Skocz do zawartości
  • 0

Jak wrzucić kontury jeziora do HDS-a 5 2 gen?

godski

Pytanie

17 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Mazur też nie wszystkie są, a czasami to pokazuję że po lesie lub polu płyniesz - taka to precyzja ich jest.

Ja swoje małe kałuże to obleciałem dookoła i mam w echu, a większe powoli zbieram, za każdym wypadem nad wodę jestem bliżej końca zrobienia planu batymetrycznego.

Nie wiem co Ci więcej poradzić, może ktoś inny ma jakiś pomysł.

• 0

Dzięki, kolego RobbyG.

Panowie , dzięki radom Roberta juz nie jestem w czarnej d...., ale jeszcze sie kręcę w pobliżu.

Za zgodą kolegi przesyłam link do przewodnika jak wgrać kontury jeziora z Google Earth do naszego HDS-a: http://www.sealine.co.za/view_topic.php?id=25859&forum_id=20

Ale nie udało mi sie tego zrobić. Obrysowałem kontury w programie Google Earth i chciałem wgrać do GPS Utility. I już problem gotowy. Ten program jest freeware i ma ograniczenia. Napisał, że za dużo punktów. A pełna wersja 60 USD.

Gdyby mi sie udało , to otrzymuję plik z rozszerzeniem GPX i otwieram go w programie GPSMapEdit i przerabiam na plik LCM i hajda go do echa i ma hulać.

Ale GPSMapEdit to shareware i kolejne 60 USD pęknie.

• 0

Dzięki, kolego RobbyG.

Panowie , dzięki radom Roberta juz nie jestem w czarnej d...., ale jeszcze sie kręcę w pobliżu.

Za zgodą kolegi przesyłam link do przewodnika jak wgrać kontury jeziora z Google Earth do naszego HDS-a: http://www.sealine.c...859&forum_id=20

<ciach>

Bardzo się cieszę, że rady lekko rozjaśniły mrok, ale bez przesady praw do tutoriala nie mam i możecie sobie drodzy forumowicze linki umieszczać, gdzie chcecie. Tak sie składa, że GPSMapedita spokojnie mogę używać więc ograniczenia, o których piszesz mnie nie dotyczą i hulaj dusza, no ale trochę $ trzeba. O możliwościach sam się przekonałeś i myślę, że mapka zalewu będzie Ci służyć.

Pozdro

Robert