Skocz do zawartości

Gumy Keitech

-PYTOON-

Rekomendowane odpowiedzi

Mnie strasznie irytuje zsuwanie się gumy z haka offsetowego. Jak raz się zsunie, a następuje to bardzo szybko, to później co rzut trzeba ja poprawiać. Próbowałem przyklejać do haka, ale kropelka nie skutecznie łączy haczyk z gumą. Problem dotyczy easy shinerow i swing impactów 4". Macie może na to jakiś sposób ? Nie idzie nimi łowić z tego powodu na offsecie. Na klasycznej główce z kołnierzem, problemu nie ma, bo kropelka świetnie scala gumę z ołowianym kołnierzem. Jak sandacze skubią to nie idzie ich wciąć tylko gumę ściągają, na normalnej główce jest spoko, ale.... brań mam więcej na czeburaszce ;-)

przypomnij się jak się spotkamy to Ci pokażę na czym zbroję keitechy

A takie głupie pytanie jak prowadzicie te keitechy bo ja tam jakoś rewelacji nie widzę . Ale może coś źle robię . ?

Słaba wiara w Tobie.

Jak uwierzysz, że kajtki są najlepsze

to i  efekty będziesz miał  dobre ;).

Osobiście uważam,że te gumki są

przeciętnym wynalazkiem.

• Like 1

Zwykle główki z kołnierzem rozrywają kajtki, ja zbroje w hak + czeburaszka .Jeśli zwykła główka to z jak najmniejszym kołnierzem lub bez.

To prawda że kołnierz rozrywa te gumki (model Swing Impact), natomiast z haka bez żadnych zadziorków często się zsuwają i po wyjęciu z wody wygląda jakby rybka przytrzymała za ogonek.

A takie głupie pytanie jak prowadzicie te keitechy bo ja tam jakoś rewelacji nie widzę . Ale może coś źle robię . ?

Zwyczajnie z opadu mieliśmy dobre efekty.

Namierzyliśmy z kolegą stadko okoni. On łowił na kajtka 3" Swing Impact w naturalnym kolorze, i co chwila miał okonia. Ja natomiast próbowałem rożnej maści jaskółki, twisterki, mniejsze, większe, tańsze, droższe...nic nie złowiłem. W końcu ja założyłem Kajtka 2" SI w pierwszym rzucie okoń, za chwilę następny... Być może przypadek, szczęście, sam nie wiem. Jedyne co się nasuwa na myśl to, że faktycznie przynęta była skuteczna w tym miejscu i czasie.

Musisz kolego uwierzyć w tą przynętę. Sam nie mogłem się długo do nich przekonać, i tak na prawdę przypadek sprawił, że zacząłem na nie łowić. Ja zbroje je w główki trójkątne i staram się dawać, nie za długie haki, żeby nie usztywniać gumy. Najczęściej łowie nimi z opadu i jak to przy okoniach bywa dobór koloru do danego łowiska i kaprysów okoni w danej chwili jest ważny. Daj tej przynęcie szansę a myślę, że się nie zawiedziesz ;-)

Witam

Zawody. Druga runda mistrzostw okręgu.Pływam z kolegą który ma praktycznie nieograniczony dostęp do przynęt wszelkiej maści i rozmiaru.Łowi na kajtki.Pierwszego okonia złowiłem na własnego woblerka.Dostajemy cynk,że na jednej miejscówce doskonale biorą.No to w drogę.Dopływamy.Bez rewelacji już.Kolega łowi trzy  - ja nic.Ale zmieniam gumki,smaruję zapachami.

No i mam - jeden,drugi,trzeci okoń,płoć taka pod 30 cm....

Kolega doławia kolejne dwa.

I prawie remis - on 5 szt 810 pkt, ja 4 szt 800 równe...

Te moje trzy złowione na tej miejscówce - zostały złowione każdy na inną gumę. Aaaa..plus płotka hahaha

W trzeciej turze kolega popłynął tam od razu.Oczywiście połowił.Połowił także jego partner. Po 15 szt mieli + sporo wypuszczonych.

I znów - kolega na kajtki, jego partner na wszystko inne.

Wnioski proszę wyciągnąć sobie samemu:)

Pozdrawiam - Romek

To sa swietne przynety, trzeba jednak pamietac o tym, ze:

- nie zawsze i nie wszedzie;

- istnieja kolory inne niz oczodajne, w tym przede wszystkim ciemne, ale wariacje pomaranczy bywaja zabojcze;

- brokat niebieski nie jest zly, srebrny taki se;

- rozmiar ma znaczenie, zazwyczaj lepsze 2 cale od 3...ale zazwyczaj to nie zawsze;

- upieranie sie przy ES jest bez sensu, sa jeszcze imitacje robali, zabek, rakow itd.;

- hak moze byc zbyt krotki, nie powinien byc jednak zbyt dlugi;

- prowadzenie na tysiac sposobow;

- bywaja dni, ze nie bierze na nic...????

• Like 3