Pirania Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 Pod Drop Shota i kajtki ES 3" zakładam haki Daiwy FFN nr 2Czy to nie jest pomyłka? Nie powinno być Easy Shiner 2" / FFN w rozmiarze 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Czy to nie jest pomyłka? Nie powinno być Easy Shiner 2" / FFN w rozmiarze 2Łowiąc zestawem takim jak opisałem nie zanotowałem spadów, a gumka lepiej pracuje Miałem okonie i sandacze na taką kombinację. Niemniej jest tez tak jak piszesz, można do 2" zastosować powyższy hak, chociaż ja zakładałem maleńką "czwórkę" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal38 Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 Część. Chce zamówić kilka gum z Keitecha tylko nie mam pojęcia jak je uzbroić. Czy mogę założyć jakieś główki jigowe? Tam piszą o hakach np do easy shiner ale jak dopnę potem ciężarek. Z góry dzięki za jakieś linki i sorki za tak proste pytanie ale dopiero zaczynam ze spinningiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lookasz Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 Część. Chce zamówić kilka gum z Keitecha tylko nie mam pojęcia jak je uzbroić. Czy mogę założyć jakieś główki jigowe? Tam piszą o hakach np do easy shiner ale jak dopnę potem ciężarek. Z góry dzięki za jakieś linki i sorki za tak proste pytanie ale dopiero zaczynam ze spinningiem. Ja je zbroję w coś takiego i daje rade: http://www.wedkarski.com/glowki-jigowe/11548-glowki-jigowe-z-zaczepem-dorado.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxtip Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 Część. Chce zamówić kilka gum z Keitecha tylko nie mam pojęcia jak je uzbroić. Czy mogę założyć jakieś główki jigowe? Tam piszą o hakach np do easy shiner ale jak dopnę potem ciężarek. Z góry dzięki za jakieś linki i sorki za tak proste pytanie ale dopiero zaczynam ze spinningiem.... możesz zrobić to np. tak: http://www.goodfish24.de/bilder_gross/Keitech_EasyShinerRigs.jpg... osobiście zbroję je w lekką, trójkątną główkę jigową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal38 Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 Ok czyli lekka trójkątna główka jigowa Inne mocowania są dla mnie póki co zupełną abstrakcja. Podpatrze nad wodą to może zmianie zdanie. Muszę Wam powiedzieć ze "karpiarstwo" a mam życiówke 24kg było o wiele prostsze od spinningu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawido Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 sexy impact... wlasnie Nie mogę się zgodzić. Zjadłem zęby na Sexy Impaktach. To trwałe gumy, po prostu, kiedy zaczyna się zsuwać, należy gumę nanizać odwrotnie (tzn. do góry brzuszkiem), jeśli i to przestaje pomagać, należy gumkę skrócić. Mogę też polecić wkręcane główki Musaga Hanibal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Nie mogę się zgodzić. Zjadłem zęby na Sexy Impaktach. To trwałe gumy, po prostu, kiedy zaczyna się zsuwać, należy gumę nanizać odwrotnie (tzn. do góry brzuszkiem), jeśli i to przestaje pomagać, należy gumkę skrócić. Mogę też polecić wkręcane główki Musaga Hanibal. Nie podwazam tego co napisales U mnie niszcza sie dosc szybko. Teraz biegam z klejem i jest duzo lepiej Co nie zmienia faktu ze swietne i lowne gumy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mopar Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 potwierdzam, bardzo łowne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawido Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 (edytowane) swietne i lowne gumy Dla mnie pierwszego wyboru, najlepsze. Edytowane 21 Lutego 2016 przez Dawido Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanibal Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 A w porównaniu Easy Shiner do Lunkier City Shaker, które lepiej wypadają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 To zupełnie różne przynęty i trudno je porównywać wg mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanibal Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Ok, ale załóżmy że ktoś łowi okonie na stojącej wodzie. Ma w pudełku te i te to może stwierdzić, które będą skuteczniejsze. Tak mi się wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Ok, ale załóżmy że ktoś łowi okonie na stojącej wodzie. Ma w pudełku te i te to może stwierdzić, które będą skuteczniejsze. Tak mi się wydaje Nie da rady, raz beda skuteczniejsze jedne a raz drugie. Jakby skuteczne byly tylko jedne gumki, to wiekszosc producentow poszla by z torbami Osobiscie wole keitecha, ale to bardziej moje widzimisie, bo lunker jesli chodzi o skutecznosc lowi mi podobnie statystycznie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanibal Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Taka odpowiedź mnie satysfakcjonuje. Nie łowiłem na żadne z nich, ale kupiłem już kilka paczek Lunkiera, więc dokupie jeszcze Keitecha i zobacze co u mnie będzie lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Taka odpowiedź mnie satysfakcjonuje. Nie łowiłem na żadne z nich, ale kupiłem już kilka paczek Lunkiera, więc dokupie jeszcze Keitecha i zobacze co u mnie będzie lepsze. Jak nastwiasz sie na okonie, pomysl sobie jeszcze dodatkowo nad jakims smierdziuchem zeby w nim trzymac te gumki lunkera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanibal Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Masz na myśli np. Dipy karpiowe? Jeśli tak to coś konkretnego z zapachów? Czytałem już tutaj o różnych kałamarnicach i krewetkach Może coś konkretnego podpowiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanibal Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Masz na myśli np. Dipy karpiowe? Jeśli tak to coś konkretnego z zapachów? Czytałem już tutaj o różnych kałamarnicach i krewetkach Może coś konkretnego podpowiesz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Sa takie olejki dla spininingistow, co do zapachu to musisz poprobowac, jest tez caly watek na forum jak zrobic taki samemu. Na okonia: czosnek, jakis rybny, kalamarnice czy jakies takie cuda - takie mi sie sprawdzaly. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Pewien łowca okoni zdradził mi kiedyś....... zapach ochotki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Pewien łowca okoni zdradził mi kiedyś....... zapach ochotki Tez zapewne swietna rzecz, akurat tego jeszcze nie probowalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanibal Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Nie chce sobie tu postów nabijać, ale keitechy są chyba nasączone jakimś smrodkiem. Lunkiery natomiast na 7 paczek tylko w jednej gumy są w czymś tłustym co nie przypomina mi żadnego zapachu (bawiłem się z karpiami swego czasu to znam trochę tych smrodów). Czy jest sens dopalać te keitechy. które i tak są zalane czymś zapachowym? Ktoś już kombinował z dopalaniem ich dodatkowo? I jeśli tak czy można było zauważyć wzrost zainteresowania przynętą przez ryby( bo wędkarza napewno :-D) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Kaitechy nie trzeba, ale lunker mozna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpinDoktor Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Świerzy Kaitech w oryginalnym zapachu będzie lepszym rozwiązaniem. Jak go zaczniesz dosmaczac to może odnieść odwrotny skutek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbynio63 Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 Na ten rok moje założenie jest takie.Okonie tylko na Easy shiner 2'' i 3''.Chcę sprawdzić czy zawsze będą wychodzić zwycięsko.Mój kolega z którym zawsze wędkuję.nie cierpi Kajtków za ich małą trwałość.Ale kilka razy się złamał i poprosił mnie o przynętę-właśnie kajtki.Na pewno nie jest to przynęta skuteczna zawsze i wszędzie.Ale jest w/g mnie naprawdę świetna.Ale podkreślam,że tylko na okoniach będę ostro testował Shinerki.Sandacze i szczupaki to inna bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi