Skocz do zawartości

spining do 4g - pytanie o blank

and

Rekomendowane odpowiedzi

Z batsonów RX6 raczej trzeba wybierać jak najkrótszy blank w jak najwyższej klasie.Krótsze modele są dosyć szybkie jak na standardowy grafit i można z tego zrobić spina. Pamiętam że #3 235cm na pewno nadawała by się pod ultra lighta, #4 240 lub 260cm też była by ok.

Co do przelotek to najtańszą i najlżejszą opcją jest Pacific Bay Minima hard chrom.

team dragon fly miałem na myśli, 2,75 klasa 4, akcja opisywana jako fast. Może byłaby możliwość pozyskania tanio dawcy.

Ale ok, zaryzykuję na batsonie 2,6 w klasie 4. Poprosiłem też o radę co do przelotek. Co sądzicie o takiej propozycji: szczytowa 5,5, następna 5,5 typ L, i kolejne 5,5 typ L, 6L, 7L, 8Y, 12Y, 20Y. Oczywiście malutki kołowrotek

• Like 1

Jak najbardziej spacing powinien być :) .

właśnie czytam o spacingu, mam też wstępną propozycję do rozmieszczenia przelotek ale jeszcze szukam jakiś porad, potem to już trzeba będzie wypraktykować. Najgorsza część pracy, bo chyba żadnego schematu nie znajdę pod to moje cudactwo.

Dwóch kijaszków kręcił nie będę, bo kto by coś takiego kupił :-) i jeszcze spod mojej ręki

Czy taki zestaw przelotek można brać pod uwagę przy zastanawianiu się nad rozmieszczeniem

Edytowane przez and

o spacingu poczytałem tyle, że już wiem co mam zrobić. Muszę poszukać po prostu gotowego kija o podobnych parametrach i przelotkach i sobie zmierzę odległości. To będzie punkt wyjściowy, a potem to już próbować, próbować, przesuwać, aż będzie dobrze. Nikt za mnie tego nie zrobi. Dam radę.Dziękuję jeszcze raz za porady.

heh, sam używam kijka 2,75m na blanku w klasie 4WT, 4 części, uzbrojony przez Kamila z pracowni Wedki-ks, blank no name IM6, rzuca praltycznie agrafką, a w tym roku przyłowiłem na niego takie coś i jakoś dał radę

post-48955-0-63336900-1354057461_thumb.jpg

118 cm i jakieś 10-12kg

Skrobnij do Kamila, może ma jeszcze jakieś blanki na zbyciu w dobrych pieniążkach, swego czasu trochę tego ściągnął.

Edytowane przez Hubertus

Niekoniecznie musi to być blank z pogranicza paranoi . Dość prostym , może być dla niektórych może prostackim sposobem , jest obciążenie topu cięższym zbrojeniem , co jest akurat bardzo niemodne , ale jednak całkiem skuteczne :rolleyes: .