Pendergrast Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zdarza mi się łowić klenie na małe twisterki przytrzymane w nurcie pod burtą... Klenie lubią chować się w trawie pod burtami. Ostatnio ze 3 razy skubał zanim przywalił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majkel S Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 Sessel- otrzymujesz Statuetkę Złotej Łopaty za odkop roku Co do tematu to też uważam, że klenie nie za bardzo reagują na gumki, aczkolwiek nie robiłem jakichś w miarę rzetelnych testów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 Guma na klenia? Zdecydowanie!Przez pewien okres była to moja ulubiona przynęta na te cwane rybki, biła na głowę wszystko inne.Warunek był jeden- musiał to być dokładnie ten model i TEN KOLOR ze zdjęcia.Prowadziłem rzucając pod kątem 45 stopni i bardzo wolno sprowadzałem pod prąd, brania zazwyczaj takie, że kij z ręki wypada.Przynęt używam do dziś i to ze sporym powodzeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 23 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 A co to za gumka Pride? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skorio Opublikowano 23 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 A co to za gumka Pride?Czyżby MANN'Sowe "portki" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytec Opublikowano 23 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 Gumki jak najbardziej, ale najlepsze efekty miałem jesienią, na małe rippery z niewielkim obciążeniem, prowadzone z nurtem. Kolory - żółty, pomarańczowy i seledyn solo, lub w różnych konfiguracjach z czarnym. Latem najchętniej sięgam po imitacje żab, szczególnie na małych rzeczkach, ale trzeba być przygotowanym na różne niespodzianki, bo na kilka lat temu mikro żabkę w widowiskowy sposób zabrał mi sum. Prawdą jest, że latem łowienie kleni to nieustanny eksperyment z przynętami, mój ostatni ciekawy przypadek, czyli kleń na Skinnera 10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 23 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 To ta http://www.pirania-sklep.pl/przynety-gumowe/mann-s/twister-twin/mannipulator-twin---4-5cm_5.html Kilka z rybek z grubo ponad setki 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler130 Opublikowano 25 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 A dlaczego nie? . Po deszczach, wiosną , to gumki dawały ryby , i to stawowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Odświeże nie co tematjakiej gramatury i rozmiary haków używacie typowo pod klenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ronaxx Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2017 (edytowane) Moje ostatnie wypady na klenie to tylko twistery motor-oil w rozmiarze małym, woblery, blachy i inne beee... Edytowane 17 Kwietnia 2017 przez Ronax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi