Dąbek 111 Opublikowano 19 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 heh to chcialbym widziec w akcji #3 Jak będziesz miał okazję pomachać FX761-2 Phenixa ,to właśnie blank w klasie#3 A wychodzi na nim dość dynamiczna okoniówka do 7g ale o specyficznym ,przesuniętym ku środkowi ugięciu. Idzie nim ciskać mikrowobkami z jajami ok1.5g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 Z batsonów RX6 raczej trzeba wybierać jak najkrótszy blank w jak najwyższej klasie.Krótsze modele są dosyć szybkie jak na standardowy grafit i można z tego zrobić spina. Pamiętam że #3 235cm na pewno nadawała by się pod ultra lighta, #4 240 lub 260cm też była by ok.Co do przelotek to najtańszą i najlżejszą opcją jest Pacific Bay Minima hard chrom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and Opublikowano 20 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 team dragon fly miałem na myśli, 2,75 klasa 4, akcja opisywana jako fast. Może byłaby możliwość pozyskania tanio dawcy.Ale ok, zaryzykuję na batsonie 2,6 w klasie 4. Poprosiłem też o radę co do przelotek. Co sądzicie o takiej propozycji: szczytowa 5,5, następna 5,5 typ L, i kolejne 5,5 typ L, 6L, 7L, 8Y, 12Y, 20Y. Oczywiście malutki kołowrotek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 (edytowane) Jak najbardziej spacing powinien być . Edytowane 20 Listopada 2012 przez Jozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and Opublikowano 20 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 (edytowane) Jak najbardziej spacing powinien być .właśnie czytam o spacingu, mam też wstępną propozycję do rozmieszczenia przelotek ale jeszcze szukam jakiś porad, potem to już trzeba będzie wypraktykować. Najgorsza część pracy, bo chyba żadnego schematu nie znajdę pod to moje cudactwo.Dwóch kijaszków kręcił nie będę, bo kto by coś takiego kupił :-) i jeszcze spod mojej rękiCzy taki zestaw przelotek można brać pod uwagę przy zastanawianiu się nad rozmieszczeniem Edytowane 20 Listopada 2012 przez and Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and Opublikowano 20 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 o spacingu poczytałem tyle, że już wiem co mam zrobić. Muszę poszukać po prostu gotowego kija o podobnych parametrach i przelotkach i sobie zmierzę odległości. To będzie punkt wyjściowy, a potem to już próbować, próbować, przesuwać, aż będzie dobrze. Nikt za mnie tego nie zrobi. Dam radę.Dziękuję jeszcze raz za porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and Opublikowano 20 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 No to przyznaję, jestem czereśniak, prawie identyczny układ przelotek do kijka 2,60 na klenie już został opisany na jerbaicie. Prawie wszystko podane na tacy, wystarczy dużo szukać i czytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 (edytowane) heh, sam używam kijka 2,75m na blanku w klasie 4WT, 4 części, uzbrojony przez Kamila z pracowni Wedki-ks, blank no name IM6, rzuca praltycznie agrafką, a w tym roku przyłowiłem na niego takie coś i jakoś dał radę118 cm i jakieś 10-12kg Skrobnij do Kamila, może ma jeszcze jakieś blanki na zbyciu w dobrych pieniążkach, swego czasu trochę tego ściągnął. Edytowane 27 Listopada 2012 przez Hubertus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 28 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 Niekoniecznie musi to być blank z pogranicza paranoi . Dość prostym , może być dla niektórych może prostackim sposobem , jest obciążenie topu cięższym zbrojeniem , co jest akurat bardzo niemodne , ale jednak całkiem skuteczne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi