godski Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 Jak najprościej wrzucić do HDS zarysy np. Zalewu Sulejowskiego lub innej wody?W jakim programie to rysować? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Obawiam się że musisz oblecieć akwen dookoła wtedy Ci sam powstanielub korzystając z DrDepth i Google Maps narysować sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 26 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Czyli nie ma możliwości wrzucenia konturów? Kolega na Humminbirdzie tak zrobił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Ogólne i niedokładne kontury powinny być wbudowane w Mapy które są w HDS. Ale jak chcesz już wrzucać to jak pisałem wyżej,Można jeszcze kupić mapy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 26 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Ale Polska dokładniejsza nieobsługiwana jest. Oprócz jezior mazurskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 Mazur też nie wszystkie są, a czasami to pokazuję że po lesie lub polu płyniesz - taka to precyzja ich jest.Ja swoje małe kałuże to obleciałem dookoła i mam w echu, a większe powoli zbieram, za każdym wypadem nad wodę jestem bliżej końca zrobienia planu batymetrycznego.Nie wiem co Ci więcej poradzić, może ktoś inny ma jakiś pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 RobbyG Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 Czy HDS "umie" odczytać format *.lcm ? Jeśli tak to daj znać coś zaradzimy ? PozdroRobert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mifek Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 na allegro jest taki JEGOMOŚĆ Troche biegły w temacie i pomaga kalibrowac pliki do uzytku. spytaj moze coś pomoze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gfg8 Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 Wrzuć na karte pamięci jakąś mapkę lcm u mnie to działa mam kontury wszystkich większych zbiorników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 27 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 A skąd mapkę LCM Polski można dorwać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 RobbyG Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 A skąd mapkę LCM Polski można dorwać? Konwersja zostaje.... :-)Chcesz ten Zalew ? Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 27 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 Poproszę godski@op.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 RobbyG Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 Poproszę godski@op.pl OK. Daj mi chwile, muszę Ci ją "przygotować". PozdroRobert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 RobbyG Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 Poszło. Daj odp na pytania w e-mail'u. PozdroRobert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 27 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 Dzięki, kolego RobbyG. Panowie , dzięki radom Roberta juz nie jestem w czarnej d...., ale jeszcze sie kręcę w pobliżu. Za zgodą kolegi przesyłam link do przewodnika jak wgrać kontury jeziora z Google Earth do naszego HDS-a: http://www.sealine.co.za/view_topic.php?id=25859&forum_id=20 Ale nie udało mi sie tego zrobić. Obrysowałem kontury w programie Google Earth i chciałem wgrać do GPS Utility. I już problem gotowy. Ten program jest freeware i ma ograniczenia. Napisał, że za dużo punktów. A pełna wersja 60 USD.Gdyby mi sie udało , to otrzymuję plik z rozszerzeniem GPX i otwieram go w programie GPSMapEdit i przerabiam na plik LCM i hajda go do echa i ma hulać.Ale GPSMapEdit to shareware i kolejne 60 USD pęknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 RobbyG Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 Dzięki, kolego RobbyG. Panowie , dzięki radom Roberta juz nie jestem w czarnej d...., ale jeszcze sie kręcę w pobliżu. Za zgodą kolegi przesyłam link do przewodnika jak wgrać kontury jeziora z Google Earth do naszego HDS-a: http://www.sealine.c...859&forum_id=20 <ciach> Bardzo się cieszę, że rady lekko rozjaśniły mrok, ale bez przesady praw do tutoriala nie mam i możecie sobie drodzy forumowicze linki umieszczać, gdzie chcecie. Tak sie składa, że GPSMapedita spokojnie mogę używać więc ograniczenia, o których piszesz mnie nie dotyczą i hulaj dusza, no ale trochę $ trzeba. O możliwościach sam się przekonałeś i myślę, że mapka zalewu będzie Ci służyć. PozdroRobert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 RobbyG Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 Jeszcze jedno wyjasnienie dla kolegi @godski.Możesz (mógłbyś) pominąć Google Earth, GPSMapedit jako mapę podładową może wykorzystywać Google maps. PozdroRobert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 28 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 Więcej wiary , Godski We własne oczy , tudzież wyobraźnię .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
godski
Jak najprościej wrzucić do HDS zarysy np. Zalewu Sulejowskiego lub innej wody?
W jakim programie to rysować?
17 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi