troutowy Opublikowano 5 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2024 (edytowane) Otwieram wątek sumowy z wód morskich Jest jedno takie miejsce w Polsce, gdzie z powodzeniem możemy łowić sumy wiosną - są to zachodnie wody Urzędu Morskiego gdzie sum posiada okres ochronny w terminie od dnia 1 maja do dnia 15 czerwca Więc można powiedzieć, że sezon otwarty przed otwarciem. Ryby pięknie reagują na wiosnę, bez zimowej chandry i pobierają aż strach!Pozdrawiam. Edytowane 5 Kwietnia 2024 przez damianb 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
troutowy Opublikowano 5 Kwietnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2024 Vertical. U nas ta metoda rządzi tym bardziej na wodach morskich 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paziu499@o2.pl Opublikowano 17 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2024 Koledzy czym łowić sumy na spina na głębokości 1.20m na zbiorniku. Możecie polecić jakieś sprawdzone przynęty? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert2 Opublikowano 17 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2024 (edytowane) Hubert, nie ten wątek na takie pytania. Gdzieś tu jest temat "sumy, na co i czym" lub coś w tym stylu - tam pytaj.Żeby nie było, że tu same "buce", to odpowiem, że jakbym miał łowić na takiej wodzie to zacząłbym od dużych ripperów uzbrojonych na lekkich główkach i mocnych hakach. Np. Relax lub Manns od 12,5 cm w wzwyż, albo pig shad 18 cm. Do tego główka jigowa Big game mustada np. 7/0 o ciężarze 10 gram. Edytowane 17 Kwietnia 2024 przez robert2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 17 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2024 Koledzy czym łowić sumy na spina na głębokości 1.20m na zbiorniku. Możecie polecić jakieś sprawdzone przynęty? PozdrawiamCześć, ja to bym użył jeszcze coś z powierzchni, a i slider minimum 10 cm teżTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morales Opublikowano 17 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2024 Whopper plopper. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andego Opublikowano 16 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2024 Sezon sumowy rozpoczęty...ale to było pięknę branie i odjazd ???????????? 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 17 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2024 Coś więcej byś skrobnął o tym braniu (na co) i opisał hol tego potwora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qh_ Opublikowano 30 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2024 (edytowane) Stykacz forumowy dokładnie 100cm. Nic nadzwyczajnego. Ale złowiony na UL 0,5-12g obutego w Vańka 3000, pe 0,5 i małego longhorna. W sumie 4 odjazdy, 5 min i wylądowany, z zielskiem w które poszedł. Polecam evergreena jeszcze miał zapas, niestety plecionka już nie https://zapodaj.net/plik-4cXsbmGJnW Edytowane 30 Sierpnia 2024 przez Qh_ 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesol Opublikowano 12 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2024 Dobrze przyłożył w gumisia, aż się ciepło zrobiło???? 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 10 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2024 I to rozczarowanie , kiedy po dobrym braniu pierwsze kopnięcie w kij uświadamia mi , że to nie sandacz ... Ryba z dużej , wrześniowej wody . Jedna z najwaleczniejszych kijanek w tym rozmiarze ( ok.135 cm) , z jakimi miałem przyjemność . Lało , wiało , zmierzchało , a ja walczyłem z tym wariatem 10-cio funtowym kijkiem nie mogąc zakończyć pojedynku i zająć się zanderkami . 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 15 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2024 Rybki z tego sezonu złowione z mego pływadła, chociaż nie koniecznie przeze mnie ???? 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 22 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2024 Przyłów przy boleniowaniu, z początku listopada 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 5 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2024 Hiszpańska życiówka, która sponiewierała mnie na kajaku 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabadaonbis Opublikowano 5 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2024 Łożesz matko z córką ???????????? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 6 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2024 Hiszpańska życiówka, która sponiewierała mnie na kajaku [emoji38] PSX_20241205_121412.jpgCaspe? Wysłane z mojego SM-A546B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 6 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2024 Caspe? Wysłane z mojego SM-A546B przy użyciu TapatalkaWygląda jak brzeg powyżej nowej peleciarni 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 6 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2024 Mequinenza 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 7 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2024 Wygląda jak brzeg powyżej nowej peleciarniNo może i tak. Ja teraz na Mataraña bywam, tam taki francuski camp jest. I bawię się w....ULa Wysłane z mojego SM-A546B przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andego Opublikowano 22 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2024 Ryba złowiona w trollingu z drugiej połowy października ???? 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 22 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2024 ja odpuściłem późnojesienne sumy po tym, jak na trzy zapięte, dwa były za ogon dla jasności - to był pierwszy i drugi sum zapięty poza pyskiem od kiedy nastawiam się na ta rybę, a to już ładnych parę lat...oczywiście złowić się da, trochę jednak żerują - trzeci miał woblera w pysku... i oczywiście był najmniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPIDERLING84 Opublikowano 25 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2024 Panie i Panowie,Chciałbym zaprosić Was na seans. Jakiś czas temu płynąłem belly na opadającej powodziówce. Gdy kończyłem spływ, zadzwonił kolega i powiedział, że w drodze powrotnej z pracy może mnie podrzucić do auta. Dodał jednak, że będzie za godzinę. Uznałem, że w takim razie przepłynę jeszcze 1 km rzeki...Część gratów zostawiłem na brzegu – zabrałem tylko płetwy, belly, kamizelkę, wędkę i... GoPro na oparach baterii (powerbank zostawiłem na brzegu). Nie ustawiłem kamery na warunki nocne, bo uznałem, że już raczej nic się nie wydarzy...W ten świąteczny czas zapraszam do oglądania, ale polecam znaleźć ciemne pomieszczenie, chwilę spokoju i wczuć się trochę w moją sytuację 36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ide52 Opublikowano 25 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2024 Prawdziwy dreszczowiec, aż dłonie mi się spociły podczas oglądania. Gratuluję, wspaniała przygoda! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 25 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2024 Zrobiłem tak jak powiedziałeś była kawa i zgaszone światło 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinn Opublikowano 25 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2024 Aż mnie ręce bolą.To jest mega hol na kawałku dentki między drzewami.Podziwiam i zazdroszczę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi