Skocz do zawartości
  • 0

mam pytanko...

banan:)

Pytanie

15 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
  • 0

Witaj.

Cala ta strona jest posiwicona jerkowi.

Jerk to pokrotce stosowanie przedewszystkim bezsterowych woblerow i korzystanie z specialnych wedek ( z reguly krotkich i z pazurem ) oraz specialnych kolowrotkow- multiplikatorow.

Trollimg jest to lowieni z lodzi. Spuszcza sie przynete za lodzia wedke trzyma sie w rece albo daje sie do uchwytu na burcie np.

• 0

Witaj.

Cala ta strona jest posiwicona jerkowi.

Jerk to pokrotce stosowanie przedewszystkim bezsterowych woblerow i korzystanie z specialnych wedek ( z reguly krotkich i z pazurem ) oraz specialnych kolowrotkow- multiplikatorow.

Chyba musisz jeszcze trochę poczytać. Jerk to jest przynęta. Metoda nazywa się jerkingiem lub jerkowaniem i wcale nie polega na używaniu specjalnego sprzętu tylko na sposobie prezentacji przynęty. Równie dobrze możesz jerkować stałoszpulowcem jak multikiem, woblerem bezsterowym jak i gumą. Nie warto sprowadzać jerkowania do naparzania w wodę sliderem.

• 0

Ja odpowiedzialem bardzo powierzchwonie na pytanie.

Jerk- przyneta bezsterowa- slider, jack, maas marauder, fatso.

Slyszac jerking albo casting od razu kojazymy z wedka z pazurem, multi oraz besterowcem lecz sa wyjatki oczywicie.

Z reguly takiego sprzetu uzywa sie do jerkowania a casting jest metoda tak jak spinning. B) Mysle ze teraz jest jasne...

• 0

Ja odpowiedzialem bardzo powierzchwonie na pytanie.

Jerk- przyneta bezsterowa- slider, jack, maas marauder, fatso.

Slyszac jerking albo casting od razu kojazymy z wedka z pazurem, multi oraz besterowcem lecz sa wyjatki oczywicie.

Z reguly takiego sprzetu uzywa sie do jerkowania a casting jest metoda tak jak spinning. B) Mysle ze teraz jest jasne...

mleko_1:?

litosci! powierzchownie, to mozesz sobie kurze poscierac :angry:

nie ucz, gdys sam uczniem! odpowiedz mierniutka, a w :angry: ten sposob zasmiecasz kolejny watek

• 0

Dosyć sporo tych wyjątków bo z tego co dowiedziałem się do tej pory wyrażenie określa raczej metode niż przynętę. Na upartego można jerkować (chyba) nawet zdechłą rybą :D

A inna rzecz że po za Salmo, która wprowadziła jerki pod strzechy jest jeszcze od groma firm produkujących różne przynęty, więc jak pisał mój szanowny przedmówca nie sprowadzałbym całego pojęcia do naparzania w wodę sliderem....

Polecam na basspro albo cabelasie wejść sobie na stronę z przynętami i tam poszukać jerkbaitów.... tak poglądowo.

A i miałbym jeszcze jedną propozycję - może byśmy korzystając z tego że dużo nas tu jest zrobili post z firmami produkującymi szczupakowe przynęty??? Mamy dużo nowych userów, niech się dowiedzą że nie tylko salmo robi dobre przynęty.

Taki co przychodzą do głowy w 3 sekundy to:

muskie mania

joe bucher

shack attack (tu warto looknąć na sub zero i suzy sucker/twister)

hawg

http://thelureshack.com/lureshack_flash.html

• 0

Jeżeli coś jest trudne i zajmie wiele miejsca, to nie warto sie tym zajmować? Myślę, że jest dokładnie odwrotnie. Już Remek zaproponował stworzenie bazy danych dotyczących multiplikatorów. Dlaczego nie zająć się całym sprzętem? Uporządkowanie tego wszystkiego byłoby naprawdę ciekawe :D.