warciak Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 Witam Mam problem chciałbym kupić kołowrotek do spiningu ,który nie skręca plecionki i równo ją nawija w wielkości 3000.Mam na myśli te modele może ktoś mi pomoże Shimano technium 2500 FASpro Red Arc 10300Okuma Alumina Z góry dzięki za info na temat tych kołowrotków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 witajniestety jedyna mi znaną i zapewne nie tylko mi maszynka jest multik.nie ma takiego kolowrotka który nie skręca plecionki choćby był niewiem jak drogi,poprostu stałoszpulowce maja taki sposób nawijania linki(spiralny) że nie da rady uniknąc skręcania sie linki no moze jedne mniej drugie bardziejzapewne ktoś poradzi Ci taki model który mniej skreca,ja takiego jeszcze nie miałem i juz dawno dałem sobie spokój z szukaniem pozdro hasior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 Spro Red Arc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deichkind Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 Jako pewniaka polecam SPRO RED ARC. Sam używam modelu 10300 i jak narazie dziala bez zarzutu. Bardzo ładnie nawija plecionke (zbita) nie miałem jeszcze jakielkolwiek brody itp a mam na maxa ją nawiniętą. JAk ktoś wyżej wspomniał niema kołowrotka nie skręcającego linki ale ten robi to b nieznacznie. Hamulec jest lepszy jak w modelu blue - precyzyjny i pewny. Full metal to ma znaczenie.Jednak żeby niebyło samych różowych barw to mialem z nim 2 akcje : 1. podczas sprawdzania rolki, kabłąka i szpulki najprostszym sposobem z rajstopą(podobnie jak przelotki przy wędzisku), w miejscu gdzie rolka kabłąka styka się kabłąkiem był wystający metalowy maleńki zadzior. Niemiałem czasu na jakiekolwiek reklamowanie to szybki zabieg pilniczkiem do paznokci i kłopot zginął a tak mógł napsuć mi troche krwi ,2. przy otwartym kabłąku bardzio cieżko chodziła korbka ale po 1szych łowach wszystko juz grało ok. Polecam go bo jest naprawde porządnym sprzętem a te 2 akcje słuza poprostu rzetelnemu opisowi i zwróceniu uwagi bys mial co sprawdzic Odnosnie tej Okumy... miałem Alumine 30FD. Jedynie co sie sprawdzilo to hamulec. Niestety skręcał plecione (wymiaana łożyska niepomagła. Poszedł do żyda. W tym młynku rotor jest grafitowy.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginel Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2007 Witam Mam problem chciałbym kupić kołowrotek do spiningu ,który nie skręca plecionki i równo ją nawija w wielkości 3000.Mam na myśli te modele może ktoś mi pomoże Shimano technium 2500 FASpro Red Arc 10300Okuma Alumina Z góry dzięki za info na temat tych kołowrotków.Czy zauber skęcal linke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel Wirek Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2007 Okuma Alumina - mój kolega niedawno kupił ten kołowrotek w rozmiarze 4000. Łowi nim zarówno na plecionke jak i na żyłke. Na nic nie narzeka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mleko_1 Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2007 Może:Mistrall Amudson 3000.Mam 1000 i jestem zadowolony z niego na 100 % Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klon Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2007 Z proponowanych wybrałbym Technium. Radziłbym również rozważyć Zaubera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2007 http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=2777& ;start=0& klon spozerknij tu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klon Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warciak Opublikowano 13 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2007 dla sprostoawnia zaubera sprzedałem bo potrzebuję kasę na jakiś środek pływający i jest to naprawde niezła maszyna ,a wpadła lewa robótka i jest 300 zł to trzeba je na coś wydać. Nie nudząc skłaniam się przy red arc 10300 i technium 2500 fa chciałbym usłyszeć od was opinie na ich temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi