Skocz do zawartości

Nowość - swimmbait - prologic

mifek

Rekomendowane odpowiedzi

Włąsciciel tej aukcji = nasz uzytkownik SUM.SZCZECIN = moj znajomy :D

PS> przyneta zostala przetestowana na podszczecinskich szczupkach z pewnego plytkiego i nieco rozlgelego jeziora. efekty niesamowite - choc na razie tylo same krociaki... zobaczymy jak bedzie dalej...

moze MILO26 powie coś wiecej albo wstawi jakies foto...

• Odpowiedzi 101
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

na potwierdzenie dwie fotki...

podszczecińskie jeziorko max głębokosc ok 3m. kiladziesiat hektarow. dwoch jegomosci na jednej lodzi. czas testu - 3h. jeden macha wszystkim co ma w pudelkach i zalicza jedno branie.

drugi - milo26, zalicza 5 wyjetych szczupaczkow -takich do kilograma, drugie tyle bran. podejrzewam, że gdyby szybciej wyczail jak trzeba prowadzic przynete (braly przy konkretnym prowadzeniu, w bardzo szczegolnym momencie) to mogloby byc jeszcze lepiej

post-7-1348913484,4257_thumb.jpg

post-7-1348913484,4775_thumb.jpg

Witam

Ten gość na zdjęciach zamieszczonych przez Mifka to ja. Opiszę pokrótce sposób prowadzenia, który mi się sprawdził w danym dniu na danym łowisku. Przy równomiernym prowadzeniu choć przynęta zasuwa jak prawdziwa ryba nie odnotowałem żadnego drapnięcia.Najlepsze efekty były przy tradycyjnym jerkowym podszarpywaniu i przerywaniu zupełnie pracy przynęty.Branie następowało właśnie w momencie opadu( swimmbait powoli opada). Muszę podkreślić,że wszystkie brania były bardzo agresywne choć jak widać na zdjęciu szczupaczki były niewielkie.

Pozdrawiam

guzu znasz mnie przeciez i wiesz ze jak niemam ze sobana zalewie przynajmniej oragnizera siudakowo jerkbaitowego to czuje sie jak bez reki... spoko 4play to jedno a jurko wobki i wiele innych sprawdzonych patentow to drugie...

Od pabloma dostalem niezle zapowiadajace sie gumowe imitacje szczupaka ok 25 cm przystosowane do bardzo roznego zbrojenia. mysle nad wyposazeniem ich czyms w rodzaju systemu drachicokitcha (sorry ale nie pamietam jak to sie pisze) oraz wprowadzeniu w tym niewielkiej modyfikacji - dodanie steru(guma nie pposiada lopaty jak normalny ripper ktora by warunkowala normalna prace... wieczorem moze wstawie kilka fotek owych szczupaczkow :D

Jeżeli ktoś z warszawiaków jest zainteresowany tymi przynętami to są w Bassie. Ja się skusiłem na jednego swimmbaita i Freestylera. Zwłaszcza Freestyler mi się podoba. Na szczupaki niestety w najbliższym czasie się nie wybieram ale jak już to zrobię to je solidnie przetestuję.

Pierwsze co mi się rzuciło w oczy to to że ten swimmbait pomimo że ma 19 cm wydaje się jakiś taki malutki...

post-28-1348913486,061_thumb.jpg

• 4 tygodnie później...