Skocz do zawartości

Woblery Martin

coco_bryce

Rekomendowane odpowiedzi

cyco_bryko a może Tobie się działy pomyliły, może miało być w dziale "sprzedam".

Kolego, zastanów się co Ty piszesz. Co Ci do tego, że chce je (go) sprzedać? Tutaj to robi? Naciąga kogoś?

Ciekaw jestem czy chociaż przetestowałeś tego wobka i wiesz jaką ma pracę?

Przepraszam z góry, ale mnie zastanawia czy Ty wszystko u siebie przetestowałeś?

Chłop założył wątek pokazujący efekty swojej pracy, a tu go "bohema" forumowa obskoczyła. Czyżby "nie pamięta wół jak cielęciem był"?

EOT

Chłop założył wątek pokazujący efekty swojej pracy, a tu go "bohema" forumowa obskoczyła. Czyżby "nie pamięta wół jak cielęciem był"?

EOT

Dobrze napisane....."zawodowce" z forum nikomu nie popuszczą :blink: a i powiedzą -co można sprzedawać-kiedy,gdzie i za ile :wacko:

Edytowane przez martek

Nie no kolega mi dał link do tego wątku że lekko o mnie zahacza.Panowie dajcie na luz.Kształt typowy dla Boleniówki,fakt podobny do Raptora jak kupe innych woblerów a Raptor do nich.Co miał zrobić boleniówkę a kształt krowy żeby nie była podobna.Po za tym ja sprzedaje kształtki pod Raptory więc nawet jak by to była kopia w 100% to nie mogę mieć pretensji.Nie da się tak i nie "nada".

Edytowane przez Tomy
  • Like 1

Widać że nie macie co robić, ja też wzoruję się na Tomka woblerkach.

Proszę bardzo:

post-47071-0-06562300-1353627695_thumb.jpg

Odrazu uprzedzam że Tomek wie o tym że kilka wobków mam zrobionych na jego wzór. Także nie musicie mu teraz wchodzić w cztery litery żeby zabłysnąć. Linków też mu nie wysyłajcie bo sam napewno tu zajrzy nieraz.

Jak piszecie o podróbkach to zastanówcie się kto pierwszy na świecie wymyślił przynętę o nazwie WOBLER. Potem powstają kopie kopii, kolejne kopie z kopii itd.

Chłopak zrobił swojego wobka wzorując się na innym który mu się podoba, zostawcie go w spokoju. Niech dłubie i się chwali.

Ja sam już w życiu dużo wobków zrobiłem i dużo podrabiałem.

Rybki nie biorą to z nudów czepiacie się człowieka o wobka :angry:

Prosze bardzo:

Orginał na górze a dwa dolne moje, wzorowałem się na oginalnym jigwoblerze.

post-47071-0-61602300-1353628689_thumb.jpg

Edytowane przez superKRYSTEK1

Nic się tu nie stało wymiana zdań.Linka dostałem nie w tym sensie że ktoś mnie kopiuje.Nikomu też napewno nie chodzi o włażeniu mi w cztery litery.Normalnie zaczynam się bać.Po za tym chłopaki nic takiego znowu nie napisali żeby się autor tak obraził,zamknął wątek itd.

Edytowane przez Tomy

Tomek nie o to chodzi żeby się bać :) tylko że gościa zjechali za to że wzorował się na Twoich wobkach. Czy to jest normalne?

Każdy ma dostęp do Twoich zdjęć, ma też dostęp do Twoich korpusów z wyciętym kształtem korpusu. Można przecież to kupić u Ciebie. Założe się że kilka osób widząc ładne wobki próbowała dany wobler zrobić. Napewno są też userzy którzy wzorują się na Twoich wobkach.

Wkurza mnie takie podejście niekrótych userów, zjechać kogoś i tyle.

Edytowane przez superKRYSTEK1

Jestem ciekaw jak po tylu latach od wymyslenia miał by wygladac wobler skoro kazy kolejny tworca muslaby robic inny wzor niz poprzednik xD troche ufowoby raczej by wyszly ... najlepiej pierdo.... ze ktos odgapia , msakra .

Edytowane przez RafałWrocław

Raczej został zjechany za to, że pierwszego wobka od razu sprzedaje :)

Co do kształtu - każdy z nas coś kopiuje, czy to z natury, czy to z innych woblerów.

Paweł - i parę innych osób raz po raz coś wymyśli nowego.

Każdy z nas próbuje zrobić chyba kopię ryby w naturze, co znowu Tomy - ma w malowaniu i ostatnio kalce opanowane w perfekcji.

Ma prawo do sprzedaży swoich wyrobów jak każdy z Was.

Proponuję żeby administracja forum wykasowała niepotrzebne posty z tego tematu łącznie z moimi. Nie zaśmiecajmy nowemu userowi tematu, co zrobi z pierwszym i kolejnym wobkiem to jest jego sprawa.

Ps. Proszę nie pisać mi na @ i na PW "jak" i "za ile".

O porady proszę pytać się tych wszystkich co tu mieli dużo do powiedzenia.

• Like 1

bardzo przyjemne mikruski

ale kotwiczki maja troche za duze tak mi sie wydaje

1. Czasem, zwłaszcza przy miniaturkach, waga kotwiczki ma podstawowe znaczenie i wtedy jej wielkość schodzi na plan drugi.

2. Dajmy szansę Autorowi na niekoniecznie konwencjonalne podejście do tematu. A nuż nas zaskoczy niezwykłą łownością woblerków z "za dużą kotwiczką"? Osobiście daleki jestem od oceniania dzieła tylko po okładce. Wielkość kotwiczek czasem zależy od "aktualnych stanów magazynowych", a czasem jest wynikiem prób lub przemyślanej koncepcji.

3. Powodzenia w struganiu.