Skocz do zawartości

Sumy 2024

troutowy

Rekomendowane odpowiedzi

piękne branie i piękny hol:) miałeś mnóstwo szczęścia, że nie wlazł w te drzewa:) 

i mała rada: jak musisz podciągnąć siłowo suma do powierzchni (mam na myśli sam początek holu, to przy drzewach) lepsze efekty przynosi pompowanie niż jednostajne, nawet bardzo mocne ciągnięcie... i doskonale wiem jak trudno o tym pamiętać w takim momencie:) 

• Like 1

piękne branie i piękny hol:) miałeś mnóstwo szczęścia, że nie wlazł w te drzewa:) 

i mała rada: jak musisz podciągnąć siłowo suma do powierzchni (mam na myśli sam początek holu, to przy drzewach) lepsze efekty przynosi pompowanie niż jednostajne, nawet bardzo mocne ciągnięcie... i doskonale wiem jak trudno o tym pamiętać w takim momencie:) 

Aż musiałem to obejrzeć, żeby móc spokojnie podważyć to co napisałeś. Z perspektywy czasu pamiętam, że nie było na to możliwości (na pompowanie). Ale gdy oglądam teraz i analizuję uwzględniaąc Twoją uwagę, to wydaje mi się, że możesz mieć racje i że faktycznie mogłem go bardziej dociznąć na początku. Mam to raczej wyuczone więc zastanawiam się, czemu tego nie zrobiłem. Czy skupiałem się na przeszkodach? Jak płynąłem widziałem otaczające drzewa ale zarazem szukałem miejsca, gdzie mógłbym wpłynąć w nieco spokojniejszy rejon, żeby tam ułatwić sobie zadanie. Jak to oglądam, to faktycnie latam głową na wszystkie strony...

Pamiętam też, że tam sporo lawirowałem płetwam, żeby nie wpaść w te konary. To mogło mi zabrać punkt podparcia bo bardziej sterowałem niż pracowałem nogami aby dać przeciwwagę rybie i przez to być może nie mogłem pomować.  Ten Twój komentarz daje bardzo dużo do myślenia. Tak jak w sporcie - czasem ktoś z boku popatrzy, coś dostrzeże. Muszę się z tym przespać, bo to może chodzić o nawyki, które w przyszłości mogą mi dać rybę albo zabrać. Nie wspominająć już o tym, że czytają nas inni i warto aby pamiętać o Twojej radzie. 

• Like 3

Skupiles się na reagowaniu ma sytuację. Tam naprawdę nie było wiele czasu na nic innego. To co napisałem to analiza "na zimno" co powinno się wtedy zrobić, wcale nie twierdzę, że sam bym o tym pomyślał w tak gorącym momencie... Po prostu może pomyślisz o tym kiedy ponownie będzie potrzebny bardzo forsowny hol, czego z całego serca życzę

• Like 2

A nie moglibyście tego napisać wcześniej, bo w środę znowu sp.... ładną rybę. Patrząc ze swojej perspektywy na film zastanawiam się ile jeszcze muszę sp... zanim się naucze. Jako, 100kg chłop stojąc twardo na ziemi(bo łowię z brzegu) nie ogarniam co i jak a po za zakresem wyobraźni mam hol na kawałku dętki albo mikro pontonu. Tym większy mój podziw ale i wq... jak bardzo długa droga samuraja mnie czeka. Pz

• Like 2

Połowa to doświadczenie-ja bym nie dał rady zrobić aż tak siłowego holu, chyba, jeszcze... Ale w tak paskudnej sytuacji suma jeszcze nie holowałem... Druga połowa to sprzęt - na długiej wędce jaka łowisz masz za długa dźwignie żeby zrobić coś podobnego... Hol jest łagodniejszy i sum robi co chce - zwykle wchodzi w dęba...

• Like 1