dziubas123 Opublikowano 3 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 1. pokombinuj z innymi klejami2. kup offsety ze sprężynką3. pobawić się w majsterkowicza i zrobić taki haczyk jak przy główkach jigowych bez kołnierza i przymocować. (np. nitką do kręcenia much i kropelkę kleju) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 3 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 Hej,Tu masz wątek o tym...http://jerkbait.pl/topic/77514-spadające-keitech-easy-shiner/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beton Opublikowano 3 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 Ooo podziękowal :-) Tomus fajny patent opisal. Czuje ze da to rade :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yamakato Opublikowano 3 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 Mnie strasznie irytuje zsuwanie się gumy z haka offsetowego. Jak raz się zsunie, a następuje to bardzo szybko, to później co rzut trzeba ja poprawiać. Próbowałem przyklejać do haka, ale kropelka nie skutecznie łączy haczyk z gumą. Problem dotyczy easy shinerow i swing impactów 4". Macie może na to jakiś sposób ? Nie idzie nimi łowić z tego powodu na offsecie. Na klasycznej główce z kołnierzem, problemu nie ma, bo kropelka świetnie scala gumę z ołowianym kołnierzem. Jak sandacze skubią to nie idzie ich wciąć tylko gumę ściągają, na normalnej główce jest spoko, ale.... brań mam więcej na czeburaszce ;-)przypomnij się jak się spotkamy to Ci pokażę na czym zbroję keitechy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henri Opublikowano 5 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 Gdzieś na forum było jak się samemu robi takie sprężynki do offsetów, przy odrobinie wprawy zajmuje to 1 minutę, albo mniej. Ja robię to ze spinaczy biurowych. Poszukaj znajdziesz... Ja mam tylko zapisaną fotkę z tym patentem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artix Opublikowano 10 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 Chciałem zapytać kolegów z racji tego iż dopiero będę miał zamiar testować Keitechy,jakiej numeracji używacie haków na główkach jigowych do zbrojenia Keitechów easy shiner czy swing impact 2" i 3"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KacperG Opublikowano 10 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 Najlepiej dobrac hak tak zeby byl tylko w 1/3 dlugosci wtedy najlepiej pracuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artix Opublikowano 10 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 no jasne,ale jakie haki z główkami zamówić żeby wszystko grało,bo zamówienie(gumy+główki)będę robił przez neta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 10 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 Zwykle główki z kołnierzem rozrywają kajtki, ja zbroje w hak + czeburaszka .Jeśli zwykła główka to z jak najmniejszym kołnierzem lub bez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tubylec1982 Opublikowano 10 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 A takie głupie pytanie jak prowadzicie te keitechy bo ja tam jakoś rewelacji nie widzę . Ale może coś źle robię . ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 11 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 A takie głupie pytanie jak prowadzicie te keitechy bo ja tam jakoś rewelacji nie widzę . Ale może coś źle robię . ? Słaba wiara w Tobie.Jak uwierzysz, że kajtki są najlepszeto i efekty będziesz miał dobre . Osobiście uważam,że te gumki sąprzeciętnym wynalazkiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 11 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 Osobiscie uwazam, ze nie masz racji ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meth Opublikowano 11 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 Zwykle główki z kołnierzem rozrywają kajtki, ja zbroje w hak + czeburaszka .Jeśli zwykła główka to z jak najmniejszym kołnierzem lub bez.To prawda że kołnierz rozrywa te gumki (model Swing Impact), natomiast z haka bez żadnych zadziorków często się zsuwają i po wyjęciu z wody wygląda jakby rybka przytrzymała za ogonek. A takie głupie pytanie jak prowadzicie te keitechy bo ja tam jakoś rewelacji nie widzę . Ale może coś źle robię . ?Zwyczajnie z opadu mieliśmy dobre efekty. Namierzyliśmy z kolegą stadko okoni. On łowił na kajtka 3" Swing Impact w naturalnym kolorze, i co chwila miał okonia. Ja natomiast próbowałem rożnej maści jaskółki, twisterki, mniejsze, większe, tańsze, droższe...nic nie złowiłem. W końcu ja założyłem Kajtka 2" SI w pierwszym rzucie okoń, za chwilę następny... Być może przypadek, szczęście, sam nie wiem. Jedyne co się nasuwa na myśl to, że faktycznie przynęta była skuteczna w tym miejscu i czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 11 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 Osobiscie uwazam, ze nie masz racji To podpowiedz Tubylcowi ,co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Molteni Opublikowano 11 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 Musisz kolego uwierzyć w tą przynętę. Sam nie mogłem się długo do nich przekonać, i tak na prawdę przypadek sprawił, że zacząłem na nie łowić. Ja zbroje je w główki trójkątne i staram się dawać, nie za długie haki, żeby nie usztywniać gumy. Najczęściej łowie nimi z opadu i jak to przy okoniach bywa dobór koloru do danego łowiska i kaprysów okoni w danej chwili jest ważny. Daj tej przynęcie szansę a myślę, że się nie zawiedziesz ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 11 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 Były dobre póki się nimi ryby nie najadły. W tej chwili na moich wodach są jak kopyto z relaxa... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 11 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 Easy Shiner 3 cale w kolorze Lime/Chartreuse to totalny rzeźnik na okonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Molteni Opublikowano 11 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 No ja mam jeszcze te szczęście, że tam gdzie łowie, za dużo ludzi na nie nie łowi, bo uważaj, że są za drogie ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek gliwice Opublikowano 11 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 Moim zdaniem nic specjalnego.Ja na to zawiele nie połowiłem na mioch wodach , a kupowałem różne.Ja ich nie polecę.Guma jako wygląd i dotyk jest extra ,ale są lepsze i tańsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KacperG Opublikowano 11 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 Każda guma w odpowiednich rekach potrafi zdziałać cuda, niema gum najlepszych...mi sie kajtek sprawdza przy szczupakach dobrze przy okoniu srednio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Molteni Opublikowano 11 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 Nie ma gumy idealnej, która sama łowi, może całe szczęście bo już naszych wodach nic by nie pływało, co najwyżej w tłuszczu na patelni. Każda guma jest dobra, jeżeli umiejętnie dobierzemy ją do łowiska i ją dobrze poprowadzimy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 11 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 A jak się prowadzi ES 4" z 20 g główką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 11 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 Witam Zawody. Druga runda mistrzostw okręgu.Pływam z kolegą który ma praktycznie nieograniczony dostęp do przynęt wszelkiej maści i rozmiaru.Łowi na kajtki.Pierwszego okonia złowiłem na własnego woblerka.Dostajemy cynk,że na jednej miejscówce doskonale biorą.No to w drogę.Dopływamy.Bez rewelacji już.Kolega łowi trzy - ja nic.Ale zmieniam gumki,smaruję zapachami.No i mam - jeden,drugi,trzeci okoń,płoć taka pod 30 cm....Kolega doławia kolejne dwa. I prawie remis - on 5 szt 810 pkt, ja 4 szt 800 równe...Te moje trzy złowione na tej miejscówce - zostały złowione każdy na inną gumę. Aaaa..plus płotka hahaha W trzeciej turze kolega popłynął tam od razu.Oczywiście połowił.Połowił także jego partner. Po 15 szt mieli + sporo wypuszczonych.I znów - kolega na kajtki, jego partner na wszystko inne. Wnioski proszę wyciągnąć sobie samemu:) Pozdrawiam - Romek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 To sa swietne przynety, trzeba jednak pamietac o tym, ze:- nie zawsze i nie wszedzie;- istnieja kolory inne niz oczodajne, w tym przede wszystkim ciemne, ale wariacje pomaranczy bywaja zabojcze;- brokat niebieski nie jest zly, srebrny taki se;- rozmiar ma znaczenie, zazwyczaj lepsze 2 cale od 3...ale zazwyczaj to nie zawsze;- upieranie sie przy ES jest bez sensu, sa jeszcze imitacje robali, zabek, rakow itd.;- hak moze byc zbyt krotki, nie powinien byc jednak zbyt dlugi;- prowadzenie na tysiac sposobow;- bywaja dni, ze nie bierze na nic...???? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 waszym zdaniem jaki jest najlepszy kolor na zedy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi