binio1111 Opublikowano 10 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2024 W dużym skrócie. Chcę zamienić wewnętrzny plastykowy ochraniacz pawęży na aluminiowy i przy okazji "poprawić" kąt na pawęży. Obecnie pawęż zwęża się nieznacznie ku górze. Chcę to zmienić dzięki aluminiowemu ochraniaczowi pawęży. Dół ochraniacz przykręcić na styk z pawęży a górę lekko od niej odchylić. Pytanie co wcisnąć, wlać w ową szczelinę? Żywicę poliestrową +skrawki maty szklanej , czy może żywicę epoksydową+mata. Może klej epoksydowy do misek i bloków silnika dał by radę? Szczelinę trzeba wypełnić, żeby ochraniacz przenosił obciążenia na pawęż. Nie chcę zmieniać zewnętrznego ochraniacza na taki z klinem , bo kąt pod silnik jest ok. Co byście poradzili? Żeby było równolegle do "pleców" pawęży muszę ochraniacz wewnętrzny odchylić górą ok.5mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boczek322 Opublikowano 10 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2024 Co chcesz tym zabiegiem osiągnąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 10 Marca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2024 Zwężająca się pawęż powoduje luzowanie się silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucks_one Opublikowano 12 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2024 Są dostępne zewnętrzne ochraniacze pawęży klinowe. Jeśli zmieszczą się to zamontuj dwie sztuki. W ten sposób poprawisz kąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 9 Kwietnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2024 Problem rozwiązązany. Zakupiony na aliex.. aluminiowy ochraniacz a klin w identycznym kształcie drukuje się na drukarce 3D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi