homax Opublikowano 13 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2024 Prońcie bardzo https://pl.aliexpress.com/item/1005004722315852.html?spm=a2g0o.productlist.main.53.51b053My53My7S&algo_pvid=a7f3320e-7031-4e7d-b08a-74275fb858e5&algo_exp_id=a7f3320e-7031-4e7d-b08a-74275fb858e5-26&pdp_npi=4%40dis%21PLN%2110.47%2110.47%21%21%212.60%212.60%21%40211b600917103548399338060e503d%2112000030232220414%21sea%21PL%21846862631%21&curPageLogUid=vXBad14QD9rz&utparam-url=scene%3Asearch%7Cquery_from%3A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_ Opublikowano 13 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2024 Nie wiem jak teraz, ale w cieplejszych miesiącach gdy ławice uklei wygrzewają się pod powierzchnią to wystarcza mikro haczyk plus dosłownie coś w kształcie kulki o średnicy max 3mm na trzonku, w kolorze czerwonym lub białym (innych nie sprawdzałem, pewnie chodzi o kontrast)przeciągane nad ławicą (raz szybciej, raz wolniej) zawsze prowokuje do brania. Także nic nowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 13 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2024 Prońcie bardzo https://pl.aliexpress.com/item/1005004722315852.html?spm=a2g0o.productlist.main.53.51b053My53My7S&algo_pvid=a7f3320e-7031-4e7d-b08a-74275fb858e5&algo_exp_id=a7f3320e-7031-4e7d-b08a-74275fb858e5-26&pdp_npi=4%40dis%21PLN%2110.47%2110.47%21%21%212.60%212.60%21%40211b600917103548399338060e503d%2112000030232220414%21sea%21PL%21846862631%21&curPageLogUid=vXBad14QD9rz&utparam-url=scene%3Asearch%7Cquery_from%3ADzięki, wrzucone do koszyka. Z ciekawości rzuciłem hasło na Allegro i niestety cena x3, a nawet więcej :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 13 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2024 Dzięki, wrzucone do koszyka. Z ciekawości rzuciłem hasło na Allegro i niestety cena x3, a nawet więcej :/No niestety ale co się dziwić ? Opłać swój ZUS, pracownika ZUS, zapłać mu nawet najniższą krajową, odłóż dla siebie też chociażby tą najniższą krajową, dorzuć marżę niech te 20 % dodaj wynajem opłaty za media to będziesz sprzedawać po cenach zbliżonych do Chińczyków ? Szczerze wątpię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 14 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2024 No niestety ale co się dziwić ? Opłać swój ZUS, pracownika ZUS, zapłać mu nawet najniższą krajową, odłóż dla siebie też chociażby tą najniższą krajową, dorzuć marżę niech te 20 % dodaj wynajem opłaty za media to będziesz sprzedawać po cenach zbliżonych do Chińczyków ? Szczerze wątpię. Pretensji do sprzedających u nas nie mam, a po drugiej stronie myślisz, że podatków nie ma i pracowników, którzy ogarniają temat podobnie ? Towar ściągany jest od nich i wystawiany za cenę x4, uważasz, że to normalne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 14 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2024 (edytowane) Wujek był na tuńczykach w Omanie, to wyjazd na cierniki do Władysławowa nie wydaje się wielką przesadą. Może się uśmiechnąć do Janka, żeby wydłubał kilka mikropopperów.Hehe dobre ????. Prawda taka że gdyby ukleje rosły do metra byłyby dominującym drapieżnikiem i wtedy by był sens robić poppery ale że są jakie są to zostanę przy tuńczykach. Trochę to pokazuje że u nas jest taka bida z rybami że zaczynamy łowić wszystko. Gdyby normalne ryby były w zadowalających ilościach nikt by nie myślał o łowieniu uklei i ultralaightach , a tak na bezrybiu i rak ryba. Edytowane 14 Marca 2024 przez wujek 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 14 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2024 Hehe dobre . Prawda taka że gdyby ukleje rosły do metra byłyby dominującym drapieżnikiem i wtedy by był sens robić poppery ale że są jakie są to zostanę przy tuńczykach. Trochę to pokazuje że u nas jest taka bida z rybami że zaczynamy łowić wszystko. Gdyby normalne ryby były w zadowalających ilościach nikt by nie myślał o łowieniu uklei i ultralaightach , a tak na bezrybiu i rak ryba.Oooo tak. Metrowe ukleje to by były takie nasze tarpony! Mi by to nie przeszkadzało! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid.K Opublikowano 14 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2024 Hehe dobre . Prawda taka że gdyby ukleje rosły do metra byłyby dominującym drapieżnikiem i wtedy by był sens robić poppery ale że są jakie są to zostanę przy tuńczykach. Trochę to pokazuje że u nas jest taka bida z rybami że zaczynamy łowić wszystko. Gdyby normalne ryby były w zadowalających ilościach nikt by nie myślał o łowieniu uklei i ultralaightach , a tak na bezrybiu i rak ryba.Co do zasobności naszych wód. W moim przypadku to było sięgnięcie po muchówkę. Woda się "otworzyła": ukleje, jelce, kleniki i płotki:) Ryby, na które bym nawet nie spojrzał łowiąc na spławik. Przyznam, że słabo to wygląda.Gratulacje dla łowców uklejek, wbrew pozorom na spina nie są łatwe do złowienia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 14 Marca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2024 Hehe dobre . Prawda taka że gdyby ukleje rosły do metra byłyby dominującym drapieżnikiem i wtedy by był sens robić poppery ale że są jakie są to zostanę przy tuńczykach. Trochę to pokazuje że u nas jest taka bida z rybami że zaczynamy łowić wszystko. Gdyby normalne ryby były w zadowalających ilościach nikt by nie myślał o łowieniu uklei i ultralaightach , a tak na bezrybiu i rak ryba. myślałem że napiszesz "jaki łowca - takie tarpony " ech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 14 Marca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2024 Mikropoppery to na słonecznice!Cierniki najprościej przy dnie. Imitacja jokersa na 1mm czeburaszce.Kij do 0,5 gr.Do tego lekki młynek w rozmiarze max 500 z nawiniętą pajęczą nicią. pitu-pitu a ciernikowej wody nikt nie polecił... wiecie co - przecież Wam nie wyłowie, dajcie spokój przecież nie prosiłem o namiar na tajną lipieniową czy pstrągową metę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soccer34 Opublikowano 14 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2024 https://pl.aliexpress.com/item/1005003307216071.html?dziesiątki uklej i płotek złowiłem na ten kolor transparentny z czerwonym brokatem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 14 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2024 pitu-pitu a ciernikowej wody nikt nie polecił... wiecie co - przecież Wam nie wyłowie, dajcie spokój przecież nie prosiłem o namiar na tajną lipieniową czy pstrągową metę W małej rzece, nad którą zaczynałem przygodę z wędkarstwem były tu ujścia lokalnych ścieków i burzowców.U nas trudniej, bo cała rzeka wygląda jak ściek, może kolektor bielański, albo żerański? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 14 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2024 myślałem że napiszesz "jaki łowca - takie tarpony " echNie no, ja szanuje każdego wędkarza ????. Wędkarstwo ma tyle obliczy że każdy znajdzie dla siebie rozrywkę i niech każdy łowi jak lubi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 14 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2024 pitu-pitu a ciernikowej wody nikt nie polecił... wiecie co - przecież Wam nie wyłowie, dajcie spokój przecież nie prosiłem o namiar na tajną lipieniową czy pstrągową metę Na nimfę-parkinsona bywają dublety koluchów - chwytają z obu końców gumkę i wiszą na niej lub częściej spadają. Trudno podebrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 15 Marca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2024 stwierdzam, że forum złagodniało ...i w sumie dobrze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 15 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2024 Bo zostało spacyfikowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 15 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2024 W małej rzece, nad którą zaczynałem przygodę z wędkarstwem były tu ujścia lokalnych ścieków i burzowców.U nas trudniej, bo cała rzeka wygląda jak ściek, może kolektor bielański, albo żerański? Dodam jeszcze ujścia rowów za hodowlami/tuczarniami pstrągów... koluchów w bród. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 15 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2024 stwierdzam, że forum złagodniało ...i w sumie dobrzePo prostu nie daliśmy Ci się sprowokować 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajKar Opublikowano 15 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2024 Wątek zaczyna być gorący, xxul w całej krasie. Trzeba się nad tematyką pochylić i wypracować własne PB na uklej Przynęty nie w gramach ale w dziesiątych jak nie w setnych, nic tylko kupić szkło powiększające i kręcić. Nic nie mówić w PZW o presji na ten gatunek bo wprowadzą widełki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 15 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2024 Wątek zaczyna być gorący, xxul w całej krasie. Trzeba się nad tematyką pochylić i wypracować własne PB na uklej Przynęty nie w gramach ale w dziesiątych jak nie w setnych, nic tylko kupić szkło powiększające i kręcić. Nic nie mówić w PZW o presji na ten gatunek bo wprowadzą widełki. Śmiech, śmiechem, jednak ukleja na suchą muszkę to super szkoła nauki muchowania, bo zaciąć ją nie jest tak hop-siup. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziad Wodny Opublikowano 16 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2024 pitu-pitu a ciernikowej wody nikt nie polecił... wiecie co - przecież Wam nie wyłowie, dajcie spokój przecież nie prosiłem o namiar na tajną lipieniową czy pstrągową metę Kiedyś w Wilanówce, tuż za jazem, widziałem gigantyczną ławicę cierników, tysiące sztuk wypakowanych na gęsto. Pamiętam że zanurzałem w nią obrotówkę i na spokojnie (bez żadnego szarpania) wyjmowałem na kotwicy cierniki zawieszone płetwą piersiową, bez żadnego zranienia, zwyczajnie przewieszone "pod pachę" na drucie. To było ze 20 lat temu. Swoją drogą - wie ktoś, czy coś tam jeszcze pływa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 7 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2024 Bestia walnęła w mokrą muchę 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 7 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2024 Nie potrzebowałeś pomocy przy podbieraniu ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi