Friko Opublikowano 9 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2024 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wacha Opublikowano 9 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2024 Pięknie zassała, gratulacje Paweł ???? Ja w zeszłym sezonie także trafiłem taką jedną, całe szczęście że miałem zestaw z zapasem mocy plus duży podbierak... ???? A tak na poważnie, to ukleja jak na swoje gabaryty potrafi czasem pokazać "drapieżne" oblicze! Fajnie niekiedy widać jak prawie do końca odprowadzają często większe od nich przynęty ???? PozdrawiamAdam W. (Wacha) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haja1978 Opublikowano 9 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2024 Tak z ciekawości zapytam, co to za woblerek jeśli to nie tajna informacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 9 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2024 Ukleje 2024? Serio? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 9 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2024 (edytowane) A czemu nie? To też ryba a jak do tego przejawia instynkt drapieżnika to tym bardziej zasługuje na uwagę. I nie należy traktować ich jak przyłów. Mam pewność, że jest kilka osób łowiących je świadomie na zestawy XUL Choć może pasuje to bardziej do wątku o łowieniu białorybu na spin?Bawmy się na luzaku Edytowane 9 Marca 2024 przez BOB 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 9 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2024 Proponuję tutaj przenieść: https://jerkbait.pl/topic/188334-przyłowy-2024/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabadaonbis Opublikowano 9 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2024 Mepsik 00 i świadomie moszna je kusić. Jak woda jest martwa, uklejkę zawsze złapię ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 9 Marca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2024 Ukleje 2024? Serio? nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 9 Marca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2024 Proponuję tutaj przenieść: https://jerkbait.pl/topic/188334-przyłowy-2024ale to nie przyłów, złowiona celowo i świadomie - czeburaszka 0,6 g haczyk nr chyba 12 i najmniejsza tanta ; Favorite Blue Bird Nano do 1.5 gr 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 9 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2024 (edytowane) Można. Zdażało mi się łowić na spina celowo ukleje. Edytowane 9 Marca 2024 przez korol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 9 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2024 W przyszłym roku będzie ciernik 2025 . Sprawy idą w złym kierunku … ???? 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 9 Marca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2024 W przyszłym roku będzie ciernik 2025 . kurde... chyba da rade, podobno koluchy są agresywne więc powinno dać się zrobić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 9 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2024 Ale Pawel strolowales 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golenia Opublikowano 9 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2024 Napisz coś więcej - jaki sprzęt, czyja przynęta, ile trwał hol ?? Gratuluję pięknej ryby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-O-K-E-R Opublikowano 9 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2024 Cierniki łowiłem celowo na zawodach splawikowych. Kolega wygrał nimi sektor.Chore!A może by tak słonecznica... te to dopiero byki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 10 Marca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2024 Myślę że jestem w stanie podjąć to wyzwanie. Nie chciałbym za bardzo robić offtopa w wątku uklejowym ale czy możecie polecić jakieś dobre ciernikowe wody w mazowieckim ? Wiem że na grubo ciernika jest w Bałtyku i wodach przybrzeżnych ale jechanie taki kawał po kolucha to jednak..... chociaż z drugiej strony ? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 10 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2024 Wujek był na tuńczykach w Omanie, to wyjazd na cierniki do Władysławowa nie wydaje się wielką przesadą. Może się uśmiechnąć do Janka, żeby wydłubał kilka mikropopperów. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-O-K-E-R Opublikowano 10 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2024 Mikropoppery to na słonecznice!Cierniki najprościej przy dnie. Imitacja jokersa na 1mm czeburaszce.Kij do 0,5 gr.Do tego lekki młynek w rozmiarze max 500 z nawiniętą pajęczą nicią. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 10 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2024 tu macie adekwatny podbierakhttps://wodnakraina.pl/podbieraki/resun-siatka-akwarystyczna-12-5x9-5cm-fn50 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 10 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2024 ... ja na wodzie górskiej, na osę @LOLO, w zeszłe lato miałem jedną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 11 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2024 Spróbujcie się ze mną https://vm.tiktok.com/ZGefddCFy/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 12 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2024 ???????? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 13 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2024 Łowiąc płocie na mikrojigi ukleje też się zdarzają, normalna rzecz. Przy kilkuset płociach, które złowiłem w tym sezonie na mikro przynęty kilka uklejek się zameldowało, jednak zdecydowanie przyjemniej łowi się te pierwsze, brania są konkretniejsze. Ukleje szarpią przynętę jak Reksio szynkę, ciężej zaciąć. @homax co to za przyrząd do dręczenia ryb ? ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 13 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2024 @homax co to za przyrząd do dręczenia ryb ? ;pNie do dręczenia tylko dla komfortu, głównie rybek. Chwytak. Widziałem to kiedyś na youtubie jak japońce tego używają. Po pierwsze nie zdejmuję rybie ochronnej warstwy śluzu. Po drugie nie przekazuję jej ludzkich patogenów. Po trzecie ryba tak chwycona odruchowo nieruchomieje co w połączeniu z bezzadziorem powoduje że wyczepienie przynęty trwa mniej niż sekundę. I po czwarte mam suchą rękę co w chłodnych porach roku jest nie do przecenienia. Używam od 7 może 8 lat..Oczywiście do małych ryb, czyli białoryb, okonki, mały szczupaczek jako przyłów.. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 13 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2024 Ja jeśli tylko jest to możliwe nie dotykam ryb przed wypuszczeniem, ale ten chwytak mnie zainteresował. Gdzie można go kupić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi