sukingad Opublikowano 18 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2024 (edytowane) Nie ma. Jeśli nie złapiesz na gorącym uczynku, to czeka Cię dłuższa przewózka i perspektywa odpowiedzialności za pomówienie Kiedyś dodatkowo obowiązywały dla nagrań wymogi techniczne, decydujące o ich kwalifikacji bądź nie, jako środek dowodowy, ilość klatek itp. Nie wiem jak jest teraz ale pewnie się to bardzo nie zmieniło. Dodatkowo przy nagraniu z komórki, kamery trzeba chyba oddać do dyspozycji śledczych całe urządzenie. Edytowane 18 Marca 2024 przez Hesher Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 18 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2024 Złapanie na gorącym uczynku to jedna z najgorszych możliwości ale też każde kolejne są nic nie warte o ile nie handluje się diamentami. Nawet jeśli nagrasz złodzieja, policja go namierzy i w wyniku postępowania nakaże zwrot kosztów to na tym poziomie temat umiera. Złodziej nie musi nic oddawać ani nigdzie się dalej tłumaczyć. Od 15 lat zajmuję się na codzień podobnymi problemami więc dokładnie wiem jak wygląda cały proces fizycznie. Zdecydowana większość postępowań umiera na etapie prób wykrycia sprawcy, jak miałem ostatnio kiedy typ, nagrany kilkanaście razy, ukradł mi europalet za kilkanaście tysięcy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pegrze Opublikowano 18 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2024 Byłem pierwszy raz na tej imprezie, w dodatku jako sprzedawca. Była super atmosfera, o dziwo przyszło kilkoro znajomych, czyli nie jest to taka nieznana impreza.Bywałem na innych targach, nie tylko wędkarskich. Wiedziałem, że może się zdarzyć jakaś nieprzyjemna sytuacja. Dlatego zabrałem ze sobą drugą osobę. Oraz „rozmieściłem” woblery od najtańszych na brzegu po najdroższe najdalej od odwiedzających. Czy pomogło, nie wiem, czy ktoś coś zawinął, też nie wiem. Za dużo, za szybko (stolik uzyskałem 2 dni przed imprezą, pakowałem się w noc poprzedzającą). Trzeba wpisać sobie w koszty takie straty, albo stosować „twarde” zabezpieczenia typu zamykane witryny…Kamera nie złapie tylko co najwyżej zarejestruje, nagrania nie będzie wolno udostępnić, Policja pewnie zleje temat ze względu na niski koszt…Realia. A tak w ogóle to bardzo dziękuję za możliwość uczestnictwa - było jak dla mnie naprawdę fajnie.Szkoda, że tylko raz do roku…. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maja 2 Opublikowano 18 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2024 (edytowane) Smutne to. Ale obecnie w sądzie czy na policji nie trzeba żadnych warunków technicznych do spełnienia, aby udostępnić nagranie jako dowód kradzieży. Ważne aby było widać sprawcę, moment zdarzenia. Ważne niestety też do kogo na policji to trafi. Ba, ważne jest nawet do jakiej jednostki to trafi. Jeżeli sprawca okaże się znany, to robi si ę u niego przeszukanie. Jak się znajdzie fanty i zostaną one zidentyfikowane przez pokrzywdzonych, to stawia się zarzuty i tyle. Potem sprawa się toczy dalej. Edytowane 18 Marca 2024 przez Maja 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo Opublikowano 18 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2024 Jak ma Wam być lepiej, to napiszę co się w moim sklepie przykleiło komuś do rąk. Teraz trzymajcie się. Był to żywy ukwiał (sic!) . Okazuje się, że da radę ukraść ukwiała z akwarium. Z kolegą żeśmy stwierdzili później, że "obrotny" klient musiał mieć w kieszeni torebkę foliową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 18 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2024 U mnie notorycznie kradną berło z kibla więc ukwiał wydaje się w miarę intratną zdobyczą. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek1 Opublikowano 21 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2024 Mam kontakt z wystawcami na Rybomani i z ich doświadczenia nie ma dnia wystawowego aby czegoś nie zakosili. Najciekawiej jak okradają w piątek jak same ,,grube kotlety" przychodzą . Ale podobno Ci są najgorsi. A z mojje brązy mogę tylko potwierdzić ,ze ludzie kradną wszystko i wszędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mav3rick Opublikowano 21 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2024 Mam kontakt z wystawcami na Rybomani i z ich doświadczenia nie ma dnia wystawowego aby czegoś nie zakosili. Najciekawiej jak okradają w piątek jak same ,,grube kotlety" przychodzą . Ale podobno Ci są najgorsi. A z mojje brązy mogę tylko potwierdzić ,ze ludzie kradną wszystko i wszędzie.Zdecydowanie wszystko i wszędzie. Zdawałem auto zastępcze i gość sprawdza opony, pytam czy taki wymóg mają? A on, że mieli sytuacje, że ktoś im prawie nowe wielosezonowe opony ściągnął z felg, założył jakieś stare i tak oddał auto [emoji1751] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruz Opublikowano 21 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2024 Rzygać sie chce jak sie to czyta. Mnie cały czas zastanawia jak można być taką szmatą, żeby, najczesciej z uśmiechem na twarzy, kraść komuś cokolwiek U mnie w firmie nic nie ukradną, bo musieliby wózkiem widłowym i tirem podjechać a i tak dla zwykłego Kowalskiego mamy towar niezbywalny Natomiast na rybach, oczywiscie w Polsce, zdarzylo mi sie kilka razy, ze komus sie przydala wciągarka z przyczepy, kolo zapasowe, rolki … Raz jakiś jegomosc, podczas kiedy my stalismy przy aucie podszedł do zwodowanej 100 metrow od nas łódki i przykleił sie do jednej z wędek. Na szczęście moj kolega szybko biegał i jeszcze mocniej bił … Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michci0 Opublikowano 21 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2024 Czyt te dwie strony tak się zastanawiam czy Wy zdajecie sobie sprawę gdzie żyjecie? Kolega kolegę okradnie przy pierwszej lepszej okazji A liczycie na to że na takiej giełdzie nic nie zniknie? To tak jak na rybach gdy urwiesz przynęta, trzeba to po prostu wliczyć jako „podatek” od spinningowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemekL Opublikowano 21 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2024 Jeśli patologia jest dla Ciebie częścią życia i powinniśmy to traktować jako naturalną część życia to nie wiem co napisać… 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 21 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2024 Odmienność jest na fali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kejkosz Opublikowano 21 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2024 Dum czy dumb? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michci0 Opublikowano 21 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2024 Dum czy dumb?A co czytać nie potrafisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michci0 Opublikowano 21 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2024 (edytowane) Szkoda gadać Edytowane 21 Marca 2024 przez DumFish 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 21 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2024 Usuwać też szkoda, taki piękny pomnik. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 22 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2024 Przykro się czyta.Ukraść na stoisku woblery. Normalnemu człowiekowi byloby wstyd. Margines społeczny i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 22 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2024 (edytowane) Jakby nie patrzeć "złodziej" to jeden z najstarszych zawodów znany ludzkości - nie wiem skąd to zdziwienie. Edytowane 22 Marca 2024 przez Szymon82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kejkosz Opublikowano 22 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2024 Dziwi jedynie akceptacja i zrozumienie tego patologicznego zjawiska, normalne odruchy powinny być zgoła inne. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi