Skocz do zawartości

Gumy Keitech

-PYTOON-

Rekomendowane odpowiedzi

Czy to nie jest pomyłka? Nie powinno być Easy Shiner 2" / FFN w rozmiarze 2

Łowiąc zestawem takim jak opisałem nie zanotowałem spadów, a gumka lepiej pracuje :) Miałem okonie i sandacze na taką kombinację. Niemniej jest tez tak jak piszesz, można do 2" zastosować powyższy hak, chociaż ja zakładałem maleńką "czwórkę"

• Like 1

• 2 miesiące temu...

Część. Chce zamówić kilka gum z Keitecha tylko nie mam pojęcia jak je uzbroić. Czy mogę założyć jakieś główki jigowe? Tam piszą o hakach np do easy shiner ale jak dopnę potem ciężarek. Z góry dzięki za jakieś linki i sorki za tak proste pytanie ale dopiero zaczynam ze spinningiem.

Część. Chce zamówić kilka gum z Keitecha tylko nie mam pojęcia jak je uzbroić. Czy mogę założyć jakieś główki jigowe? Tam piszą o hakach np do easy shiner ale jak dopnę potem ciężarek. Z góry dzięki za jakieś linki i sorki za tak proste pytanie ale dopiero zaczynam ze spinningiem.

Ja je zbroję w coś takiego i daje rade:

http://www.wedkarski.com/glowki-jigowe/11548-glowki-jigowe-z-zaczepem-dorado.html

... możesz zrobić to np. tak: http://www.goodfish24.de/bilder_gross/Keitech_EasyShinerRigs.jpg

... osobiście zbroję je w lekką, trójkątną główkę jigową

sexy impact... wlasnie ;)

Nie mogę się zgodzić. Zjadłem zęby na Sexy Impaktach. To trwałe gumy, po prostu, kiedy zaczyna się zsuwać, należy gumę nanizać odwrotnie (tzn. do góry brzuszkiem), jeśli i to przestaje pomagać, należy gumkę skrócić. Mogę też polecić wkręcane główki Musaga Hanibal.

Nie mogę się zgodzić. Zjadłem zęby na Sexy Impaktach. To trwałe gumy, po prostu, kiedy zaczyna się zsuwać, należy gumę nanizać odwrotnie (tzn. do góry brzuszkiem), jeśli i to przestaje pomagać, należy gumkę skrócić. Mogę też polecić wkręcane główki Musaga Hanibal.

Nie podwazam tego co napisales :) U mnie niszcza sie dosc szybko. Teraz biegam z klejem i jest duzo lepiej :) 

Co nie zmienia faktu ze swietne i lowne gumy :)

• Like 1

Ok, ale załóżmy że ktoś łowi okonie na stojącej wodzie. Ma w pudełku te i te to może stwierdzić, które będą skuteczniejsze. Tak mi się wydaje :)

Nie da rady, raz beda skuteczniejsze jedne a raz drugie. Jakby skuteczne byly tylko jedne gumki, to wiekszosc producentow poszla by z torbami ;)

Osobiscie wole keitecha, ale to bardziej moje widzimisie, bo lunker jesli chodzi o skutecznosc lowi mi podobnie statystycznie...

Taka odpowiedź mnie satysfakcjonuje. Nie łowiłem na żadne z nich, ale kupiłem już kilka paczek Lunkiera, więc dokupie jeszcze Keitecha i zobacze co u mnie będzie lepsze.

Jak nastwiasz sie na okonie, pomysl sobie jeszcze dodatkowo nad jakims smierdziuchem zeby w nim trzymac te gumki lunkera ;) 

Nie chce sobie tu postów nabijać, ale keitechy są chyba nasączone jakimś smrodkiem. Lunkiery natomiast na 7 paczek tylko w jednej gumy są w czymś tłustym co nie przypomina mi  żadnego  zapachu (bawiłem się z karpiami swego czasu to znam trochę tych smrodów). Czy jest sens dopalać te keitechy. które i tak są zalane czymś zapachowym? Ktoś już kombinował z dopalaniem ich dodatkowo? I jeśli tak czy można było zauważyć wzrost zainteresowania przynętą przez ryby( bo wędkarza napewno :-D)

Na ten rok moje założenie jest takie.Okonie tylko na Easy shiner 2'' i 3''.Chcę sprawdzić czy zawsze będą wychodzić zwycięsko.Mój kolega z którym zawsze wędkuję.nie cierpi Kajtków za ich małą trwałość.Ale kilka razy się złamał i poprosił mnie o przynętę-właśnie kajtki.Na pewno nie jest to przynęta skuteczna zawsze i wszędzie.Ale jest w/g mnie naprawdę świetna.Ale podkreślam,że tylko na okoniach będę ostro testował Shinerki.Sandacze i szczupaki to inna bajka.