Skocz do zawartości

Jesienne sandacze z rzeki - guma vs. wobler

spinnerman

Rekomendowane odpowiedzi

Nie możliwe :o człowiek całe życie się uczy a i tak.......... a ja myślałem, że moje koko walące prawie pionowo w dno przypomina żerującą rybkę................. będę musiał nakrzyczeć na moje rybki w akwarium żeby podczas żerowania nie ustawiały się prawie pionowo pyszczkiem do dna tylko zbierały pokarm z powierzchni :rolleyes:

Jasne :) ale chyba całą jesień nie stoisz w jednej miejscówce ? :rolleyes: Są miejsca gdzie można pojechać wobem lub gumą i tu pytanie czym lepiej albo skuteczniej albo co wolą sandały :P ? Temat rzeka ale chodzi mi o wasze spostrzeżenia z praktyki ;)

To napiszę prosto. Wybór przynęty u mnie zależy w pierwszej kolejności od łowiska. Przynętę dobieram pod kątem łowiska, a dopiero potem wg własnych preferencji!!! Aby było ciekawiej to każdą przynętę możesz poprowadzić na przynajmniej kilka sposobów.

A co wolą sandały? Przypuszczam że im wszystko jedno na jaką przynętę wyjadą.

"Niemożliwe" piszemy razem; pozostałej części postu też zrozumieć nie potrafię. :( Czy francisco polską mowę zna????

Cały czas się jej uczę w mowie i piśmie jak widać z różnymi skutkami..... :( dobrze że wśród grona użytkowników j.pl jest Profesor Miodek; przydadzą się dodatkowe zajęcia z poprawnej polszczyzny tak trzymaj....

Cały czas się jej uczę w mowie i piśmie jak widać z różnymi skutkami..... :( dobrze że wśród grona użytkowników j.pl jest Profesor Miodek; przydadzą się dodatkowe zajęcia z poprawnej polszczyzny tak trzymaj....

Słownik ortograficzny wydawnictwo PWN, Warszawa 2004, rozdział 20 "Użycie małej litery" punkt 116 mówi, iż tytuły naukowe i zawodowe piszemy małą literą hej ! ;)

Trzy kropeczki też są, wreszcie...

Maniera nagminnego stosowania wielokropków (to znak interpunkcyjny składający się z trzech kropek) - jest ni mniej, ni więcej odpowiednikiem w mowie: Eeeee... Yyyyy.., no wiesz...

Tekstowi naszemu wówczas, użycie wielokropka polotu nie dodaje, a o braku erudycji raczej zaświadcza.

Edytowane przez Tomasz K

Ten temat jest wałkowany, odkąd do pisania zmusiła wirtualna rzeczywistość. Jakby na to nie patrzeć, czytanie wszystkiego w jednym zlepku, pełnym jeszcze dyrdymałów, może przyprawić o mdłości. Kompletne ignorowanie zasad pisowni staje się powszechne: świadczy o tym, jak głęboko macie w dupie swój kraj i język którym się posługujecie, a także czytających te cuda.

Edytowane przez Tomasz K

Panowie co wam odje...alo co to ma byc forum ortograficzne czy wedkarskie.Temat dotyczy lowienia sandaczy na gumy i woby.Jeden pisze tak drugi inaczej.Tak samo z wymowa.Ale jeba...c to nie o to chodzi w tym watku.A pozniej co sie dzieje z jb.pl a no dzieje sie dzieje