maxtip Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 waszym zdaniem jaki jest najlepszy kolor na zedy ?... może taki: http://jerkbait.pl/topic/13055-sandacze-kolory-przyn%C4%99t/... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 - prowadzenie na tysiac sposobow; Podaj 3-4. Tyle starczy. Na marginesie... Już mam chyba dość tych rad typu: zależy od prowadzenia, zależy od łowiska, zależy od położenia dupy podczas spania, a najbardziej zależy od rodzaju paliwa w odpowiednim silniku, konkretnej marki... Tu się czyta zawsze to samo czyli nic, a już na pewno żadnych konkretów poza kilkunastoma wyjątkami... @coloumb to nic personalnego! Pisze ogólnie po kilkuset wątkach, gdzie pojawia się to samo ;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KacperG Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 Podaj 3-4. Tyle starczy. Na marginesie... Już mam chyba dość tych rad typu: zależy od prowadzenia, zależy od łowiska, zależy od położenia dupy podczas spania, a najbardziej zależy od rodzaju paliwa w odpowiednim silniku, konkretnej marki... Tu się czyta zawsze to samo czyli nic, a już na pewno żadnych konkretów poza kilkunastoma wyjątkami... @coloumb to nic personalnego! Pisze ogólnie po kilkuset wątkach, gdzie pojawia się to samo ;-)Jak by było wszystko takie samo, to zycie było by... a po ryby trzeba by było jezdzic do rybnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 Rozumiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 (edytowane) Powaznie, tylko 3-4? ???? ...jednostajnie wolno, jednostajnie szybko, z pradem, pod prad, po luku, ukosem...opad na lince napietej, poderwanie z dna gwaltowne, lagodne...pociagniecie kijem bez nawijania...podszarpywanie szczytowka z rozna czestotliwoscia...prowadzenie przy dnie, przy powierzchni, w pol wody...i tak mozna do rana ???? Niestety, wszystko zalezy, jak ladnie napisales, od polozenia posladkow, nie mowiac o charakterystyce lowiska, naslonecznieniu, porze roku i dnia, cisnieniu, klarownosci wody i jej natlenieniu, kulinarnych widzimisie drapieznikow i takich tam drobnostkach malo istotnych w obliczu konca plecow ???? Edytowane 12 Października 2016 przez coloumb 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MieczysławS Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 Mnie strasznie irytuje zsuwanie się gumy z haka offsetowego. Jak raz się zsunie, a następuje to bardzo szybko, to później co rzut trzeba ja poprawiać. Próbowałem przyklejać do haka, ale kropelka nie skutecznie łączy haczyk z gumą. Problem dotyczy easy shinerow i swing impactów 4". Macie może na to jakiś sposób ? Nie idzie nimi łowić z tego powodu na offsecie. Na klasycznej główce z kołnierzem, problemu nie ma, bo kropelka świetnie scala gumę z ołowianym kołnierzem. Jak sandacze skubią to nie idzie ich wciąć tylko gumę ściągają, na normalnej główce jest spoko, ale.... brań mam więcej na czeburaszce ;-)Ja posługuję się wtedy takimi hakami, które sam modyfikuję. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 Co to za czeburaszki? Czy te świdry można kupić? Świetnie te Twoje systemiki wyglądają, chętnie kiedyś wypróbuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 Co to za czeburaszki? Czy te świdry można kupić? Świetnie te Twoje systemiki wyglądają, chętnie kiedyś wypróbuję Czeburaszka to Izumi.Kupić można. Ale czy warto? (cena ) .Świdry,bez problemu możesz zrobić sam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MieczysławS Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 Te "świdry" to Owner CPS Spring, dostępne w trzech wielkościach, oczywiście nie muszą być to oryginały, ale ten prowadzący pręt w osi sprężynki, jest bardzo pomocny. Stanowi swego rodzaju prowadnicę dla sprężynki, co pozwala na bardzo precyzyjny montaż.Robiąc podobne sprężynki mocujące we własnym zakresie, warto je robić właśnie tak. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxtip Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 ... mi jak keitechy poleżą trochę w pudełku, to robią się takie "parchate" - też tak macie? Macie na to jakiś sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 (edytowane) Podobnie jak w starych wędlinach, sól wyłazi na wierzch Dlatego w pudełku trzymam niewielką ilość uzbrojonych kaitków, które albo i tak zaraz pourywam, albo stracę w inny sposób, reszta czeka w oryginalnych opakowaniach. Ponadto po każdym wypadzie obowiązkowo otwieram pudełka z używanymi wcześniej przynętami, wilgoć nie pomaga... Są gdzieś do kupienia na naszym podwórku te Owner CPS Spring? Chyba za leniwy jestem, a może zbyt nerwowy, żeby się z drutem bawić Edytowane 16 Października 2016 przez cristovo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 17 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Takie sprężynki można ściągnąć za grosze od Chińczyków:https://m.aliexpress.com/item/32717636395.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MieczysławS Opublikowano 17 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Natomiast oryginalne Ownery możesz kupić tu: http://www.tacklewarehouse.com/Owner_CPS_Spring/descpage-OCPSS.htmlTam też ja je kupowałem przy okazji jakichś innych zakupów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 17 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Takie sprężynki można ściągnąć za grosze od Chińczyków:https://m.aliexpress.com/item/32717636395.htmlKupcie sobie drut spawalniczy INOX 0.6-0.8 w zależności od wielkości gumy.Za 1kg drutu wychodzi coś koło 30zł, do tego rurka stalowa bądź plastikowa(ja używam sztywnego wkładu do dlugopisow) kombinerki i krecisz sobie sprezynki jakie tylko chcesz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 17 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 ... mi jak keitechy poleżą trochę w pudełku, to robią się takie "parchate" - też tak macie? Macie na to jakiś sposób? możesz wstawić fotke tych parchatych w pudełku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jezier Opublikowano 17 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 możesz wstawić fotke tych parchatych w pudełku ?Też to zauważyłem u siebie ale o dziwo tylko w przypadku jednego koloru. Wrzucę fotkę wieczorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 17 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Też to zauważyłem... Ale tylko te już nabite na hak i po kontakcie z wodą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxtip Opublikowano 17 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Też to zauważyłem... Ale tylko te już nabite na hak i po kontakcie z wodą...... dokładnie takie już z raz użyte... "parchy" wyglądają jak małe pęcherzyki/bruzdki i występują praktycznie na całej powierzchni gumki... ... sprawdzę, czy mi jeszcze jakieś zostały (u mnie te brzydale idą na "pierwszy ogień" i "często giną w boju")... jeśli jeszcze jakieś mam to je "pstryknę"... ... co do uzbrojonych keitechów - zauważyłem, że haki dość szybko łapią "rudego"... poza tym i poza "parchami", gumki są bardziej niż o.kej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxtip Opublikowano 17 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 ... no dobra, fotki już są... nie wiem tylko, czy będą na tyle wyraźne - trochę trudno złapać odpowiedni kąt, a w świetle szczegóły znikają: ... oczywiście "parchy" to kwestia estetyki, rybkom to raczej nie przeszkadza... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 17 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 ale dziwne wysypka tarłowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxtip Opublikowano 17 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 (edytowane) ale dziwne wysypka tarłowa ... prędzej jakaś zaraza... te na górze "nówka sztuka - nie śmigane", tyle że w przegródce z tymi co już wodę poznały... więc i na nie przeszło... w każdym bądź razie wygląda to nieciekawie... Edytowane 17 Października 2016 przez maxtip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jezier Opublikowano 17 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Widziałem podobnie wyglądające gumy ale wyłowione z jakimś zaczepem z wody, całe były pokryte tym czymś, zwinięte i sztywne.Moje tak wyglądają, tylko na tym kolorze pojawiły się szaro-białe plamki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 17 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 ja zauważyłem że jak się mocno skręci gume to robi sie biała takie mikro kryształki zmieniają kolor gumy na biały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 17 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Te mikro kryształki to sól Dlatego też rdzewieją haki 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 18 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 ... no dobra, fotki już są... nie wiem tylko, czy będą na tyle wyraźne - trochę trudno złapać odpowiedni kąt, a w świetle szczegóły znikają: ... oczywiście "parchy" to kwestia estetyki, rybkom to raczej nie przeszkadza... Przerabiałem dokładnie to samo w kajtkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi