Skocz do zawartości

Adaptacja verticala do innych metod

boskimarian

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Chciałem podpytać znawców tematu na temat adaptacji wedki do verticala na potrzeby twitchingu. Chciałbym uzywac wedki Abu garcia hornet stinger plus vertical jigging, wedki z wyjmowanym dolnikiem 183 cm, 15-45 cm. Może są osoby które używają tego modelu i mogą się wypowiedzieć. Chciałbym uzywac jej do twitchy 20-30 g ale nie wiem jak będzie się zachowywać szczytowka w tego typu wedce, czy nie będzie za miękka. Niestety nie ma jej nigdzie w pobliżu żeby pomachać. Sparowalbym go z abu revo rocket. Proszę o porady i pozdrawiam

Wysłane z mojego SM-A336B przy użyciu Tapatalka

Przecież to faux pax używać wędki z napisem vertical do innych metod... nie od dziś wiadomo, że jak jest napisane jig, to nie używamy woblerów, jak jest napisane twitch to nie używamy gum itd.

A jak napiszą, że do mieszania bigosu to mieszamy bigos. Te opisy mogą jedynie sugerować użycie kija, a do czego on się w rzeczywistości jeszcze nadaje i do jakiej metody przypasuje użytkownikowi, to już zupełnie inna bajka.

• Like 1

Widziałem dużo wedek z napisem twitching których do twitchingu bym nie użył chociażby że względu na długość. Ale wracając do tematu poprostu może ktoś jest posiadaczem tego modelu I mógłby coś napisać

Wysłane z mojego SM-A336B przy użyciu Tapatalka

Panie autorze, a nie łatwiej będzie po prostu wziąć taki kijek nad wodę?

Unikniesz wtedy takich sarkastycznych wpisów. No ale skoro idziesz na łatwiznę, to ode mnie: tak najprawdopodobniej takie kijki będą do twitcha bardzo dobre.

Lepiej, ale kolega nie ma tej wędki fizycznie.

• Like 1