Grzegora Opublikowano 31 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2024 Rozglądam się za plecionką do Jerkowania.Gramatura przynęt to 30 - 110 gr. najczęściej 50-80gr.Myślę o plecionce o minimum ośmiu splotach.Wędzisko jakie używam to kij zbudowany na blanku Xzoga dł 1,83 oraz multiplikator Curado 201.Zależy mi na oddawaniu dalekich rzutów. Doradźcie co kupić, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 31 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2024 w sumie nie ma większego znaczenia co założysz... w castingu nawet grubość plecionki nie wpływa w znaczącym stopniu na zasięg, jedynym wyjątkiem jest mocny, boczny wiatr... lepiej założyć za grubą, niż za słabą...sam rzadko jerkuję, nie mam w okolicy fajnych łowisk, ale czasem nie zmieniam szpuli i jerkuje plecionką na suma 80lb... jedynym efektem ubocznym jest nieco płytsze prowadzenie jerka... za to zaczepy mało groźne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hornet Opublikowano 31 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2024 W tym zakresie jerkow używam 0.28 od Power Pro, wersji podstawowoej W sumie nie zaszkodziło by nawet, gdyby była pozioma grubsza. Uważam, że czterosplot jest lepszą opcją w tym przypadku. W sumie w ogóle w przypadku casta 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 31 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2024 Biały Varivas x8 rozmiar 3 albo 4. Nie strzępi się , mocna i gładka. Cienka przy swojej mocy. Mam ją wiele lat na multikach i jak nowa, ostatnie 2 co prawda praktycznie bezrobotna ale wcześniej często łowiła. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 31 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2024 ...czyli Varivas Avani Casting PE 8X Max Power 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IMMORTAL Opublikowano 31 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2024 Ja do takiej orki używam taniej Daiwy J-braid X8 i daje rade. Grubości 0.24 (#3) lub 0.28 (#4).Mała uwaga. Cała szpulka #4, tj. 150m najczęsciej nie wchodzi na multiki 2-setki. Wysłane z mojego LM-Q850 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 31 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2024 Też polecam varivasa. Tylko że ja używam x4 w rozmiarze pe 3 i pe4. Mam je od kilku sezonów - nie strzępi się , nie ma odcinek jerków. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegora Opublikowano 1 Kwietnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2024 Biały Varivas x8 rozmiar 3 zamówiony, dzięki za podpowiedzi 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 2 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2024 (edytowane) Ostatnio kupiłem u @psulek Siglona x8 PE #2 i zdziwiłem się jaka ona jest cienka, będzie pracowała przy cascie do 80g i spinie do 60, ale do jerkowania wybrałbym jednak 4X, mniejsze ryzyko plątania i zakleszczenia zwojów. Edytowane 2 Kwietnia 2024 przez drChlubicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickeN Opublikowano 3 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2024 Śmiało Power Pro , przez 2 sezony miałem założonę 0,23mm, rok temu zjechałęm do 0,19mm i jest wszystko ok. Szpula napełnić pod "rant" i leci jak poje**** 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 4 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2024 Ostatnio kupiłem u @psulek Siglona x8 PE #2 i zdziwiłem się jaka ona jest cienka, będzie pracowała przy cascie do 80g i spinie do 60, ale do jerkowania wybrałbym jednak 4X, mniejsze ryzyko plątania i zakleszczenia zwojów.Obawiam się, że możesz być rozczarowany. Połowiłem miesiąc i poszła na jakiś podkład. Spłaszczyła się, rozwarstwiała się oraz nie trzymała parametrów. Miałem kilka grubości, w każdym przypadku było podobnie. Najlepiej wypadały cienkie ale i tak na tyle słabo, że się ich pozbyłem. Są na rynku zdecydowanie lepsze produkty w tej cenie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysyterrorysta Opublikowano 5 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2024 Ja polecam Plecionke Mahi Mahi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 5 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2024 Ja polecam Plecionke Mahi MahiTak z ciekawości pytam jak długo i jak często jej używasz? Na ilu multikach masz nawiniętą? Czy ktoś z twoich znajomych jej używa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysyterrorysta Opublikowano 5 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2024 Mam mniej więcej od połowy zeszłego sezonu. Używany na curado dc i wędce do 45g. Średnio na rybach jestem około 4 razy w tygodniu. Jeszcze używam ją na okoniówce, ale to już na stałej szpuli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 9 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2024 Ja polecam Plecionke Mahi MahiSkusiłem się bo reklama na stronie, zadziałała i na mnie. Niestety po odwinięciu kilku metrów, podjąłem decyzję o tym, żeby linki nie nawijać na szpulkę kołowrotka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysyterrorysta Opublikowano 9 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2024 U mnie nic takiego sie nie dział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 9 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2024 To jest nowy motek, wyjęty przed chwilą z paczkomatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ObraFM Opublikowano 9 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2024 (edytowane) Trzeba kupować plecionkę z rdzeniem i nie będzie się płaszczyć: bo jakim sposobem? Edytowane 9 Kwietnia 2024 przez ObraFM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 10 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2024 Używał ktoś z Was P-line'a TCB8? Jak dla mnie mocno niedoceniana plecionkę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 10 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2024 Paaaanie, a ja od 4 lat używam Manster W8 z Aliexpress i wybitnie sobie chwalę bo szpulka kosztuje 40-60 zł za 500 metrów. I jak się zuzyje to znowu kupię, bo jest świetna po prostuTak z 200+ dni na wodzie jestem w roku. Wyleczyłem się z Varivasów i wszystkich plecionek w kosmicznej technologii i jeszcze bardziej kosmicznej kasie.Łowię na wodach, gdzie jest dużo kamieni i generanie im wyższa technologia (i cena) tym gorzej w takich warunkach się sprawdza plecionka. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziad Wodny Opublikowano 10 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2024 Używał ktoś z Was P-line'a TCB8? Jak dla mnie mocno niedoceniana plecionkę.Używałem, ale tylko bardzo grubej. Porządna linka, nie zawiodłem się. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 10 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2024 Dano, mam również ten chiński produkt na pokładzie. Jest wg mnie, a nawet przodującego rodbuildingowca również ok. Działa jak najbardziej. Mimo tego (jak bez okularów) widzę linkę, to wolę P-line'a. Nie łowię tak często jak Ty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 11 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2024 Dano, mam również ten chiński produkt na pokładzie. Jest wg mnie, a nawet przodującego rodbuildingowca również ok. Działa jak najbardziej. Mimo tego (jak bez okularów) widzę linkę, to wolę P-line'a. Nie łowię tak często jak Ty.A nie używałem P-Line - jakos mi nie wpadło w łapki. Może kiedyś sprawdzę z ciekawości, bo na ten sezon juz wszystko powymieniane i odliczam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ObraFM Opublikowano 11 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2024 A ja dla sprawdzenia zamówiłem SUFIX 131 G-CORE BRAID.Mam WESTIN W10 13 i zobaczę czy to ta sama fabryka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 11 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2024 Używam TCB8 od lat. Bardzo mocna linka z tym, że choć nazwa sugeruje X8, to przypomina bardziej X4. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi