mleko_1 Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 Witam.Ostatnim razem troche sie zagalopowalem w zadawaniu pyatn lecz teraz zrobie to delikatniej.Kupiłem St. Croix Triumph 180 cm 7- 21 gram i chce do niego multipliaktor oczywiscie ale jaki ???Mam na oku: Abu Garcia Revo S SX STX Shimano Scorpion, Scorpion MG, Chronarch, Chronarch MG, Metanium XT, Curado Daiwa Alphas Według Was który najlepszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 @mleko_1, zanim szanowni koledzy specjalisci w odpowiedzi skocza ci do gardla, za zadawaniu malo sprecyzowanych pytan pozwole sobie na mala uwage.Nie podoba mi sie postawa uzytkownikow tego forum ktorzy dosyc agresywnie odnosza sie do poczatkujacych i mlodych badz co badz osob. To chyba oczywiste, ze forum sie rozrasta, coraz wiecej ludzi tu zaglada, czesto bardzo przypadkowych i ich pytania odstaja poziomem od expertow. Mozna zwrocic uwage na priva, po to jest ta instytuacja, ale publiczne najazdy sa poprostu niesmaczne.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JohnnyJohn Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 Nie znam sie za bardzo na multiplikatorach ,ale kolega ma Curado i jest zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 Luko masz racje czesto zapominamy ze my tak zaczynalismy...a wiec niech zyje Tolerancja ...kto pyta - nie bladzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 witamTak jerry masz rację, kiedyś kazdy znas poytrzebował pomocy w doborze sprzetu i nie tylko. Takie forum to kopalnia wiedzy. No i właśnie tu jest problem. Osmiele sie zauwarzyć, ze na stronie głównej jest wiele artykułów poświęcionych multiplikatorom a forum jest wysposarzone w urządzenie zwane wyszukiwarką. Wiec w czym problem? nic tylko siadac i czytać. Poco zadawac to samo pytanie na forum poraz kolejny w ciagu ostatnich 2-3 tygodni http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=2764& ;amp ;start=0& http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=2710& ;amp ;start=0& Mleko_1 w powyższych wątkach masz odpowiedż. Co jeszcze mozemy dodac w tym temacie?? pozd JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 tak , to prawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mleko_1 Opublikowano 10 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 Mam nadzieje ze nikt mi skoczy do gardla bo umia uszanowac watek problematyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 dla mnie alphas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 szimano skorpion 1001 - tanio i dobrze PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 Ja nie jestem rzadnym znawcą ale tak się mi wydaje że Revo jest raczej do cięższych zastosowań i z tak delikatną wędka. Scorpion albo Curado 101, shimano rulez a małe żółte rączki wiedzą co robią!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mleko_1 Opublikowano 11 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 Hahaha- ja juz postanowilem na Szimanca ale jescze mysle om Daiwa SOL- nie za delikatny??? A oprocz tego scorpion i chronarch oraz curado i metanium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 witam. postaw na curado 101. ja lowie 201 i jest super wiec mnijszy model pewnie nie jaest gorszy. tez juz zbieram na lekki zestaw i innego nie biore pod uwage. z reszta to praktycznie to co scorpion wiec po co wydawc wiecej siana za inny napis.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 .........wiec mnijszy model pewnie nie jaest gorszy........ Tofik to prawda, jest nawet minimalnie lepszy niż scorpion 1001, ale w praktyce ta rożnica moze być niewyczuwalna. Niemniej 101D jest wart zakupu.pozd JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thymallus Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 Pozwolę sobie wrzucić trzy grosze. Zgadzam się z Remkiem.Uważam, że na forum brak kilku takich prostych uniwersalnych tekstów odpowiadających na najprostrze i jednocześnie najczęstrze pytania. Jaki podstawowy zestaw castingowy, tani zestaw do jerkowania, casting na klenia czy okonia, przynęta na szczupaka, okonia i.t.p.Będzie coraz więcej młodych ludzi z takimi pytaniami. Wówczas podaje mu się odnośnik i nie dyskutuje w kółko na ten sam temat.Na forum widzę jest coraz więcej znawców i ekspertów w tych dziedzinach niech więc opracują takie zwięzłe notatki, a Remek jakoś to zamieści. Taki kącik ABC. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 Andrzeju masz racje, tylko, że te ABC już dawno istnieje. Jest twój artykuł Podstawy castingu czy Lekki casting coto jest Są tez artykuły podsumowywujące tematykę jerkowa typu Taaaka ryba... jest wyszukiwarka na forum oczym juz wspominałem. Problem w tym, ze tym młodym ludziom wcale nie chce się czytać. Stworzenie specjalnego kącika ABC nic tu nie zmieni. pozd JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thymallus Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 Masz Jurku rację. Jednak teraz są takie czasy, że młodzi chcą mieć odrazu wszystko gotowe. Napisane specjalnie dla nich teraz, już. Oni nie będą szukać, czytać czy tam się starać. Po co? Jeden z drugim obleci kilka portali karze sobie napisać tu, karze tam i ma. Na koniec i tak zrobi co uważa to znaczy kupi Jaxona.Jeden forumowicz odeśle do wądku, a pozostali rozpoczną wykłady od początku i tak w kółko. Po jakimś czasie zaczynają opadać ręce.Cała radość wędkarstwa dochodzenie do metod, sposobów większych ryb ich omija. Oni chcą mieć raport o stanie wód prawie na bieżąco. Muszą wiedzieć co tam bierze na n.p. Pilichowicach czy Bukówce bo na darmo to nie pojadą. Ma być wszystko przygotowane, opisane, namierzone przez innych. Oni potrzebują tylko gotowe wartości i już. Smutne to czasy Jurku ale może tak musi być? Kto to wie? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 Żeby było po równo powiem tak. Fakt niektórym nie chce się czytać(młodszym). Natomiast niektórym starszym brakuje takiego przymiotu jak cierpliwosć( np, w powtarzaniu lub dawaniu odnośników na forum ), a to podobno domena wieku dojrzałego. Wiem że to forum wędkarskie ale czas zwrócić uwagę na byki jakie sadzą w tekstach niektórzy jerkbaitkowicze ( dojrzali)chcacy być przykładem bycia idealnego forumowicza. Pamiętajmy że forum to słowo pisane..... bo moim zdaniem kicha czasem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirat Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 W pełni zgadzm się z tym co napisał bassy. Jako że jestem początkującym jerkowcem, ale zaawamsowany wiekiem. Jednak oczywiście nie należy uogólniać. Poznałem za pośrednictwem tego forum wielu kolegów po kiju zarówno wirtualnych jak i w realu pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 Masz Jurku rację. Jednak teraz są takie czasy, że młodzi chcą mieć odrazu wszystko gotowe. Napisane specjalnie dla nich teraz, już. Oni nie będą szukać, czytać czy tam się starać. Po co? Jeden z drugim obleci kilka portali karze sobie napisać tu, karze tam i ma. Na koniec i tak zrobi co uważa to znaczy kupi Jaxona.Jeden forumowicz odeśle do wądku, a pozostali rozpoczną wykłady od początku i tak w kółko. Po jakimś czasie zaczynają opadać ręce.Cała radość wędkarstwa dochodzenie do metod, sposobów większych ryb ich omija. Oni chcą mieć raport o stanie wód prawie na bieżąco. Muszą wiedzieć co tam bierze na n.p. Pilichowicach czy Bukówce bo na darmo to nie pojadą. Ma być wszystko przygotowane, opisane, namierzone przez innych. Oni potrzebują tylko gotowe wartości i już. Smutne to czasy Jurku ale może tak musi być? Kto to wie? pozdrawiam tak Andrzeju dlatego na ryby chetnie jeżdze z toba a tych co żądają informacji mam popostu s D...pozd JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 Dyskusja zboczyła nieco w innym kierunku, niż sugeruje tytuł postu... @Mleko_1, mam podobne zdanie jak Remek. Do kija, który kupiłeś, dokup sobie Scorpiona i na pewno będziesz zadowolony.Poza tym zachęcam do przeczytania artykułów dla początkujących castingowców. Na stronie głównej jest kilka ciekawych tekstów na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 no to moze po prostu napiszcie ze wam sie nie chce i macie nas poczatkujacych gdzies, a na stronie glownej moze napiszcie: najpierw przeczytaj wszstko co jest napisane a potem spadaj. bo tak to wyglada! a ja mysle ze kazdy dzien przynosi cos nowego i nawet rzeczy o ktorych wydaje sie ze wiemy wszystko okazuje sie ze maja nowe oblicze...dojdzie do tego ze nikt nie bedzie o nic juz pytal bo po raz kolejny spotka sie z krytyka a nie nauka. dzieki bardzo panowie doswiadczeni! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 Tofik,Gdybyś choć chwilę poświęcił na czytanie postów w tym wątku już dawno zobaczyłbyś, że padło mnóstwo wskazówek co wybrać. Ty jednak kolego dalej brniesz w temat, który prowadzi w ślepą uliczkę. Reszta postów ze zbiorowym lamentem po prostu będę usuwał jako nie wnoszących nic w temat wątku. Będę tak robił i w innych wątkach bo to nie pokój zwierzeń czy piaskownica dla małych dzieci. Albo ktoś chce się czegoś dowiedzieć i stara się by pozyskać wiedzą albo lamentuje. W drugim przypadku będę usuwał posty. No i tak twierdzę, że shimano scorpion 1001 spełni wszystkie wymagania 7-21g (nawet więcej). Zamiast więc pytać po raz kolejny lepiej kupić i zacząć łowić. Resztę odpowiedzi znajdziesz sam jednak trzeba zacząć. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2007 przepraszam ale troche mnie ponioslo.... to chyba przez kolejna przegrana z bolkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mleko_1 Opublikowano 13 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2007 Remek i reszta ma racje. Pytalem sie juz o to wczesniej. Nie przegrales tylko nie byles w temacie..ja juz postanowilem i obstawilem na scorpiona ewentualnie chronarch ale to zalezy od zasobnosci portfela mojego...obecnie kupile sant krua i czekam na niego, mysle ze dobry bedzie zakup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2007 Tofik słuchaj Remka. Polecił mi chronarcha mg i jestem więcej niż bardzo zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi