Mariano Italiano Opublikowano 2 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 Arek wymieszaj z Keitechami te Lunatyki i powinno sie "przełamać".Ewentualnie świeże krewetki kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 2 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 Parafrazując klasyka muszę napisać, że wszystkie Kamile to równe chłopy Kamilu @bazyloss używałeś już tego specyfika?A może będziesz go ściągał dla siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 2 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 Arek wymieszaj z Keitechami te Lunatyki i powinno sie "przełamać".Ewentualnie świeże krewetki kupić tak właśnie zrobiłem oby tylko kajtki nie prześmierdły lunaticami Scampis wyżarł Oscar z lodówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 2 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 Arek ja tez jakis expertem choc juz troche tematu liznalem. Dokladnie do takiego samego wniosku doszedlem ze lepszy naturalny smrod jak rozpuszczalnikow i innych gowien. Moj experyment za dlugo nie trwal ale utwierdzil mnie w przekonaniu ze takie cuda jednak cos daja. Jedna z faz owego experymentu bylo podanie sandacza 10cm gumy bez zadnych dodatkow czego efektem bylo 2 dobre kopniecia bez ryby. Po solidnym nasmarowaniu gumy poslalem ja znow do wody, po kilku podbiciach znow kopniecie, tym razem rybe wyciagam. 40tak tak walnal ze z pyska wystawala tylko glowka. Innym razem z kolega opuznialismy zaciecia o 1 - 2 sekundy i mimo to ryby byly zapiete pewnie i dosc gleboko. Dla mnie to wystarczylo choc to kropla w morzu w temacie zapachow czy smakow w wedkarstwie spiningowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 2 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 tak, krewetki, dobrana wszystkie wypluwacze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 2 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 Podobnie to traktuję czyli jako jeden z elementów układanki a nie jako cudowny afrodyzjak dlatego mimo uszu puszczam komentarze w stylu "dużo ważniejsze jest......" bo tu nie o to chodzi co jest ważniejsze tylko o to co coś tam dopełnia.Są po prostu takie rzeczy, których nie potrafię wyjaśnić (brak odpowiedniej wiedzy) ale praktyce i własnym doświadczeniom nie zamierzam przeczyć,- bo to paranoja.Tak jak mocno przekonałem się do stosowania VEP-a tak myślę, że i tak samo będzie z tymi zapachami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 2 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 Cześć, też używam, ostatnio na ZZ miotałem taką 15 cm i grubą za sumem nawet zapytania nie było , a goście obok kwokiem i żywcem 3 sztuki skusili z jednego miejsca. Znaczy się były a gumki nie chciały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Erin Opublikowano 9 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2014 Jaki kolor z Keitecha jest Waszym zdaniem najlepszy na okonie !? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 9 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2014 Spróbuj Coli i koniecznie lime/chartreuse. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek O Opublikowano 9 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2014 Spróbuj Coli i koniecznie lime/chartreuse.Ja polecam bubble gum ! 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MANTHEO Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 U mnie na garby najlepiej sprawdzał się wymieniony wyżej lime chartreuse i electric shad.A co do keitecha ogólnie to coś w nich jest bo bardzo często zdarzało mi się, że na totalnym bezrybiu po założeniu keitecha woda ożywała i wątpię żeby to były zbiegi okoliczności bo było tak niejednokrotnie. Czy to zapach czy specyficzna praca - nie wiem ale czy to ważne? Łowiły i łowią zdecydowanie więcej niż stosowane dotychczas przynęty gumowe.Polecam jak najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catch&Release Opublikowano 12 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 A co myślicie na sandacza kolor SWING IMPACT FAT- RAINBOW SHAD a rozmiar 2,8''? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotreq Opublikowano 12 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 Nie za mała ta przynęta, rozmiarowo bardziej okoniowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 12 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 Na sandacza to raczej 4 cale w góre chyba że chce się łowić sandaczyki w wymiarze okoniowym to spoko. Co do gum to używam ich pierwszy sezon i mogę potwierdzić ich dużą skuteczność choć cholera mnie bierze jak sa mało trwałe. Dziś okonki zmasakrowały mi ogonki w kilkunastu Swing Impactach w wersji 3 cale. Radzę sobie w ten sposób, że doklejam ogony od starych twisterów i guma nadal jest bardzo łowna ale i tak takie łowienie wychodzi nie tanio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catch&Release Opublikowano 12 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 Rozmiar chyba nie jest aż tak decydujący,a sam kolor chyba bardziej ? W momencie kiedy przynęta znajduje się w popbliżu pyska i łatwość pochwycenia owej przynęty przez rybkę to nie rozmiar a kolor bardziej decyduje i składa sie na końcowy sukces lub porażkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catch&Release Opublikowano 12 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 N Na sandacza to raczej 4 cale w góre chyba że chce się łowić sandaczyki w wymiarze okoniowym to spoko. Co do gum to używam ich pierwszy sezon i mogę potwierdzić ich dużą skuteczność choć cholera mnie bierze jak sa mało trwałe. Dziś okonki zmasakrowały mi ogonki w kilkunastu Swing Impactach w wersji 3 cale. Radzę sobie w ten sposób, że doklejam ogony od starych twisterów i guma nadal jest bardzo łowna ale i tak takie łowienie wychodzi nie tanio. Nie powiem ze nie nie zastanawiałem sie własnie nad 3,8'' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 12 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 Łowiłem na 3 calowe gumki sandace po 65 cm ale raczej czepiały się właśnie maluszki. 4 cale jest rozmiarem bardziej selektywnym. Co do jeszcze więkzych gum to się nie wypowiem bo dopiero kupiłem kija który jest w stanie obsłużyć gumy po 5 czy 5,5 cali na główkach po 17-22 g jakie stosuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catch&Release Opublikowano 12 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 Łowiłem na 3 calowe gumki sandace po 65 cm ale raczej czepiały się właśnie maluszki. 4 cale jest rozmiarem bardziej selektywnym. Co do jeszcze więkzych gum to się nie wypowiem bo dopiero kupiłem kija który jest w stanie obsłużyć gumy po 5 czy 5,5 cali na główkach po 17-22 g jakie stosuję.A jaki kijek stosujesz ? Stosuje również kopyta relaxa 5 '' ale rzadko bo nie mam nawet pukniecia wiec od jakiegoś czasu częściej sięgam własnie po mniejsze gumy w przedziale 7-10 cm na kijek TD 2,13 m 14-35 g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 13 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 A jaki kijek stosujesz ? Stosuje również kopyta relaxa 5 '' ale rzadko bo nie mam nawet pukniecia wiec od jakiegoś czasu częściej sięgam własnie po mniejsze gumy w przedziale 7-10 cm na kijek TD 2,13 m 14-35 g. Zakupiłem tu na forum Inazumę 2,4 do 35g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deichkind Opublikowano 13 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 Generalizowanie i wrzucanie wszystkiego do jednego wora!! 2"8 ....to za mało, to okoniowo, to najlepiej od 4" wzwyż.... Nie wszystko co napisane w książkach, na forach czy obejrzane w tv będzie się sprawdzało na swoich łowiskach...2"8 SIF (7cm) akurat jest bardzo odpowiednią gumą i na lżej i ciut więcej...3"8 SIF (9,5cm) to już uniwersalna guma ale czy na każdego sandała ??? Nie wiem może i ostrożnie żerujący skusi się na robiącego więcej hałasu gumisia ...nie wiem ...ja się nie znam.... A jak ktoś tak bardzo już nie wie czy założyć 2"8 czy 3"8 to polecam wypróbowanie 3"3 (8,25cm) to już powinno każdego zadowolić ... wędkarza Tylko najmniej istotne co mi się podoba i jest fajne dla oka mojego ... Ps. taki mały , maleńki:Wielu chłopaków łowi (również tutejsi forumowicze ale oni zamiast się wypowiadać wolą łowić obecnie ) sandały na ES3" .... pewnie nie wiedzą co czynią z tak paproszkową gumą 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hellspawn_PGAC Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 To i może ja od siebie dodam 3 grosze Bardzo sceptycznie podchodzilem do tych przynet, jak do kazdej innej nowosci zreszta... Ale przekonala mnie jeden wypad. Mianowicie , mam taka miejscowke na odrze, w ktorej sa ' dyzurne ' okonie. Przewaznie rzut = branie. Od pewnego czasu ciezko bylo tam cokolwiek zlowic, wiec uzborilem sie w 2 calowe easy shinery i ruszylem w droge. najpierw zwykla guma - brak dotyku, za chwile zmiana na kaitecha , paach, siedzi garbus. mysle, przypadek wiec lowie dalej za chwile bach, znowu siedzi. Dalej sadzilem ze to przypadek, zamiana na poprzednia gume - bez dotyku. Znowu zakladam Keiecha - bach, siedzi. Cos w nich jest. a dokladniej - zapach z kalamarnicy, ktorymy sa nasaczone te przynety. Nie wspomne o pracy, bo naprawde jest genialna. jedyny minus to taki ,ze bez super glue , nie ma sensu sie poruszac. po 3 braniach, guma nie trzyma sie glowki i trzeba sobie pomagac, klejac ja jak dla mnie - bomba totalna. pomalu przezbrajam sie tylko na te przynety pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_krych Opublikowano 27 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 (edytowane) Jaki rozmiar główki jiggowej jest najlepszy dla EASY SHINERA 5 cali(żeby guma nie straciła na atrakcyjnej pracy)?Pozdrawiam Edytowane 27 Listopada 2014 przez marcin_krych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 26 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 Panowie, a ktoś chciałby trochę keitechow z usa? Będę zamawiał sobie i z jedna, max dwie osoby mogę obsłużyć dodatkowo, bo taniej na przesyłce wyjdzie. Jak cos to z ebaya będę zamawiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 26 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 Nie widziałem wcześniej tego wątku bo bym już dawno napisał moje spostrzeżenia na temat ESJa łowie w Norwegii na ES 3'' i powiem że nie wiem co te gumy mają takiego w sobie. Może zapach, może praca, a może jedno i drugie. Faktem jest że rdzawce w mojej okolicy bardzo zasmakowały w tych gumach. Odkąd łowie na nie, wyniki mam o niebo lepsze Za jakiś czas sprawdzę tą teorie z zapachem gum, bo zacznę odlewać je z plastisolu. Jeśli będą nadal tak brały to wychodzi na to że zapach nie ma znaczenia.O wynikach oczywiście Was poinformuje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 26 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 Można kupić takiego smierdziucha którym keitech podlewa swoje gumy? Po sezonie w pudełku sucho i bezwonnie Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi