Skocz do zawartości

Szczupaki 2024

UncleZin

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...

Z porannego, pierwszomajowego brodzenia w mazowieckiej rzece.

Planowałem połowić bolenie, ale te pomimo fajniej pogody nie były zupełnie aktywne, stąd wybrałem drugi zestaw z nastawieniem na szczupaka. Okazało się to dobrym wyborem.

Ryba w bardzo dobrej kondycji, szybko wróciła do wody.

Drugi raz z rzędu otwieram sezon konkretnym (jak na nasze rzeczne realia) szczupakiem z brodzenia :)

Pozdrawiam, życząc połamania i udanej majówki :)

Adam W. (Wacha)

post-66495-0-99700600-1714559529_thumb.jpg

• Like 44

• 2 tygodnie później...

Fajne rybki sprzed 2-3dni

Ja i moj wierny kompan, tato - a moze to ja jego kompanem jestem, sam juz nie wiem

Duzo ryb mniejszych, duzo spadkow, kilka fajnych ryb spielo sie pod lodka - jak zwykle

Kilka bonusow w postaci okoni 40+ i fajnego sandala, okres ochronny co prawda w DK obowiazuje od 1 maja do 1 czerwca, ale szukamy szczupakow, sandal byl tak glodny, ze nie przeszkadzal mu tytan, to mi sie podoba.

T/

post-69935-0-86824200-1717058743_thumb.jpg

post-69935-0-73959900-1717058751_thumb.jpg

post-69935-0-44869500-1717058759_thumb.jpg

post-69935-0-58109300-1717058765_thumb.jpg

Edytowane przez TommyW
  • Like 17

Kolega znad Kisajna i Darginu donosi:

Przez trzy tygodnie maja usadowiła się tam grupa pseudowedkarzy. Wyciągnęli i zberetowali ca 170(!) szczupłych, największy 122cm.

Mam dwa zdjęcia z rybami i facjatami, ale los ryb jest wiadomy więc nie wstawiam. Jeden używa łódki Ciernik.

Wydawało mi się, że do ludzi już dotarło, że beretowanie wszystkiego czy nawet połowy jest bez sensu. Myliłem się bardzo.

Wysłane z mojego SM-A546B przy użyciu Tapatalka

f846313f456eb8f532e20f5320165702.jpg

ebaf8f101abfb84f658b447b01cb2373.jpg

Wczoraj szkwał na Solinie - jachty powywracało i musiałem się posiłkować ucieczka pod brzeg - ale rybom to nie przeszkadzało - a nawet je uaktywniło mocno . Walka z mocowaniem perspektywy do livescopa - w większej części chyba jednak przegrana :/ ale mimo to coś się udało - 5 szczupaków - najmniejszy 92 :D kilka ładnych doprowadzeń i mocnych brań . Dzień udany . Foty kiepskie ale byłem sam…

Edytowane przez Tomasz eS
  • Like 17

Wczoraj szkwał na Solinie - jachty powywracało i musiałem się posiłkować ucieczka pod brzeg - ale rybom to nie przeszkadzało - a nawet je uaktywniło mocno . Walka z mocowaniem perspektywy do livescopa - w większej części chyba jednak przegrana :/ ale mimo to coś się udało - 5 szczupaków - najmniejszy 92 :D kilka ładnych doprowadzeń i mocnych brań . Dzień udany . Foty kiepskie ale byłem sam…

Graty. Czy na jeziorze nadal jest zakaz spaliny? Wrzuciłem w Googla ale materiały są częściowo nieświeże....

Wysłane z mojego SM-A546B przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez bartsiedlce