al_neri Opublikowano 20 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2024 Czołem,jeżeli piszę w złym miejscu to z góry przepraszam.na majówkę wybieram się nad jezioro Garda do miejscowości Nagotorbole. czy ktoś ma jakieś info/własne doświadczenia z łowieniem w tym rejonie? na co można liczyć i co wrato ze sobą zabrać?interesuje mnie spinnig i feederz góry dziękuję za infoAndrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 20 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2024 (edytowane) Ponoć wielkie szczupaki ale to głębokie alpejskie Jezioro i ryba jest w toni. Jak byłem na Como to było sporo dużych kleni. Łatwo pewnie nie będzie ale jak bym jechał to bym się na nie nastawił. Widziałem też pod wodą okonki i w porcie duże karpie. Edytowane 20 Kwietnia 2024 przez wujek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kejkosz Opublikowano 20 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2024 https://youtube.com/@TonysPower?si=BffnxDcOq6JBj3tB Polecam kanał, pewnie na którymś filmie przewija się i Garda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiu Opublikowano 20 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2024 To i ja podepnę się pod temat .Druga połówka chciała odwiedzić te okolice we wrześniu i nie był bym sobą jak bym nie skojarzył tego z opcją wędkowania , a więc czy może warto by zabrać łódkę i poszukać tych pelagicznych ryb wertykalnie jak z przepisami dotyczącymi wlasnych środków pływających i co i jak i z czym .Pozdrawiam Krzysiu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadget Opublikowano 20 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2024 (edytowane) Cześć.Byłem tydzień temu na rodzinnym wyjeździe.W portach widziałem karpie. Ale wieczorem spotkałem Pana co łowił z brzegu pstrągi na suchą muchę. Przy mnie złowił marmurka +/-55cm, ale potokowe też są. Widziałem kilka zbiórek pod samym brzegiem. Edytowane 20 Kwietnia 2024 przez Gadget 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 20 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2024 Byłem latem karpi multum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek1 Opublikowano 21 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2024 (edytowane) Chyba był taki temat już. Z moich obserwacji multum klenia i pstrąga. Trafia się karp -ale to bardziej zasłyszenia tak samo jak gigantyczne szczupaki. Jak ktoś chce może wziąć łódkę i moim zdaniem walić trolling -raczej ciężki, głęboki trolling. Edytowane 21 Kwietnia 2024 przez Misiek1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 21 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2024 Cześć.Byłem tydzień temu na rodzinnym wyjeździe.W portach widziałem karpie. Ale wieczorem spotkałem Pana co łowił z brzegu pstrągi na suchą muchę. Przy mnie złowił marmurka +/-55cm, ale potokowe też są. Widziałem kilka zbiórek pod samym brzegiem.Hej - z której strony jeziora to bylo? (byłem kilka razy i nic takiego nie zaobserwowałem).Dla muszkarzy (głównie) polecam rzekę Sarca zasilajacą jezioro na północy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek1 Opublikowano 21 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2024 Ja zwykle z racji an dzieciaki to od strony Gardalandu się ustawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaflo Opublikowano 8 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2024 witajcie, szukam opcji oplaty przez internet pozwolenia na łowienie w Gardzie. w regionie trentino wiem że można zakupić na https://www.trentinofishing.it/en ale na Lombardię (okolice Gardone riviera) nie znalazłem. czy macie jakieś doświadczenia jak to ogarnąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomLen Opublikowano 18 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca Cześć, odświeżam temat - czy ktoś może łowił na j. Garda po stronie zachodniej tj. w części Lombardii?Będę tam za dwa tygodnie i szukam jakiś wskazówek - ktoś / coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiu Opublikowano 17 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca Po urlopie nad garda mogę powiedzieć że na pewno tam wrócę i poświęcę więcej czasu na wędkarstwo , byłem na rodzinnym wypadzie przez co wędkarsko spędziłem na wodzie tylko trochę czasu .Zezwolenie ogarnąłem w sklepie wędkarskim w miasteczku Peschiera del Garda a opłaty wykonałem na poczcie 100 m dalej .Koszt 15 euro .Od razu dodam że dysponowałem sprzętem motorowodnym przez co zwiedziłem dużą część jeziora obserwując co i jak .Ogólnie w ciągu dnia wiało a i ilość motorówek pływających po wodzie nie pozwalało mi skupić się na metodzie która mnie interesowała czyli vertykalnym poszukiwaniu dużych mamusiek .Udało mi się wyciągnąć drugą połówkę na dwa wieczory stricte wędkarskie czyli poświęcić się tylko łowieniu od 19-22Te sześć godzin spędziłem w wytypowanym przez siebie miejscu gdzie podczas rekreacyjnego pływania namierzyłem fajne ryby .Te kilka godzin dało 3 ryby 60,70 i wisienką na torcie 106 cm pięknie ubarwionej mamuśki .Dodam że nie wciąłem kilku ryb w tym jednej ryby 100+ .Wedkarsko woda z super potencjałem ale trza by się skupić dość mocno na wędkarstwie na co nie miałem zbytnio czasu .Na wodzie spotkałem miejscowego przewodnika łowiącego basy wraz klientami i jakieś tam rybki łowili na trawach przy portach .Jak ktoś się wybiera i miał by jakieś pytania zapraszam na priv chętnie podpowiem co i jak choć wiedzę mam znikoma to zawsze pomogę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi