DelTor0 Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Może to nie będzie sota worm tylko jakiś inny, kolejny, 'zamiennik' Choćby taki: http://www.aliexpress.com/store/product/Artificial-bait-rubber-lures-32pcs-10cm-3g-silicone-lure-Soft-Plastic-Fly-Fishing-Shad-Lures-Worm/1188954_32413011229.html Trzeba bedzie zakupic i potestowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MieczysławS Opublikowano 31 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 @mackot_88skoro gumy mają na spodzie szczelinę, w którą wchodzi trzonek haka offsetowego w czasie gdy ostrze wychodzi ze szczeliny, która jest na grzbiecie przynęty, (tak być powinno w czasie brania ryby), to znaczy że wytwórca jako jeden ze sposobów poleca zbrojenie w hak offsetowy.Gdybym miał tak zbroić tą przynętę, to z moich zapasów wybrałbym następujące haki w takiej kolejności: Gamakatsu Offset EWG Hook 5/0, Hayabusa 5/0 wide gap worm hooks, Decoy KG Hook Worm 17 #5/0, Texposer Offset Hooks 4/0.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas93 Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Halo halo, mam takie pytanie. Do keitechów shad impact 4" jakie offesety stosujecie.Potrzebuję czegoś do DS. Stosowałem Daiwy SOS 1/0, ale wydaję się być za małe, a 2/0 zbyt duże. pozdrawiamBartuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b_biba Opublikowano 9 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2015 Spokojnie wystarczą haki 1/0. Stosuje takie a nawet mniejsze. Jak zauważysz po pewnym czasie 97% ataków sandaczy będziesz miał w głowę. A akurat tę gumę to zasysają całą jak ta lala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lookasz Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Spokojnie wystarczą haki 1/0. Stosuje takie a nawet mniejsze. Jak zauważysz po pewnym czasie 97% ataków sandaczy będziesz miał w głowę. A akurat tę gumę to zasysają całą jak ta lala Potwierdzam Im dłuższy hak tym bardziej usztywnia gumę. Do miękkich gum zawsze warto stosować troszkę krótsze haki, bo na krótszym haku pracują bardziej naturalnie = są bardziej atrakcyjne dla ryb a uwierz mi, z zacięciem nie ma najmniejszego problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi203 Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 mam pytanie o żywotność tych gum, podobno po jakimś czasie utleniają się albo coś takiego, sztywnieją i pojawia sie na nich proszkowy nalot... ma ktoś takie doświadczenia? słyszałem że zawierają sól i są biodegradowalne i nieszkodliwe dla ryb. Może to z tego wynika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Żadnych zmian opisanych wyżej nie zauważyłem (trzymam uzbrojone w oryginalnych opakowaniach)jedyne to rdzewieja mi w tych gumach haki offsetowe Ownera,stosuje również haki Decoy i z tymi nic się nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Podobnie dzieje sie z hakami na główkach Gamakatsu . Rdzewieją w zastraszającym tempie . Odrobinę pomaga dbałość o ciągłe suszenie i wietrzenie pudełek . Ale to tylko półśrodek . Jednakowoż to niewielka cena za całą masę pozytywnych stron , jakie niesie za sobą stosowanie kajtków . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 mam pytanie o żywotność tych gum, podobno po jakimś czasie utleniają się albo coś takiego, sztywnieją i pojawia sie na nich proszkowy nalot... ma ktoś takie doświadczenia? słyszałem że zawierają sól i są biodegradowalne i nieszkodliwe dla ryb. Może to z tego wynika? Zywotnosc, dwa okonie i po gumie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jezi0rko Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 Nie wiem Del Toro jak to robisz ale moje Keitechy (Fat-y) wytrzymują spotkania z kilkoma sandaczami. Sa delikatne ale nie aż tak bardzo, szczególnie nie lubią zmiany haków. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 Nie wiem Del Toro jak to robisz ale moje Keitechy (Fat-y) wytrzymują spotkania z kilkoma sandaczami. Sa delikatne ale nie aż tak bardzo, szczególnie nie lubią zmiany haków. Pozdrawiam. Ja nie robie Lowne wiec jakos srednio mi ta trwalosc przeszkadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 No easy shiner 3" może ze 4-5 wytrzyma (jak nie urwą ogona) ale sexy impact 2-3 max 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maweric Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 A ja właśnie wróciłem z rybek, 5 gumek 4" w kosz szczupaki cieły gumy niesamowicie , ogonków brak . A tak przy okazji nikt z Was nie znalazł kleju , który by trochę reperował te keitechy. ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 No easy shiner 3" może ze 4-5 wytrzyma (jak nie urwą ogona) ale sexy impact 2-3 max sexy impact... wlasnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas93 Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 Trochę wypadów już za mną. Łowiłem na 1/0 i 2/0. Obie wielkości dawały radę.Co ciekawe dużo mniej spadów i pustych brań mam zbrojąc offsetowo i łowiąc na DS, niż na klasyczne gumy na główkach jiggowych. Co do trwałości gum, przy sandaczach i okoniach dają radę. Jedyny problem to, że czasami guma rozrywa się z przodu od tyłu i wtedy już tej gumy offsetowo nie uzbroimy bo się nie będzie trzymać ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pampi Opublikowano 18 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 To trzeba odgryźć kawałek i od nowa uzbroić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lookasz Opublikowano 18 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 Trochę wypadów już za mną. Łowiłem na 1/0 i 2/0. Obie wielkości dawały radę.Co ciekawe dużo mniej spadów i pustych brań mam zbrojąc offsetowo i łowiąc na DS, niż na klasyczne gumy na główkach jiggowych. Co do trwałości gum, przy sandaczach i okoniach dają radę. Jedyny problem to, że czasami guma rozrywa się z przodu od tyłu i wtedy już tej gumy offsetowo nie uzbroimy bo się nie będzie trzymać ; ) Zawsze można uzbroić w prosty hak typu Gamakatsu Worm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas93 Opublikowano 18 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 Dopiero zaczynam przygodę i nie mam zbyt dużo akcesoriów i gum. Dzięki bardzo za uwagi.Właśnie myślałem nad zbrojeniem 5,5" jaskółek.. Myślicie, że taki prosty hak 3/0 załatwi sprawę ? Sam zauważyłem, że ataki są od przodu, ale jakoś duża guma i prawie całe odsłonięta napawa mnie niepokojem ;D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas93 Opublikowano 18 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 Widziałem na youtube, jak koleś robił dozbrojkę i przywiązywał FC z kotwicą do oczka haka..Ale jak zaciął dużą rybę to i tak mu spadła .. ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lookasz Opublikowano 19 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Dopiero zaczynam przygodę i nie mam zbyt dużo akcesoriów i gum. Dzięki bardzo za uwagi.Właśnie myślałem nad zbrojeniem 5,5" jaskółek.. Myślicie, że taki prosty hak 3/0 załatwi sprawę ? Sam zauważyłem, że ataki są od przodu, ale jakoś duża guma i prawie całe odsłonięta napawa mnie niepokojem ;D Widziałem na youtube, jak koleś robił dozbrojkę i przywiązywał FC z kotwicą do oczka haka..Ale jak zaciął dużą rybę to i tak mu spadła .. ;P Powinno spokojnie wystarczyć. Akurat duże gumy (5 cali i większe) nadziewam na offseta, bo nie wiem dlaczego, ale jakoś wyjątkowo nie lubię ich zakładać na proste haki ot, taka moja awersja Najlepiej będzie jak spróbujesz i sam dojdziesz do tego co Ci najbardziej odpowiada. Co do dozbrojek to się nie wypowiadam, bo nigdy nie stosowałem. Pzdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek3b Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Keitech easy shiner bez ogonka często był skuteczniejszy od całego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bulciu17 Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Keitech swing impact 2 killer na klenia i okonia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 24 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Keitech swing impact 2 killer na klenia i okonia Pogon za 30 postami i dostepem do gieldy zakonczony sukcesem 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio Opublikowano 25 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 Przy Keitechach nauczyłem się jednej rzeczy. W Pudełku obowiązkowo musi być klej typu kropelka. Jedna guma - jeden hak.Przyklejam od razu i nie mam problemów. Do 3" Easy Shinerów zakładam główkę na haku nr 2. Do 4" zakładam 3/0 lub 4/0.Pod Drop Shota i kajtki ES 3" zakładam haki Daiwy FFN nr 2.Pod 4" lecą haki Daiwa SOS nr 2/0. Gdy rybka upitoli ogonek, łowię dalej Czasem wystarczy podgrzać gumę nad parą wodą i ją rozciągnąć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefaspirit Opublikowano 25 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 Jak się rozerwie gumka z przodu przy zbrojeniu w offset- wystarczy "zespawać" zapalniczką i zanurzyć na chwile w wodzie- coby szybko zahartować- i można łowić dalej -alternatywa dla superglu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi