BOB1 Opublikowano 10 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 Myślę, że Pal 7 może zaskoczyć skutecznością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cipstiger Opublikowano 10 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 Testowałem ostatnio nowe kolory 601,602,603 .Po kilku wypadkach nad wiosenną mętną wodę kolory rewelacja. Czekam z niecierpliwością na wypad nocny i zaliczenia ostatniego testu.Narazie kolory nie dostępne w kraju a szkoda bo na nocne wypady i głębokie zbiorniki każdy z nas powinien mieć w pudle. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 12 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2017 Morning dawn mistrzostwo pod okonie szczuple i stawowe bolki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 14 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2017 I jak keiteszki sprawdzają się ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mironek Opublikowano 18 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 Jako świeży użytkownik keitechów moge potwierdzić ich wysoką łowność jesli chodzi o okonie. Wiosną cudów nie zdziałały (choć zdarzały się sandaczowe przyłowy), za to obecnie okonie siadają aż miło. Lowię na easy shinery i swing impacty 2 i 3 calowe, no i naprawdę rybki siadają gęsto choć nie są to duże sztuki,, max 25 cm, ale myślę, że na i prawdziwe garbusy przyjdzie czas. Co do wad tych gumek to po pierwsze, zapach szybko ulatuje w nieorginalnym opakowaniu, choć gumki moim zdaniem nie tracą przez to wiele na łowności, naprawę dalej budzą zainteresowanie rybek. Główną wadą moim zdaniem jest trwałość tych przynęt, kilka okoników masaruje swing impacta znacząco, a nierzadko zdarza się, że ładne branie kończy się urwanym ogonkiem nawet u wytrzymalszego nieco easy shinera. Czasem gumki obu rodzajów traciły ogonki już przy pierwszym braniu, co choć byłem niby gotowy na taki obrót sprawy działa naprawdę frustrująco nad wodą. Mimo wszystko wydaje mi się, ze jest to gumka warta przetestowania, zwłaszcza jeśli kogoś cieszy każda złowiona rybka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 18 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 (edytowane) @mironek nie będę zbyt odkrywczy i powtórzę radę nie raz tu przytaczaną , aby po utracie ogonka , w momencie kiedy ryby są aktywne , kontynuować łowienie taką właśnie przynętą . Nie raz to otwiera wodę . Oczywiście trzeba pokombinować przy sposobie animacji takiej gumy , rozedrgać trochę szczytówkę , poszurać po dnie lub polatać w toni itp.itd. Oczywiście zmasakrowanie gumy jako takiej to element wpisany niejako w materię przynęt tej marki . Dlatego pewnie są jakie są i dlatego pracują tak właśnie jak pracują . Edytowane 18 Czerwca 2017 przez malinabar 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 (edytowane) ja się zaopatruję tutaj i mogę polecić http://www.pttackle.com/Ehh byłem w tym sklepie osobiście super właściciel i rabat dostałem. Ale to było dawno gdzy mieszkałem w USA.Obok w rzece lowiłem potężne łososie. Edytowane 6 Września 2017 przez szczupak1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 26 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 Co do kajtków są bardzo dobre na okonie nawet 4" pewnie się sprawdzają. Z sandaczmi za to krucho być może dla tego iż nie ma ich za wiele w moich łowiskach.Natomiast praca wg. mnie nie jest typowo sandaczowej gumy... bardziej do tego nadaje się lunker city swim fish 4" lub shaker. Ewentualnie lucky john long john. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbertzam Opublikowano 26 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 (edytowane) Ostatnie dwa sezony to praktycznie tylko keitech fruwa na moich łowiskach, szczególnie ES 4''. Guma pracuje naprawdę fajnie nawet przy bardzo wolnym prowadzeniu. Łowie na nią głównie szczupaki, okonie oraz morskie rdzawce ale zdarzają się tez przyłowy w postaci troki czy pstrąga. Choroba rozwinęła się do tego stopnia, że postanowiłem kupić formy ala ES i aktualnie jestem samowystarczalny, a i odlewanie sprawia nie małą frajdę...chociaż czasami się zastanawiam po co mi tego tyle Edytowane 26 Września 2017 przez robbertzam 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 Jak miękkość jest taka sama jak w oryginale to chętni na kupno się znajdą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 chociaż czasami się zastanawiam po co mi tego tyle 1 (47).jpgJa bym już znalazł zastosowanie dla takiej ilości 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbertzam Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 (edytowane) Jak miękkość jest taka sama jak w oryginale to chętni na kupno się znajdą Miękkość bardzo podobna, chociaż musiałem odlać dziesiąt sztuk zanim się wstrzeliłem. Chętni pewnie by się znaleźli...chociaż wysyłka z IRL do PL może nie każdemu pasować... <<...>> to nie jest giełda! Edytowane 27 Września 2017 przez mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alaryk Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 Ostatnie dwa sezony to praktycznie tylko keitech fruwa na moich łowiskach, szczególnie ES 4''. Guma pracuje naprawdę fajnie nawet przy bardzo wolnym prowadzeniu. Łowie na nią głównie szczupaki, okonie oraz morskie rdzawce ale zdarzają się tez przyłowy w postaci troki czy pstrąga. Choroba rozwinęła się do tego stopnia, że postanowiłem kupić formy ala ES i aktualnie jestem samowystarczalny, a i odlewanie sprawia nie małą frajdę...chociaż czasami się zastanawiam po co mi tego tyle 1 (47).jpgOdlewasz 8 calowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbertzam Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 (edytowane) Odlewasz 8 calowe?Nie, tylko 4 i 3 cale... ale wracając do tematu, ciekawą sprawą jest to jak bardzo nasza wiara w kolory ma wpływ na ich skuteczność.Mam kolegę, który poprosił o ESy w jaskrawo-różowym kolorze i broni się wynikami. Szwagrowi, który odwiedził mnie jakiś czas temu od razu wpadł w oko kolor zielony fluo (który mu w czerwcu odradzałem jako zbyt jaskrawy na tą porę roku) i połowił piękne okonie. Ja od zawsze wolałem ESy dwukolorowe, bardziej naturalne plus skuteczny zawsze oczojebny pomarańcz i nikt mnie nie przekona, że tak nie jest...Naprawdę wiara czyni cuda Edytowane 27 Września 2017 przez robbertzam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 3 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 Witam ostatnio wpadły mi w ręce ES 4'5" jednak szukam pełnej oferty kolorów z tego rozmiaru , ktoś może dać namiary na ten rozmiar ? mają trochę więcej " mięska " od 4" a chodzą moim zdaniem lepiej niż 5" ktoś ma jakieś doświadczenia z tą wielkością . ES .? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piethras Opublikowano 3 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 (edytowane) 4.5 cala widziałem w FM Edytowane 3 Października 2017 przez piethras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 4 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 FM ..... rozwiniesz skrót ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 4 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 Fishing Mart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 (edytowane) Może komuś się przyda Edytowane 11 Października 2017 przez Michał. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz B. Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 Dolne zdjęcia co przedstawiają? Podświetlenie ultrafioletem z założeniem, że ryby tak widzą te kolory? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 (edytowane) Dolne zdjęcia co przedstawiają? Domyśl się Podświetlenie ultrafioletem z założeniem, że ryby tak widzą te kolory?Jedni twierdzą, że są bardziej widoczne i łowne a drudzy, że nie. A ja myślę, że lepiej mieć niż nie mieć Edytowane 11 Października 2017 przez Michał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speku3 Opublikowano 12 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 WitajcieMam Pytanie czy ktoś z was już łowił Kajtkami ES 8' (20,5cm)? Czy zbroicie je w dwie kotwice od spodu i do główki ze sprężynką czy może sama sprężynka? Trzeba je dociążyć by nie wykładały się na boki (może tego problemu nie ma)? Mam tylko trzy sztuki a nie chciał bym eksperymentować by bardzo ich nie zmaltretować przed łowieniem :-) Może jakaś dobra duszyczka ma już doświadczenie z tymi gumami w tym rozmiarze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 18 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2017 Cześć.Łowiłem już,co prawda niedługo ale dwie czy trzy ryby skusiły.Nie wiem jakie najmniejsze obciążenie trzeba im dać,ja z urzędu dałem 10g(uniwersalne )-w jednym główka na haku+pojedyncza dozbrojka,drugi wkrętka i podwójna dozbrojka od dołu.Ja z kolei na razie mam tylko dwie sztuki,jak dokupię jeszcze kilka to z ciekawości sprawdzę jak i czy chodzi na samej wkrętce,ewentualnie jakie najmniejsze obciążenie trzeba dać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granvorka Opublikowano 4 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2018 Cześć, mam pytanko na szybko. Zamawiam troszkę zabawek na okonki, ale jestem zielony w temacie. Jakimi rozmiarami haków uzbrajacie Keitechy Easy Shiner 2 cale ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Algeroth82 Opublikowano 4 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2018 Cześć, mam pytanko na szybko. Zamawiam troszkę zabawek na okonki, ale jestem zielony w temacie. Jakimi rozmiarami haków uzbrajacie Keitechy Easy Shiner 2 cale ?2 lub 4 zależy od warunków nad wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi