boskimarian Opublikowano 16 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2024 Witam. Chciałem podpytać znawców tematu na temat adaptacji wedki do verticala na potrzeby twitchingu. Chciałbym uzywac wedki Abu garcia hornet stinger plus vertical jigging, wedki z wyjmowanym dolnikiem 183 cm, 15-45 cm. Może są osoby które używają tego modelu i mogą się wypowiedzieć. Chciałbym uzywac jej do twitchy 20-30 g ale nie wiem jak będzie się zachowywać szczytowka w tego typu wedce, czy nie będzie za miękka. Niestety nie ma jej nigdzie w pobliżu żeby pomachać. Sparowalbym go z abu revo rocket. Proszę o porady i pozdrawiam Wysłane z mojego SM-A336B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 16 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2024 Co prawada nie znam akurat tej wędki - ale jest nawet na giełdzie lemax do sprzedania - ten model znam i sprawdzi się i w vercie i w tradycyjnym castingu Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kejkosz Opublikowano 16 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2024 Przecież to faux pax używać wędki z napisem vertical do innych metod... nie od dziś wiadomo, że jak jest napisane jig, to nie używamy woblerów, jak jest napisane twitch to nie używamy gum itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teetee Opublikowano 16 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2024 Przecież to faux pax używać wędki z napisem vertical do innych metod... nie od dziś wiadomo, że jak jest napisane jig, to nie używamy woblerów, jak jest napisane twitch to nie używamy gum itd. A jak napiszą, że do mieszania bigosu to mieszamy bigos. Te opisy mogą jedynie sugerować użycie kija, a do czego on się w rzeczywistości jeszcze nadaje i do jakiej metody przypasuje użytkownikowi, to już zupełnie inna bajka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boskimarian Opublikowano 16 Marca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2024 Widziałem dużo wedek z napisem twitching których do twitchingu bym nie użył chociażby że względu na długość. Ale wracając do tematu poprostu może ktoś jest posiadaczem tego modelu I mógłby coś napisać Wysłane z mojego SM-A336B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiu Opublikowano 16 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2024 Kręcę zoge 8 kg ma być pod verta dobrze że nie napisałem na niej vertical bo bym już jerka na niej nie mógł powiesić . Uff Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boskimarian Opublikowano 17 Marca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2024 Widzę że część osób być może mnie nie zrozumialo. Nie sugeruje się żadnym napisem na wedce tylko prosiłem o charakterystykę kijów do verticala na potrzeby twitcha. Wysłane z mojego SM-A336B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 17 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2024 Poddaj samoocenie, formułę tematu, który założyłeś...verical to metoda nie typ blanku. Myślę, że odpowiedzi w postach są reakcją na temat wątku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kejkosz Opublikowano 17 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2024 Panie autorze, a nie łatwiej będzie po prostu wziąć taki kijek nad wodę? Unikniesz wtedy takich sarkastycznych wpisów. No ale skoro idziesz na łatwiznę, to ode mnie: tak najprawdopodobniej takie kijki będą do twitcha bardzo dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 17 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2024 Panie autorze, a nie łatwiej będzie po prostu wziąć taki kijek nad wodę? Unikniesz wtedy takich sarkastycznych wpisów. No ale skoro idziesz na łatwiznę, to ode mnie: tak najprawdopodobniej takie kijki będą do twitcha bardzo dobre.Lepiej, ale kolega nie ma tej wędki fizycznie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi