MIGOTKA Opublikowano 21 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 Ta u gòry to marnej klasy amatorka.Ta tutaj to juz inna klasa http://www.sadistic.pl/taniec-jezyka-vt114911.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 21 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 Używamy takiej kucheneczki na biwakach w SE. Duuuuża oszczędnośc czasu w stosunku do tradycyjnego ogniska. Prosta budowa, nie ma co sie psuć. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 21 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 (edytowane) Korzystam z dwóch rozwiązań, pierwsze to Coleman Multi-Fuel (na czas zimy).a drugie rozwiązanie to Primus oba rozwiązania są małe, poręczne i nie zajmują dużo miejsca. Edytowane 21 Listopada 2012 przez Zwierzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 21 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 (edytowane) ..... gaz na Alle 3,50PLN (starcza na około 10-12 kaw) dzięki @Taps za info takich praktycznych informacji potrzebowałem ja już się zdecydowałem przesyłka w drodze, jak tylko przetestuje podzielę się swoimi spostrzeżeniamijak już wspominałem do kuchenki dokupię jeszcze naczynia jednak najbardziej zależny mi na małym czajniku jeśli używa ktoś i jest z niego zadowolony bardzo proszę o sugestie i dalsze wypowiedzi Edytowane 21 Listopada 2012 przez @Wojti 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 21 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 Zadbaj o to, aby był wytłoczony z jednago kawałka. Jeżeli denko ma połączone z "body" za pomocą zawinięcia brzegów denka, a nie daj Boże jest tam jeszcze uszczelka, to nie będzie się nadawał na ognisko (przegrzeje się i rozszczelni). Chyba, że nie zamierzasz go używać do tego celu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 22 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 W tym roku na Syrsan sprawdziła się wyśmienicie,grochówka czy żurek z wkładką na wyspie coś wspaniałegona cały wyjazd 1 butla. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 22 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 (edytowane) W tym roku na Syrsan sprawdziła się wyśmienicie,grochówka czy żurek z wkładką na wyspie coś wspaniałegona cały wyjazd 1 butla. Edytowane 22 Listopada 2012 przez jacekp29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 23 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 Ale fajny klimat A ta butelka to oczywiście z podpałką do ogniska... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 23 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 (edytowane) dziś doszła przesyłka pierwsze wrażenie: opakowanie w formie plastikowej walizki wydaje się być bardzo poręczne i praktyczne podczas transportupomimo tego, że wcześniej znałem wymiary takiej kuchenki, odnoszę wrażenie, ze kuchenka nie jest "mała" jednak odebrałem na plus to waga kuchenki jest niewielka, trzeba się liczyć z tym, ze palnik jest normalnej wielkości jak w kuchence domowej, przygotowanie kuchenki do pracy nie stanowi najmniejszego problemuw kilka sekund i można zaczynać gotowanie, kilka sekund więcej zajęło mi odnalezienie automatycznej zapalniczkipierwsze odpalenie w warunkach domowych, na dużym czajniku 0,5 litra wody przy ustawieniu mocy gotowania na 3/4 zagotowało sie po 3 minutachpodsumowując, pierwsze moje wrażenie jest bardziej na plus,kuchenkę zamawiałem ze sklepu internetowego,koszt kuchenki z przesyłka i 4 butelkami gazu to: 80zł zamawiając na zdjęciu kuchenka była w kolorze czarnym, moja jest srebrna co nie specjalnie mi przeszkadza następne odpalenie i testy odbędą się już na wodzie, sa już kolejne testy:- jajecznica, zero problemów, szklaneczka ciepłej kawy i "herbatki" zawsze się przyda w deszczowe i pochmurne dni- czas wypalania 1 butli nie jest przesadzony - wystarcza naprawdę długo(palnik jest duży wiec nawet nie zawsze można grzać pełna mocą np.małe naczynka)trochę więcej gratów trzeba zabieram no ale na łódce mam sporo miejsca wiec jakoś jeszcze sie mieszczę Podsumowanie- szczerze polecam, ja jestem mile zaskoczony i uważam, ze pieniądze nie poszły w błoto,moja ogólna ocena kuchenki to: 9/10 Edytowane 25 Listopada 2012 przez @Wojti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 9 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 (edytowane) kolejne praktyczne uwagi- pływając na łódce warto przerobić delikatnie palenisko kuchenki pod wymiar konkretnego już garnkawarto pomocować pionowe chwytaki tak aby np. czajniki się nie przesuwał po palenisku - druga uwaga, w niskich temperaturach lub przy silnym wietrze aby zagotować wodę trzeba koniecznie używać przykrywki,- uniwersalnym naczyniem wydaje się być "naczynko do mleka" koniecznie z przykrywka i nie koniecznie musi mieć gwizdek PStrzecia najmniej istotna rada jadąc na ryby trzeba pamiętać o zabraniu czegoś do podgrzaniaostatnio słoiczek z pulpetami został w lodówce, ale na szczęście kawę zapakowałem - była pyszna Edytowane 13 Grudnia 2012 przez @Wojti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 10 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2012 - druga uwaga, w niskich temperaturach lub przy silnym wietrze aby zagotować wodę trzebakoniecznie używać przykrywki, I pilnować, żeby wiatr nie wywiewał płomienia spod garnka/czajnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rraptor Opublikowano 25 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 Panowie bywa i tak ze ciezko przypisać temat do odpowiedniego działu. Tak jest w tym wypadku stad prośbą do moderacji o wyrozumiałość i ewentualne przeniesienie wątku. No ale ad rem ... Czy moze ktos polecić jakiś mały przenośny palnik turystyczny na którym można by bezpiecznie przyrządzić cos prostego podczas przerwy w wędkowania. Chodzi mi o wykorzystanie na łodzi. W serii fly v jerk swego czasu Finowie mieli świetny grill elektryczny na lodzi. Szukam substytutu. jak znajdę link do filmu to wstawię. dzieki z gory K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 25 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 (edytowane) http://allegro.pl/turystyczna-kuchenka-gazowa-niemiecka-6-kartuszy-2-i7148382953.html#thumb/2sprawdzone - działa Podgrzewa i to szyko, kartusze w sensownej cenie, dosyć wydajne. Miejsca zajmuje tyle, co taka średnia walizka z kluczami, PSLink pierwszy z brzegu. PS 2Finalnie wygrał termos Mam czas rano zrobic paszę do niego, a na łódce nie chciało mi się gotować. Podgrzewam jedzenie wekowane wcześniej i domowej roboty. PS3A takie coś jest jeszcze szybsze Tylko chemiczne mocno.http://allegro.pl/c-borg-samopodgrzewajace-sie-danie-gulasz-wolowy-i7173341799.html Edytowane 25 Lutego 2018 przez Dano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkiDivPL Opublikowano 25 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 Do wyboru i koloru:https://www.tuttu.pl/pol_m_podroze-i-trekking_kuchnia-turystyczna_palniki-1149.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalN Opublikowano 26 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 Ja używam Coleman f1 Lite, ale nie wiem jak będzie ze stabilnością podczas gotowania na łodzi. Mi zależy na lekkości i małych rozmiarach w plecaku.Na łajbę lepsze chyba będą te płaskie kuchenki, albo coś takiego: http://8a.pl/palnik-turystyczny-primus-gravity-ii-ef.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jezier Opublikowano 26 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 (edytowane) Ja na dłuższe spacery lub noclegi zabieram Primusa OmniFuel II, z butelką 0.3 pełną benzyny starcza na długo a i nie ma problemu z odpaleniem na mrozie.Jak planuje dłuższy wypad zabieram butelkę 0.5, oczywiście mowa o benzynie do kuchenki.https://image.ceneostatic.pl/data/products/37996999/i-primus-omnifuel-ii.jpg Zapomniałem dodać że to bardzo stabilny palnik, nie ma możliwości żeby się nawet na łodzi przewrócił. Edytowane 26 Lutego 2018 przez jezier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 26 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 Kuchenka na łódce fajnie integruje ... tym bardziej w grudniu 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodzio83 Opublikowano 26 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 Naprawdę dobra kuchenka .Tylko potrzebuje trochę plusów w powietrzu .Na zimowe warunki mam ruską na benzynę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morales Opublikowano 26 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 Na wietrzną pogodę najlepsza z palnikiem ceramicznym.http://allegro.pl/kuchenka-turystyczna-ceramiczna-4x-gaz-kartusz-i7161538703.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 26 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 Czyli taka jak moja na zdjęciu powyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxxx Opublikowano 26 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 w tych kuchenkach problem jest gdy chcemy użyć małego garnka bo ruszta sa za duże ale wystarczy przyspawać 3-4 pręty dzięki którym mały pół litrowy garnek nie spadnie wprost na palnik.Używa ktoś może kuchenki primus , kostki ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadget Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 Siema, ja ostatnio zacząłem używać Primusa a dokładanie taki model:http://www.unterwegens.de/wp-content/gallery/primus-eta-solo-kochsystem/primus-eta-solo-brenner-kocher-gas-schweden-kompakt-camping-006.jpgWg mnie super opcja, po złożeniu wszystko wchodzi do kubka. Kubek od dołu jest tak zrobiony (fałdy blachy) żeby bardzo szybko gotował.Mam do niego podpiętą większą butlę bo wożę na łódkę lub po po prostu w aucie. Bardzo fajna kuchenka do zrobienia kawy czy też odgrzania jakiegoś słoika, kubek się wpina i stoi stabilnie.Trochę cena może odstraszać ale serdecznie polecam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flame Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 Ja używam palnika z Ali za kilka dolców (chyba 6), który po złożeniu mieści się w dłoni. Do tego mały kartusz z gwintem i menaszka z pokrywką. Taki zestaw zajmuje mało miejsca, jest lekki i np. słoik fasolki 0,5l podgrzewam w 5 minut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 Ja kupiłem: https://www.decathlon.pl/kuchenka-kompaktowa-bleuet-id_8129319.html Zajmuje mało miejsca, palnik się składa. Można dokupić osłonę od wiatru. Używałem na łódce i z brzegu. Daje rade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz92 Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 Kuchenka super sprawa, najlepsza reakcja innych jak czajnik gwizda Taptalkniete z Galaxy s8 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi