Skocz do zawartości

kręcioł

warciak

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :D

Mam problem chciałbym kupić kołowrotek do spiningu ,który nie skręca plecionki i równo ją nawija w wielkości 3000.Mam na myśli te modele może ktoś mi pomoże

:D

Shimano technium 2500 FA

Spro Red Arc 10300

Okuma Alumina

Z góry dzięki :D za info na temat tych kołowrotków.

witaj

niestety jedyna mi znaną i zapewne nie tylko mi maszynka jest multik.

nie ma takiego kolowrotka który nie skręca plecionki :unsure: choćby był niewiem jak drogi,poprostu stałoszpulowce maja taki sposób nawijania linki(spiralny) że nie da rady uniknąc skręcania sie linki :(

no moze jedne mniej drugie bardziej

zapewne ktoś poradzi Ci taki model który mniej skreca,ja takiego jeszcze nie miałem :( i juz dawno dałem sobie spokój z szukaniem

pozdro hasior :D

Jako pewniaka polecam SPRO RED ARC.

Sam używam modelu 10300 i jak narazie dziala bez zarzutu. Bardzo ładnie nawija plecionke (zbita) nie miałem jeszcze jakielkolwiek brody itp a mam na maxa ją nawiniętą. JAk ktoś wyżej wspomniał niema kołowrotka nie skręcającego linki ale ten robi to b nieznacznie. Hamulec jest lepszy jak w modelu blue - precyzyjny i pewny. Full metal to ma znaczenie.

Jednak żeby niebyło samych różowych barw to mialem z nim 2 akcje :

1. podczas sprawdzania rolki, kabłąka i szpulki najprostszym sposobem z rajstopą(podobnie jak przelotki przy wędzisku), w miejscu gdzie rolka kabłąka styka się kabłąkiem był wystający metalowy maleńki zadzior. Niemiałem czasu na jakiekolwiek reklamowanie to szybki zabieg pilniczkiem do paznokci i kłopot zginął a tak mógł napsuć mi troche krwi ,

2. przy otwartym kabłąku bardzio cieżko chodziła korbka ale po 1szych łowach wszystko juz grało ok.

Polecam go bo jest naprawde porządnym sprzętem a te 2 akcje słuza poprostu rzetelnemu opisowi i zwróceniu uwagi bys mial co sprawdzic

Odnosnie tej Okumy... miałem Alumine 30FD. Jedynie co sie sprawdzilo to hamulec. Niestety skręcał plecione (wymiaana łożyska niepomagła. Poszedł do żyda. W tym młynku rotor jest grafitowy.

Pozdrawiam

Witam :D

Mam problem chciałbym kupić kołowrotek do spiningu ,który nie skręca plecionki i równo ją nawija w wielkości 3000.Mam na myśli te modele może ktoś mi pomoże

:D

Shimano technium 2500 FA

Spro Red Arc 10300

Okuma Alumina

Z góry dzięki :D za info na temat tych kołowrotków.

Czy zauber skęcal linke?:D

dla sprostoawnia zaubera sprzedałem bo potrzebuję kasę na jakiś środek pływający i jest to naprawde niezła maszyna ,a wpadła lewa robótka i jest 300 zł to trzeba je na coś wydać. :D

Nie nudząc skłaniam się przy red arc 10300 i technium 2500 fa chciałbym usłyszeć od was opinie na ich temat :unsure: