krzychun Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 (edytowane) Cześć,mógłby ktoś coś skrobnąć na temat tej wędki? Jak w rzeczywistości wygląda akcja, ugięcie, jaka szczytówka i dolnik?Może ktoś ma porównanie do Diaflexa 2,95 do 22g? I taka prośba jeszcze. Jakie są długości dolników (do stopki kołowrotka) obu ww. kijków?Dzięki. Edytowane 18 Listopada 2012 przez krzychun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 Mam Diaflex 2,95 do 22g, pomiary zrobie jutro, bo kijka na chacie nie mam, niech kolega napisze do czego ma zamiar go używać a powiem czy się nada, używam 3 sezony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 18 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 (edytowane) A taki "juniwersal" na znaną Ci Wartę. Ot, bolenia czy szczupaka do 80cm (to wielki maxxxx) podhaczyć. Edytowane 18 Listopada 2012 przez krzychun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 19 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Tak też myślałem, jak na Wartę w okolicach o których myśle to kijek jak znalazł, obrotki do max 3, w zalezności od typu skrzytełka, z wobkami dobrze sobie radzi już od 3 cm bombek kleniowych, ogólnie to ciska od 3 gr, pod warunkiem że ciężar w miarę skupiony i cienka linka, ja używam plećki 6 lbs, wobki max które latały to ok 10 cm, o delikatnej akcji, ogólnie kijek szybki, nawet bardzo szybki, szczytówka sztywna, ugięcie szczytowe, pod dużym obciążeniem bliżej środka.Jako uniwersał się sprawdzi, używany pod bolka, bardzo ładnie ciska boleniowe precjoza, polecam z żyłką, pod gumkę jakoś tak mało próbowałem, mam inny kijek, jeśli już to raczej max 5 cm i 10g, pod okonie z Warciańskich dołków. Nie wiem jak z przyłowem w postaci 80 cm szczupłego, największy jaki wyjechał to miał coś ok 65cm, ale bez stresu, także myślę że od biedy da radę. Co do pomiarów to od stopki w dół 38 cm, od stopki w górę 10 cm.Jakieś inne pytania, wal śmiało, ja od momentu jak nabyłem dwa Diaflexy odpuściłem sobie szukanie innych kijków w ich miejsce, a ten model jako rzeczny uniwersał sprawuje sie idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 19 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Dzięki za konkrety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi