Skocz do zawartości

Nowość - swimmbait - prologic

mifek

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 miesiące temu...
  • Odpowiedzi 101
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Przynęty są świetne. Od razu znalazły miejsce w moim podstawowym arsenale na płytkie wody. Jak już się uda wyskoczyć na szczupaki to coś tam się na nie zwykle złowi. Jedno co mnie mocno rozczarowało to trwałość. Po złowieniu kilku szczupaków swimmbait ma znaczne ubytki w lakierze. Specjalnie mi to nie przeszkadza ale trochę się rozczarowałem. Lakier odchodzi dużymi płatami i teraz na przynęcie są duże połacie szarego korpusu. Nie wpływa to na ich pracę a jedynie pogarsza efekt wizualny. :D Z freestylerem jest podobnie.

Troszkę wysoka cena jak na przynęty z plastiku. Przynęty z plastiku nigdy nie będą miały tak żwawej akcji jak woblery z balsy. Jednak sama konstrukcja przynęty (brak steru) może kwalifikować jej zastosowanie do trollingu. Czy ktoś ma już jakieś doświadczenia w trollu, szczególnie przy użyciu windy?

Pozdr.

• 3 miesiące temu...

Panowie. Te swimbajty są do kupiena w Bassie na Wolskiej.

Jest spory wybór wersji kolorystycznych i dostępne są wielkości zarówno 19 jak i 13 cm.

Ceny za 19 47,8 zł 13 chyba 41zł ale nie jestem pewien chociaż wczoraj kupowałem. Wczoraj jeszcze przywieżli jakieś wobki Prologica ale nie wiem co bo nie były jeszcze wystawione.

Pozdrawiam.Paweł

A próbował ktoś sam zrobić własnego swimmbaita?? Bo do najtańszych to ona nie należy :wacko:

Kilku z nas podjęło takie próby i mają tego efekty .Ja z moim w roli głównej zrobiłem 3 małe filmiki :

http://wobler-w1.wrzuta.pl/film/31HYh2B5oy/

http://wobler-w1.wrzuta.pl/film/iQ4Rc0l7Al/

http://wobler-w1.wrzuta.pl/film/bsa7LTi7tX/

Tu mam pytanko do kolegów - czy te przynęty powinny być raczej większe i cięższe ? (bo ten mój ma w całości 9,5 cm i 12 gr.)

Czy taka praca jest zadowalająca /

Pytam Kolegów którzy mają doświadczenie z tymi przynętami !

Troszkę wysoka cena jak na przynęty z plastiku. Przynęty z plastiku nigdy nie będą miały tak żwawej akcji jak woblery z balsy.

Nie zgodze sie z Toba! Dlaczego japonskie dziela sztuki na najwyzszym poziomie sa z plastiku? A ze praca ich jest bezapelcyjnie superowska, chyba mi nie odmowisz?

Pozdrawiam

• 11 miesięcy temu...

Na temat wspomnianego lamanca nic nie powiem z takiego powodu, ze nie lowilem.

Zakupilem niedawno cos tej f-my o podobnych gabarytach ale z przynet miekkich...do wolnego prowadzenia. Testy pokaza...

Natomiast musze sie odniesc do twierdzenia, ze przynety wykonane z plastiku sa gorsze niz te z balsy.

Nie wspominam juz nawet o zaawansowanych technologicznie przynetach typu Lucky Craft czy Megabass ale o zwyklych, rozsadnie wybranych woblerach bez syst. rzutowych.

Nie zauwaylem, zeby material powodowal mniejsza żwawosc a raczej wrecz odwrotnie.

Ja widze same zalety.

Jezeli juz zas pokusi sie ktos o wejscie w swiat przynet z syst. rzutowymi to...smialo moge powiedziec, ze jest to inny swiat. Mozliwosci, jakie daje precyzyjne wykonanie kanalikow wewnatrz przynety (zarowno w osi poprzecznej, jak i wzdluznej woblera) a takze zaawansowane projektowanie komputerowe pod katem innych wlasciwosci sa....duze. <_<

Niestety jest to tez inny swiat cen.. :wacko:

Gumo