Czez Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2005 Z góry przepraszam, że dziś już po raz trzeci smęcę o paragrafach , ale ja wedle tych agrafek, co to na nich trzymać ryb nie można Tzw. zakaz stosowania agrafek, podobnie jak zakaz używania metalowych siatek do przetrzymywania złowionych ryb można wywodzić z ? 3 pkt 3.5 RAPR. Zgodnie z tym zapisem: ryby w stanie żywym, złowione zgodnie z limitem ilościowym, należy przechowywać wyłącznie w siatkach wykonanych z miękkich nici, rozpiętych na sztywnych obręczach. Poza limitem ilościowym mamy też limit wagowy i ryby nie objęte limitem ani wagowym ani ilościowym (leszcz, krąp, japoniec). Co to oznacza w praktyce? Ano to, że szczupaka (limit ilościowy) na agrafce przetrzymywać nielzja, ale okonia (limit wagowy) można, suma (limit ilościowy) nielzja, ale leszcza (bez limitu) proszę uprzejmie.A zatem nie można mówić o zakazie stosowania agrafek na wodach PZW, lecz o ograniczeniu możliwości stosowania agrafek (w zasadzie przetrzymywania na nich ryb w stanie żywym) w stosunku do ryb objetych limitem wagowym i nie objętych limitami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slider Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2006 szkoda gadać o PW powinni je zlikwidować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2006 @Slider, moim zdaniem PW ma swoich wiernych użytkowników tak jak jerkbait. Myślę, że pomysł likwidacji czegokolwiek jest niedobry. Ktoś kiedyś może powiedzieć, że i tą stronę trzeba by zlikwidować czego osobiście nie chciałbym. Jak wszędzie spotkasz ludzi miłych i takich, którzy włożą tobie kij w oko. Ja osobiście nie mam nic do PW i szczerze powiedziawszy życzę im wszystkiego dobrego a ... ja sobie będę dłubał tą stronkę dla Waszego i mojego zadowolenia oraz satysfakcji. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2006 szkoda gadać o PW powinni je zlikwidowaćKto powinien i dlaczego :?Może sam się zlikwiduj Każdy robi z rybą to co uważa za stosowne i nic nikomu do tego.Mnie napewno nikt nie narzuci tego co mam robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 4 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2006 szkoda gadać o PW powinni je zlikwidowaćTu jest wolny kraj, zwracam uwage...to sie tyczy i portali, bedacych wlasnoscia prywatna, i postepowania ze zlowionymi rybami (w granicach prawa - pytanie o wyzszosc prawa naturalnego nad stanowionym jest zasadne...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2006 Warto tez zauwazyc, ze C&R nie jest jakas fanaberia kilku polskich oszolomow.To przyszlo z krajow wyzej od nas rozwinietych, ktore tak lubi sie stawiac u nas za przyklad w dziedzinie szeroko pojetego wedkarstwa...Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_k84 Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2006 nie 3,14tolta!C&R jest jedynie odpowiedzią na nadmierną eksploatację. Tam gdzie zagrożenia nią nie ma to i C&R jest bezprzedmiotowe. Samo dla siebie jest jedynie ideą, czy sposobem na własne pojmowanie wedkarstwa, a w skrajnej postaci tzw. NoKill staje się oszołomstwem.W warunkach polskich staje się koniecznością gospodarczą. Byle bez fundamentalizmu w tej materii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 8 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2006 Tam gdzie zagrożenia nie ma to i C&R jest bezprzedmiotowe.Nie ma juz takich miejsc, zapewniam Cie. Czlowiek wyj... zwolna wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2006 A ja czekam spokojnie....az pi...olnie... PZW oczywiscie.Jak to sie stanie a wody beda mialy lepszych(gorszych sobie nie wyobrazam)gospodarzy to zobaczymy jak to bedzie.Nie wyobrazam sobie, zeby ktos godzil sie na wyjmowanie z wody wiecej niz zapuscil a do tego sprowadzaja sie pomysly fundamentalistow protivpaloznych do C&R.Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2006 Koledzy z PW byli na Goczałkowicach w ubiegły weekend. Złapali m.in okonia 51cm (niestety, zatlukli go).Szczegóły na PW. Kuba , to nie PW zatłukło okonia ale ja we własnej osobie . Z poważaniem Dariusz Putkowski darek z PW(M) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2006 Miałem okazje rozmawiać w zeszłą niedziele z łowcą tego okonia,bo spotkałem go na Goczałkowicach i wiem że go złowił na żwirowni w Nieboczowach.Mówił mi że jakiś koleś złowił szczupaka 106 na żywca jak tam był.Ja niewidziałem ani okonia ani szczupaka , a jak nie zobacze ,to nigdy do końca w żadne historyjki wędkarskie nie wieżę. Szkoda że mnie tam nie było Pozdrawiam darek PW vel KILLER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2006 Cześć Darku,Witam Ciebie serdecznie w imieniu forumowiczów jerkbaita. Jeśli chodzi o tego okonia to mnie raczej ciekawi jak takiego byka przechytrzyłeś. Myślę, że już wszystko było wyjaśnione w innych wątkach na temat kill, no kill więc pora przejść dalej. Pozdrawiam serdecznieRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2006 Bardzo ładny okoń, kurde na takiego wlasnie poluje, narazie udało mi sie pochwycić 44cm, jeszcze taka odlogłośc mnie dzieli, ojjojoj:(, ale nadejdzie nowy rocek i powalczymy.Kolego wierz mi albo nie , ale dzien po 51 cm okoniu miałem takiego jak Ty dokładnie 44 cm , ale że był to małolat (okoń) to dostał pałą w łeb !!! Pozdrawiam darek PS: Dla zainteresowanych foto do wglądu ( uwaga , bardzo mięsiarskie ) dodam że 90 % ryb wypuszczam ( bo nie przejadam ) ale już najbardziej mają przewalone sandacze , taki wyrybiacz polskich wód jestem . Świetny portal , świetne artykuły , fajni ludzie ale do niektórych wątków na forum trzeba się dopasować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2006 Dzięki Darek ale jak wszędzie. Jedno pasuje jak bucik na nóżkę Kopciuszka a drugie nie wlezie na żadną nogę. Nie ma co roztrząsać tematów trzeba iść do przodu. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2006 Cześć Darku,Witam Ciebie serdecznie w imieniu forumowiczów jerkbaita. Jeśli chodzi o tego okonia to mnie raczej ciekawi jak takiego byka przechytrzyłeś. Myślę, że już wszystko było wyjaśnione w innych wątkach na temat kill, no kill więc pora przejść dalej. Pozdrawiam serdecznieRemek Remku , duże okonie to tylko duże przynęty , opad podobny do sandaczowego ale nieco łagodniejszy .Preferuje Predatory 3 Mannsa 80 mm , taka przynęta dla okonia ponad 25 cm to żaden problem , połykają je w całości .Na głębszych wodach moim zdaniem barwa gumy jest bez znaczenia ale ja preferuję naturalne barwy .Reszta to cierpliwość i pewność że One tam są . Pozdrawiam i dzięki za powitanie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2006 Darku, a łowisz sandacze? Takie ciekawskie pytanie PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2006 Darku, a łowisz sandacze? Takie ciekawskie pytanie PozdrawiamRemek Remku , tak i jeszcze raz tak , reszta to przyłów .Ale w wolnych chwilach zasadzam sie na okonie a szczupaki to chwila słabości brodząc po goczałkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi78 Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2006 Darku a w tym dniu kiedy złowiłeś tego okonka byłeś pod rurami na Goczałch z dwoma kolegami ,bo jeżeli nie to skąd ja o tym wiedziałem?Chyba że ci goście widzieli ciebie na Nieboczowach z tym okoniem i wpisali gom na swoje konto,że niby go złowili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 29 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2006 Kuba , to nie PW zatłukło okonia ale ja we własnej osobie.Z poważaniem Dariusz Putkowski darek z PW(M) Komentarze werbalne w postach powyzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 29 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2006 W warunkach polskich staje się koniecznością gospodarczą. Byle bez fundamentalizmu w tej materii...Daleko mi do fundamentalizmu, zapewniam. Ale zdecydowanie podoba mi sie ten poglad. Dlatego tez sandacza/okonia ze szwedzkiego jeziora zjem. Choc i tam zauwazam pewne zmiany postaw - Anders ze sklepu w Vaxjo prosi, zeby zabierac tylko tyle, ile w danej chwili chce sie zjesc. Kiedys tego nie bylo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slider Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2006 A wy sie jeszcze sprzeczacie o tego okonia .A kłusownicy grasują nad wodą . Darek mniał cheć na okonia na kolacje i sprawa jasna, życia temu okoniowi nie przywrocicie już. A nie lepiej pomyśleć co zrobić żeby było więcej ryb w naszych wodach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2006 Proponuje zakonczyc rozwazania na ten temat. Sytuacja sie sama rozwiaze niebawem...Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_k84 Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2006 Nudzisz Paweł.... Z pozycji racjonalnych przechodzisz powoli na mohair'owe. Razem z Panem X... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi