Skocz do zawartości

Robinson Diaflex do 24g

krzychun

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

mógłby ktoś coś skrobnąć na temat tej wędki? Jak w rzeczywistości wygląda akcja, ugięcie, jaka szczytówka i dolnik?

Może ktoś ma porównanie do Diaflexa 2,95 do 22g?

I taka prośba jeszcze. Jakie są długości dolników (do stopki kołowrotka) obu ww. kijków?

Dzięki.

Edytowane przez krzychun

Tak też myślałem, jak na Wartę w okolicach o których myśle to kijek jak znalazł, obrotki do max 3, w zalezności od typu skrzytełka, z wobkami dobrze sobie radzi już od 3 cm bombek kleniowych, ogólnie to ciska od 3 gr, pod warunkiem że ciężar w miarę skupiony i cienka linka, ja używam plećki 6 lbs, wobki max które latały to ok 10 cm, o delikatnej akcji, ogólnie kijek szybki, nawet bardzo szybki, szczytówka sztywna, ugięcie szczytowe, pod dużym obciążeniem bliżej środka.

Jako uniwersał się sprawdzi, używany pod bolka, bardzo ładnie ciska boleniowe precjoza, polecam z żyłką, pod gumkę jakoś tak mało próbowałem, mam inny kijek, jeśli już to raczej max 5 cm i 10g, pod okonie z Warciańskich dołków.

Nie wiem jak z przyłowem w postaci 80 cm szczupłego, największy jaki wyjechał to miał coś ok 65cm, ale bez stresu, także myślę że od biedy da radę. Co do pomiarów to od stopki w dół 38 cm, od stopki w górę 10 cm.

Jakieś inne pytania, wal śmiało, ja od momentu jak nabyłem dwa Diaflexy odpuściłem sobie szukanie innych kijków w ich miejsce, a ten model jako rzeczny uniwersał sprawuje sie idealnie.