stubek Opublikowano 1 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2012 (edytowane) Dajcie znać, czy można coś jeszcze połowić z łódki w okolicach Górek zachodnich, Mechelinek? Będę zobowiązany Edytowane 1 Grudnia 2012 przez stubek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti80 Opublikowano 2 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2012 Było zabawnie. 3 łodzie 3 ekipy i tylko u nas 4 brania z czego wyszły dwa smrody z zeszłorocznego zarybienia. Wszystkie brania u mojego kompana, ja jedyne srebro widziałem jak odwijałem kanapki. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti80 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 Ktoś pływa jutro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stubek Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 Czesc, ja mam zamiar pływać w środe, fajnie zapowiada się wtorek (wiatr) ale niestety nie dali mi wolnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti80 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 Uploaded with ImageShack.us Wczorajsze 73cm. Zimno jak sku.........n 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 Ktoś pływa jutro? hi,tez wczoraj pływaliśmy, mieliśmy sporo brań (ponad 20) jednak ryby źle się zapinały lub spadały podczas holujedynie co udało nam się podebrać to: jedna troć 50+ i niewymiarowy łosoś (dobra ryba była na kiju niestety w połowie holu spadła)większość brań z planeta, przynęta wobler (brały na rożne nie było jednego faworyta) 73cm to juz fajna ryba to, że było zimo już teraz pewnie nie pamiętasz PSdopiero po roku nabrałem lekkiego przekonania co do Salmo Wacky Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti80 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 20 brań i dwie ryby? może kotwiczki wymień, my mieliśmy 3 brania i wyjęlismy 2 ryby. wszystkie 3 brania w wahadło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 (edytowane) 20 brań i dwie ryby? może kotwiczki wymień, my mieliśmy 3 brania i wyjęlismy 2 ryby. wszystkie 3 brania w wahadło koledzy - łódka obok pływali i mieli 6 ryb i kilka brań a łowili tylko do 13-tej (na blaszki)sam nie wiem dlaczego nam ryby spadały, muszę porozmawiać z kolegami w czym był błąd i cos zmieć na kolejny wyjazd kotwice owner, jeśli ktoś miał już kiedyś taka sytuacje to liczę na sugestie w czym upatrywać błąd PSw jakim rejonie łowiliście? bliżej brzegu czy głębiej? Edytowane 9 Grudnia 2012 przez @Wojti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti80 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 Ryby trafiliśmy na 3m.Może problemem waszym jest sprzęt. Sztywne wędki? plecionki? To wszystko połączone z płynąca łodzią powoduje spore przeciążenia i spady ryb. Łowie w tym sezonie wędkami typu "krowi ogon" i żyłkami. W porównaniu do zeszłego roku gdzie łowiłem plecionkami spadów jest dużo mniej.No i nie używam planerów. Lubie bezpośredni kontakt. Planery zakładane bezpośrednio na wędki wg mnie gubią ryby ale wielu moich znajomych łowi nimi z sukcesami więc nie tu bym upatrywał problemu nieskutecznego łowienia.Czasami również trafiają się dni że spada wszystko.Wtedy nie masz na to wpływu.Sukcesów życzę. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 20 brań i dwie ryby? Bywa. W tym roku mieliśmy taki dzień na jeziorowych pstrągach w SE. Po kilku godzinach myślałem, że zacznę wyć. Mega ostre kotwice, sprawdzone przynęty, elastyczne kije, prowadzenie i z ręki, i z uchwytu,... czy żyłka, czy plecinka - efekt ten sam. Co chwila pier...nięcie, że kij z ręki wyrywa i spinka. I nic to, że przez 2 poprzednie dni złapaliśmy 2-3 tuziny łądnych ryb, z czego połowa miałą 50+. Tej nocy waliły nas po rogach aż miło - i nic nie byliśmy na to w stanie poradzić. A co do bardzo amortyzujących zestawów: przy łowieniu z rzutu na bardzo dużych odległościach potrafią wyrządzić więcej szkody niż pożytku - przekonałem się o tym na własnej skórze. Z kolei Harry miał podobne jazdy w trolu - kluskowaty CD-ek + żyłka = 100% spadów. Po zmianie na plecionkę doprowadzał do ręki pstrąga za pstrągiem. Zatem różnie to bywa - czasem trzeba pokombinować. A co plannerów - polecam te ciągane na maszcie W czasie holu nic się nie pałęta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti80 Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 (edytowane) Czasami tak bywa i nie masz na to wpływu.Powodzenia Edit: Ktoś sie szykuje na weekend? Edytowane 11 Grudnia 2012 przez wojti80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stubek Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 Czesc, my pływamy jutro od rana do wieczora. JAk będzie ciekawie to w weekend powtórka. trzymajcie kciuki;) jutro późnym wieczorem zdam relacje. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stubek Opublikowano 12 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 (edytowane) Cześć, po pierwsze to - zimno Po drugie było przesympatycznie, pogoda rewelacja tzn. słaby wiatr i nie padało. Było sporo brań, ale spadały, 3 sztuki niewymiarowe 40+ wyholowane (wróciły do wody) po za tym nic większego. Kolega miał piękne uderzenie, ale akurat gaworzył przez telefon a wędka była w uchwycie i rybka się spięła. Brania w większości na blaszkę - na wobca mniej, ale skuteczniej. Woda przy brzegu 3.3 stopnia na 10 metrach 4.5. Ale wypoczynek wspaniały, niepowtarzalna sceneria - dla takich chwil warto żyć Najlepszego Edytowane 12 Grudnia 2012 przez stubek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 12 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 (edytowane) ... Ktoś sie szykuje na weekend? o ile pogoda i zdrowie dopisze postaram się pływać(dopisano: 15.12 - teraz już wiem będę na wodzie, ruszamy z Mechelinek) co do ostatniej wyprawy to myślę ze duża ilość brań i mała skuteczność była spowodowana tym ze atakowały w większości te małe niewymiarowe ryby, dzwoniłem do kilku kolegów aby się poradzić, ilości ponad 30 brań na łódkę to nie jest coś nadzwyczajnego, był po prostu taki dzień, że tak żerowały i tyle, sugestie:trzeba kombinować, zmieniać prędkość, wielkość i rodzaj przynęt, pływać dalej bliżej brzegu, trudno powiedzieć co może pomóc – najpewniejsze jest to wędkarskie szczęście Edytowane 15 Grudnia 2012 przez @Wojti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 ah, te prognozy pogody na dziś zapowiadali sztorm a dało się spokojnie pływaćco prawda pod wieczór przyszła mgła i ledwo co trafilismy do bazy złowiliśmy jedna troć 55cm, trzy ryby nam spadły podczas holowania (i dwa puste brania)niestety planety montowane na lince maja swoje wady PSrozmawiałem dziś z rybakami bo tez akurat spływali w sieciach mieli jednego "łosia" ponad metrowego i kilka troci w przedziale 3-5kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti80 Opublikowano 17 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 (edytowane) Smoleńsk taki że nie szło pływać bezpiecznie. Mimo gps nie było fajnie.Byliśmy 3h, złowiliśmy jedną rybkę.Nerwowe Wpatrywanie się w ścianę mgły nie uprzyjemnia wędkowania. Nie mówię o siatach tylko o łódkach które co jakiś czas niebezpiecznie blisko nas się wyłaniały z mleka. Edytowane 17 Grudnia 2012 przez wojti80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti80 Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 Siema .Kto jutro pływa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stubek Opublikowano 29 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 Czesc, niestety nie miałem kompana do pływania dzisiaj. Jak efekty?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Jak następnym razem ,nie będziesz miał chętnego ,todaj znać, z przyjemnością dołączę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti80 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Niestety nie byłem. Pierwszego jeżeli warunki pozwolą mam zamiar dzionek popływać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stubek Opublikowano 4 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 Czesc, w niedziele zapowiadają się fajne warunku (nieduży wiatr) wybiera się ktoś może na trotki? Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abugosh Opublikowano 5 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Witam PanowieKiedyś myślałem o wypadzie na zatokę ale zazwyczaj powstrzymywała mnie opcja ciągnięcia łódki spod wwy, czy może macie namiary na kogoś kto byłby gotów wypożyczyć łódkę pod nieduży silnik zaburtowy(mam swój) żeby popływać właśnie po zatoce? Ewentualnie czy byłaby możliwość przyłączenia się do Was na takie pływanie żeby podpatrzyć jak zabrać się do takiego łowienia i pierwszy raz zobaczyć żywą trotkę lub łososia:)?Dodatkowo zawsze zastanawiałem się czy można zahaczyć o jakieś wraczysko i spróbować połowic dorsze np na cięższe gumy na spinning bez katowania dna klocami po 150gr zawieszonymi na lince 0.25mm.....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stubek Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 Cześć, myślę, że warto wątek już odkurzać, bo pogoda nam się klaruje i czas będzie sezon rozpocząć - a może ktosik juz pływał, trollował i zechce się tutaj podzielic choc odrobiną informacji:) Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stubek Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Gdzież ta wiosna? Wątek nam pruchnieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej smochy Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Dzień Dobry Mam podobny problem jak kolega ,, Abugosh,,Bede we Władku od 12 do 25 maja i szukam kogos z kim można popłynąć na Belone, Troć czy Dorsza i poczuć zatokowego łowienia, na wrakach również.Nie szukam wyjazdów na kutrach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi