Skocz do zawartości

Gumy Keitech

-PYTOON-

Rekomendowane odpowiedzi

- prowadzenie na tysiac sposobow;

Podaj 3-4. Tyle starczy.

Na marginesie... Już mam chyba dość tych rad typu: zależy od prowadzenia, zależy od łowiska, zależy od położenia dupy podczas spania, a najbardziej zależy od rodzaju paliwa w odpowiednim silniku, konkretnej marki...

Tu się czyta zawsze to samo czyli nic, a już na pewno żadnych konkretów poza kilkunastoma wyjątkami... @coloumb to nic personalnego! Pisze ogólnie po kilkuset wątkach, gdzie pojawia się to samo ;-)

• Like 1

Podaj 3-4. Tyle starczy.

Na marginesie... Już mam chyba dość tych rad typu: zależy od prowadzenia, zależy od łowiska, zależy od położenia dupy podczas spania, a najbardziej zależy od rodzaju paliwa w odpowiednim silniku, konkretnej marki...

Tu się czyta zawsze to samo czyli nic, a już na pewno żadnych konkretów poza kilkunastoma wyjątkami... @coloumb to nic personalnego! Pisze ogólnie po kilkuset wątkach, gdzie pojawia się to samo ;-)

Jak by było wszystko takie samo, to zycie było by... a po ryby trzeba by było jezdzic do rybnego.

Powaznie, tylko 3-4? ????

...jednostajnie wolno, jednostajnie szybko, z pradem, pod prad, po luku, ukosem...opad na lince napietej, poderwanie z dna gwaltowne, lagodne...pociagniecie kijem bez nawijania...podszarpywanie szczytowka z rozna czestotliwoscia...prowadzenie przy dnie, przy powierzchni, w pol wody...i tak mozna do rana ???? Niestety, wszystko zalezy, jak ladnie napisales, od polozenia posladkow, nie mowiac o charakterystyce lowiska, naslonecznieniu, porze roku i dnia, cisnieniu, klarownosci wody i jej natlenieniu, kulinarnych widzimisie drapieznikow i takich tam drobnostkach malo istotnych w obliczu konca plecow ????

Edytowane przez coloumb
  • Like 4

Mnie strasznie irytuje zsuwanie się gumy z haka offsetowego. Jak raz się zsunie, a następuje to bardzo szybko, to później co rzut trzeba ja poprawiać. Próbowałem przyklejać do haka, ale kropelka nie skutecznie łączy haczyk z gumą. Problem dotyczy easy shinerow i swing impactów 4". Macie może na to jakiś sposób ? Nie idzie nimi łowić z tego powodu na offsecie. Na klasycznej główce z kołnierzem, problemu nie ma, bo kropelka świetnie scala gumę z ołowianym kołnierzem. Jak sandacze skubią to nie idzie ich wciąć tylko gumę ściągają, na normalnej główce jest spoko, ale.... brań mam więcej na czeburaszce ;-)

Ja posługuję się wtedy takimi hakami, które sam modyfikuję.

post-48042-0-62882800-1476624720_thumb.jpg

• Like 8

Te "świdry" to Owner CPS Spring, dostępne w trzech wielkościach, oczywiście nie muszą być to oryginały, ale ten prowadzący pręt w osi sprężynki, jest bardzo pomocny. Stanowi swego rodzaju prowadnicę dla sprężynki, co pozwala na bardzo precyzyjny montaż.

Robiąc podobne sprężynki mocujące we własnym zakresie, warto je robić właśnie tak.

• Like 2

Podobnie jak w starych wędlinach, sól wyłazi na wierzch B) Dlatego w pudełku trzymam niewielką ilość uzbrojonych kaitków, które albo i tak zaraz pourywam, albo stracę w inny sposób, reszta czeka w oryginalnych opakowaniach. Ponadto po każdym wypadzie obowiązkowo otwieram pudełka z używanymi wcześniej przynętami, wilgoć nie pomaga...

Są gdzieś do kupienia na naszym podwórku te Owner CPS Spring? Chyba za leniwy jestem, a może zbyt nerwowy, żeby się z drutem bawić ;)

Edytowane przez cristovo
  • Like 1

Takie sprężynki można ściągnąć za grosze od Chińczyków:

https://m.aliexpress.com/item/32717636395.html

Kupcie sobie drut spawalniczy INOX 0.6-0.8 w zależności od wielkości gumy.Za 1kg drutu wychodzi coś koło 30zł, do tego rurka stalowa bądź plastikowa(ja używam sztywnego wkładu do dlugopisow) kombinerki i krecisz sobie sprezynki jakie tylko chcesz.
  • Like 1

Też to zauważyłem... Ale tylko te już nabite na hak i po kontakcie z wodą...

... dokładnie takie już z raz użyte... "parchy" wyglądają jak małe pęcherzyki/bruzdki i występują praktycznie na całej powierzchni gumki...

... sprawdzę, czy mi jeszcze jakieś zostały (u mnie te brzydale idą na "pierwszy ogień" i "często giną w boju")... jeśli jeszcze jakieś mam to je "pstryknę"...

... co do uzbrojonych keitechów - zauważyłem, że haki dość szybko łapią "rudego"... poza tym i poza "parchami", gumki są bardziej niż o.kej...

ale dziwne :D wysypka tarłowa :D

... prędzej jakaś zaraza... te na górze "nówka sztuka - nie śmigane", tyle że w przegródce z tymi co już wodę poznały... więc i na nie przeszło... w każdym bądź razie wygląda to nieciekawie...

Edytowane przez maxtip

... no dobra, fotki już są... nie wiem tylko, czy będą na tyle wyraźne - trochę trudno złapać odpowiedni kąt, a w świetle szczegóły znikają:

... oczywiście "parchy" to kwestia estetyki, rybkom to raczej nie przeszkadza...

Przerabiałem dokładnie to samo w kajtkach. ;)