Skocz do zawartości

Grzyby 2024


Piotr Gołąb

Rekomendowane odpowiedzi

Podobno smaczny i smakuje jak rzodkiewka czy też chrupiący jak ona.. . Wysyp ich ostatnio..

Sam chciałem spróbować ale nie znam nikogo z bliskich znajomych którzy by się skusili[emoji6].

 

Wysłane z mojego 23090RA98G przy użyciu Tapatalka

  • Like 1
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dzięki Panowie. Spróbowałem póki co w postaci surowej (chleb razowy, twaróg + masło ???? ) i rzeczywiście delikatnie przypomina rzodkiewkę, przyjemna chrupka struktura. 

Nad moimi pstrągowymi rzekami jest obecnie piękny wysyp, pewnie spróbuję innych wariacji, pozdrawiam. 

  • Like 1
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Na własnej działce takie wyskoczyły,to smardze ?

attachicon.gif 003.jpgattachicon.gif 010.jpg

Tak to smardze. Tak wyglądają ze zdjęcia.

Ogólnie pod ochroną, z wyłączeniem parków i chyba właśnie ogrodów przydomowych.

Smaczny grzyb trudno wyczyścić w środku często są robaki.

 

Oczywiście sprawdź z dobrym atlasem.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Znalezisko sprzed chwili, pospieszyło się pani. Żeby nie było wątpliwości jak w innym wątku 2024, kania jest z tego roku, liście już tu były, bo to las a ja rzeczywiście dzisiaj byłem ubrany cieplej, bo jest chłodniej ;)

post-50550-0-97006600-1718861023_thumb.jpg

  • Like 7
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Bez, carpaccio. Maślaki się nadają.

 

Zeby nie było nawet ostrożne kobiety polecają https://kobieta.interia.pl/archiwum/news-carpaccio-z-maslakow,nId,393053

 

Wczoraj miałem do obiadu sos z mrożonych rydzy. Dzisiaj jajecznica. Ale mrożone to już nie to samo …

  • Like 1
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Bez, carpaccio. Maślaki się nadają.

 

Zeby nie było nawet ostrożne kobiety polecają https://kobieta.interia.pl/archiwum/news-carpaccio-z-maslakow,nId,393053

 

Wczoraj miałem do obiadu sos z mrożonych rydzy. Dzisiaj jajecznica. Ale mrożone to już nie to samo …

Piszesz że min. na noc a w przepisie podają pół godziny.

  • Like 1
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Godski. Przepisu nie czytałem. Wstawiłem bo grzyby to grzyby - nie każdy zaryzykuje jak jakiś Qh se coś wymyśli  ;)

Ja zostawiam na noc. Lubię kwaśne. No i maja więcej czasu się zmacerować. I ja np daje samą cytrynę. Ani oleju ani soli.

 

 

 

Kurki. Mniam.

Edytowane przez Qh_
  • Like 4
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...