didi Opublikowano 30 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2024 witam!od dłuższego czasu borykam sie z problemem w zillion z 2008rokutj.pod obciążeniem(co obrót jest stuk) cos stuka,bez obciążenia ciszamyślałem ze to może łożysko na pinonie ale wymieniłem i dalej to samoktoś miał taki przypadek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 30 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2024 coś źle złożyłeś... jak nikt nie podpowie co to rozbierz go całkowicie i złóż od nowa... na youtube znajdziesz pewnie minimum jeden filmik jak to zrobić poprawnie... szukasz elementu stykającego się z częścią wykonującą jeden cykl pracy na jeden obrót korbką... ps. łożysko to nie miało prawa być - łożysko szumi w skrajnych przypadkach zgrzyta i blokuje się... na pewno nie stuka dokładnie co 1 obrót korbki... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 31 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2024 ... a przypadkiem przekładnia z pinonem nie do wymiany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 31 Marca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2024 wszystko poskładane jak należydalej jest to samo, gdzieś pojawił się ten cholerny luz ... a przypadkiem przekładnia z pinonem nie do wymiany ?przyglądałem się przekładni ,wygląda na całkiem ok jedyna co przychodzi mi jeszcze do głowy to ,pod łożyskiem głównym jest taki plastikowy pierścień (biały),być może tam jest jakiś luz z łożyskiem głównym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi