malcz Opublikowano 7 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2024 Piątkowe wagary... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrCz Opublikowano 7 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2024 Niespodzianka z dziś 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedin Opublikowano 8 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2024 Witam, mała odskocznia od rybek.... Wysłane z mojego 2306EPN60G przy użyciu Tapatalka 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 12 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2024 Też na spacer z rodzinką wyskoczyłem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trzeci79 Opublikowano 13 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2024 Zebrane wczoraj z dwiema córkami w 1,5h???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 13 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2024 Nie wchodzą mi zdjęcia do postu .Napisze tak .Mam 30 l zasuszonych prawdziwków , 5 kg duszonych grzybów zamrożonych .Obecnie mam zakaz przez żonę przynoszenia grzybów do domu .Czekam na opieńki .Będą marynowane na słodko . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacques Opublikowano 14 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2024 Czekam na opieńki .Będą marynowane na słodko .to ja poproszę o przepis,najlepiej tu w wątku aby każdy kto chce widziałz góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 14 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2024 Nie wchodzą mi zdjęcia do postu .Napisze tak .Mam 30 l zasuszonych prawdziwków , 5 kg duszonych grzybów zamrożonych .Obecnie mam zakaz przez żonę przynoszenia grzybów do domu .Czekam na opieńki .Będą marynowane na słodko .Daj przepis, inne grzyby robiłeś czy tylko opieńki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 14 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2024 Do zwykłej zalewy z octu dodajecie więcej niż normalnie cukru to wszystko .Każdy człowiek odczuwa inaczej smak .Ja ze względu na moją dolegliwość nie toleruje kwaśnych potraw .Tak samo robię z żoną ogórki korniszony ,synek ich nie rusza ..Po prostu cukier po uważaniu .jak ktoś lubi to chrzanu kawałek , listek laurowy , cebulki dużo , dużo .Kiedyś do słoika 0,5 l dodawaliśmy łyżeczkę oleju ale jakoś to nie poszło ze smakiem . Wiem każdy robi ją po swojemu i tu jest problem .Innych grzybów nie marynuje bo nikt w domu ich nie lubi .Najwięcej suszymy do pierogów z kapustą i rosołków z pęczakiem lub kluskami . Robi żona duszone wtedy wszystkie grzyby zbieram miks jadalnych grzybów porcjuje pakuje w próżniówce i do zamrażarki .Zimą jak znalazł . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 15 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2024 Mogę już wstawić kilka zaległych zdjęć z grzybami . Te ostatnie zdjęcie to prawdziwki rosnące w moim lesie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qh_ Opublikowano 15 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2024 Właśnie otworzyłem marynowane rydze z zeszłego roku. Jednak warto poczekać. A zassany taki był, ze już po nóż szedłem myślałem że jak puszkę będę otwierał. Do tatara petarda … polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 17 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2024 Praowdziwki się kończą, zostały opieńki i rydze Udalo się zebrać pełne wiaderko takich młodych sztuk. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 2 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2024 Zakończenie sezonu 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qh_ Opublikowano 2 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2024 (edytowane) Ja uwielbiam grzyby w ogrodzie.Wczoraj synowa, ze rydze pyszne były. Poszliśmy do ogrodu ostatki dostała.Dzisiaj do mięsa jakiś ryż. A co ja Chińczyk jestem? Do ogrodu, 2min dwa duże maślaki, kilkanaście gąsek ziemistych i pyszny sos uratował sytuację. Przy okazji jakieś wielkie ostatki malinowe się trafiły - No uwielbiam takie klimaty.. Tzreba by gdzieś na opieńki, ale mróz jutro ma być trzeba na Odrę łódka już zapięta. Edytowane 2 Listopada 2024 przez Qh_ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 2 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2024 Może trafił na właściwe grzybki... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 2 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2024 Może trafił na właściwe grzybki...Czytaj o aktywności szczupaka nocą, tam dopiero grzybki działają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 3 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2024 Co to za model kizera? Zakończenie sezonu IMG_20241102_113601.jpg IMG_20241102_112826.jpg 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 3 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2024 Kizer Hyper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi