kardi Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 Od pewnego czasu tak mnie nachodzi przy szczupakowych łowach z łódki.A może krótsze wedzisko do cięższego sznura?Znane 7 stóp 11 cali? Coś od Rossa lub Sage?http://www.sageflyfi...cialty/bass-ii/ Macie własne doświadczenia w tej materii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 Ale po co? Ja łowie 9' co mi w ogóle nie przeszkadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 Trochę z łódki/belly lowiłemZejść by można, ale 8 stóp z groszem, redington predator chyba ma takie wedki, w dodatku w dobrej cenieTo na łódkęZ belly zdecydowanie wyodniej dłuzszym 10' się łowiło, zresztą, na lódce podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 20 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 A łowisz czasem z kolegą muszkarzem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mari Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 Ja łowię czasem muchówką z łódki, najczęściej nie sam . Do łowienia pstrągów używam 9 stopowej # 6. Sage XP lub TCR.Ryby bywały znaczne - takie do 60 cm (w Polsce, nie na Piasecznie).Z mojego doświadczenia wynika, że nie długośc wędki, a współpraca umożliwia wspólne bezkolizyjne łowienie.Natomiast długość wędki przekłada sie na zasięg rzutu, a ten na stojącej wodzie jest bardzo ważny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 Długość wędki w łowieniu we dwóch raczej nie powinna przeszkadzać. Ideałem jest leworęczny boat partner Wielokrotnie łowiłem w ten sposób, siedząc na dziobie. Nie przypominam sobie skoszenia człowieka na rufie. Rzucałem albo przez ramię, z lewej strony mając linkę, albo nad głową, otwartą pętlą. Długa wędka ułatwia takie łowienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 22 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 Wynika z Waszych wypowiedzi,że 9 stóp lub więcej jest ok.Dziękuję za odpowiedzi,bo to potwierdza także moje dotychczasowe obserwacje.A jednak nadal liczę na uwagi kogoś kto miota muchowym króciakiem Przy okazji zapytam jak oceniacie zasięg rzutu jednoręczną muchówką z łódki i czy przekraczanie 9 stóp jest w tym kontekście uzasadnione?Moje wątpliwości wynikły z doświadczeń castingowych/spinningowych.Stopniowe wprowadzenie krótszych wędzisk-ok 7 stóp ułatwiło mi wspólne z kolegą połowy z 4,6 m łodki .Stąd też gdybanie o krótszych muchówkach.Gdybym spróbował-poinformuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigos Opublikowano 23 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 Od pewnego czasu tak mnie nachodzi przy szczupakowych łowach z łódki.A może krótsze wedzisko do cięższego sznura?Znane 7 stóp 11 cali? Coś od Rossa lub Sage?http://www.sageflyfi...cialty/bass-ii/ Macie własne doświadczenia w tej materii? Szkoda, ze nie wstawiles tego linka z 2 tygodnie temu...Nie wiedzialem o tym wynalazku i dzis przyszedl do mnie blank Xi2 10 na peacocki wlasnie - na rezerwe...Powiem szczerze, ze chetnie bym wyprobowal tego Sage Bass II... Nie chce ktos kupic Sage Xi2 w 10 klasie ? Powaznie pytam! Pozdro,Bigos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 23 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 Wiela ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigos Opublikowano 23 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 Wiela ? 1400PLN + pare groszy na wysylke w dowolne miejsce. Wedka nie jest styrana, dbalem o nia wyjatkowo. Za mniej nie sprzedam, bo to bez sensu. Jak sobie policzysz koszty blanku, uzbrojenia i przesylek, to wlasciwie robie promocje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 23 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 Dobra cena, to fakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 23 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 http://www.rossreels...rod-series.htmlSeven eleven bardziej racjonalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigos Opublikowano 23 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 http://www.rossreels...rod-series.htmlSeven eleven bardziej racjonalnie Troche ,,wynalazek''. Nie mam zaufania. Na szczupaki to moze OK, ale ja potrzebuje wedke na ryby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi