Skocz do zawartości
  • 0

Pakowanie i zabezpieczenie wędki do wysyłki

maniek

Pytanie

Witam!

Czy ktoś ma sposób na zabezpieczenie wędki, aby wysłać ją firmą kurierską??? Chcę sprzedać krótką wędkę do jerkowania (dwuskład) dł. transportowa to około 1 m. Chcę żeby dotarła do potencjalnego odbiorcy w dwóch częściach a nie czterech ;)

A swoją drogą Panowie koledzy, może ktoś ma ochotę wciągnąć fajną jerkówę??? Kupiłem na koniec zeszłego sezonu więc jest mało używana. Sprzedaję ponieważ kupiłem sprzęt castingowy, więc ta jest mi nie potrzebna.

Team Dragon 1,85m 30-70g

Cena sklepowa 350 zł , ja chcę 250 zł (już z wysyłką).

real foto załączę później :mellow:

Pozdro

Wooyek Maniek

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Najlepiej w jakiejś tubie.

Są takie twarde tuby (rury) z plastiku lub takie tekturowe.

Najlepiej popytać w marketach o nie.

Te tekturowe mogą być w sklepie np. z materiałami. Są na nie nawinięte tkaniny, które kupuje się na metry.

Edytowane przez Tom@son
  • Like 1

• 0

Zamów kuriera na www.tani-kurier.pl, korzystają z UPS lub DPD. W UPS ograniczenie w długości tuby jest chyba do 300cm (wysyłałem 220cm ostatnio).

Pakuję zawsze w szarą tubę PCV lub bardzo twarde tuby kartonowe, złożone jedna w drugą (mam dostęp do takich tub 120cm) - rozcinam jedną tubę wzdłuż i wciskam w środek drugiej tuby, zostawiając ją wysuniętą na tyle, aby kij się zmieścił. Na to nasadzam odpowiedni odcinek kolejnej tuby. Tuby zakończone są plastikowymi dekielkami.

W markecie (Castorama, OBI) dostaniesz jak pogadasz tuby po wykładzinach za friko. PCV szarą kupisz za ok 15zł, choć u mnie w OBI nie ma średnic 75mm (w 50mm nie wejdzie kij, a bez sensu wysyłać w 100mm)

• Like 1

• 0

A jak nie chcesz dopłacać za taką rurę to przejdź się do sklepu z dywanami po rolkę tekturową- oni pozbędą się śmiecia a Ty będziesz miał opakowanie. Ja brałem raz z Komfortu.

Byłem ostatnio w Komforcie i osoba tam pracująca stwierdziła, że muszą się z tub rozliczać tak jak z palet.

Tubę kartonową można kupić za 5-7zł już z zatyczkami.

• 0

Wysyłałem ostatnio wędkę w szarej rurze z PCV (market budowlany - kilka pln). Można po niej skakać i wytrzyma. Zakleiłem końcówki taśmą, w obydwa końce rury wcześniej wsadziłem folie bąbelkową. Wysyłałem PP za niecałe 20 pln. Długość 145 cm. Powyżej 150cm są znacznie wyższe opłaty jak już koledzy wcześniej pisali.

• 0

Wysyłałem ostatnio wędkę w szarej rurze z PCV (market budowlany - kilka pln). Można po niej skakać i wytrzyma. Zakleiłem końcówki taśmą, w obydwa końce rury wcześniej wsadziłem folie bąbelkową. Wysyłałem PP za niecałe 20 pln. Długość 145 cm. Powyżej 150cm są znacznie wyższe opłaty jak już koledzy wcześniej pisali.

I to jest najlepsze rozwiązanie.