Skocz do zawartości

jezioro Garda

al_neri

Rekomendowane odpowiedzi

Czołem,

jeżeli piszę w złym miejscu to z góry przepraszam.

na majówkę wybieram się nad jezioro Garda do miejscowości Nagotorbole. 

czy ktoś ma jakieś info/własne doświadczenia z łowieniem w tym rejonie? na co można liczyć i co wrato ze sobą zabrać?

interesuje mnie spinnig i feeder

z góry dziękuję za info

Andrzej

Ponoć wielkie szczupaki ale to głębokie alpejskie Jezioro i ryba jest w toni. Jak byłem na Como to było sporo dużych kleni. Łatwo pewnie nie będzie ale jak bym jechał to bym się na nie nastawił. Widziałem też pod wodą okonki i w porcie duże karpie.

Edytowane przez wujek
  • Like 1

To i ja podepnę się pod temat .

Druga połówka chciała odwiedzić te okolice we wrześniu i nie był bym sobą jak bym nie skojarzył tego z opcją wędkowania , a więc czy może warto by zabrać łódkę i poszukać tych pelagicznych ryb wertykalnie jak z przepisami dotyczącymi wlasnych środków pływających i co i jak i z czym .

Pozdrawiam Krzysiu .

Cześć.

Byłem tydzień temu na rodzinnym wyjeździe.

W portach widziałem karpie. Ale wieczorem spotkałem Pana co łowił z brzegu pstrągi na suchą muchę. Przy mnie złowił marmurka +/-55cm, ale potokowe też są. Widziałem kilka zbiórek pod samym brzegiem.

Edytowane przez Gadget
  • Like 2

Chyba był taki temat już. Z moich obserwacji multum klenia i pstrąga. Trafia się karp -ale to bardziej zasłyszenia tak samo jak gigantyczne szczupaki. Jak ktoś chce może wziąć łódkę i moim zdaniem walić trolling -raczej ciężki, głęboki trolling. 

Edytowane przez Misiek1

Cześć.

Byłem tydzień temu na rodzinnym wyjeździe.

W portach widziałem karpie. Ale wieczorem spotkałem Pana co łowił z brzegu pstrągi na suchą muchę. Przy mnie złowił marmurka +/-55cm, ale potokowe też są. Widziałem kilka zbiórek pod samym brzegiem.

Hej - z której strony jeziora to bylo? (byłem kilka razy i nic takiego nie zaobserwowałem).

Dla muszkarzy (głównie) polecam rzekę Sarca zasilajacą jezioro na północy.

• 3 miesiące temu...
  • 10 miesięcy temu...
  • 5 tygodni później...

Po urlopie nad garda mogę powiedzieć że na pewno tam wrócę i poświęcę więcej czasu na wędkarstwo , byłem na rodzinnym wypadzie przez co wędkarsko spędziłem na wodzie tylko trochę czasu .

Zezwolenie ogarnąłem w sklepie wędkarskim w miasteczku Peschiera del Garda a opłaty wykonałem na poczcie 100 m dalej .

Koszt 15 euro .

Od razu dodam że dysponowałem sprzętem motorowodnym przez co zwiedziłem dużą część jeziora obserwując co i jak .

Ogólnie w ciągu dnia wiało a i ilość motorówek pływających po wodzie nie pozwalało mi skupić się na metodzie która mnie interesowała czyli vertykalnym poszukiwaniu dużych mamusiek .

Udało mi się wyciągnąć drugą połówkę na dwa wieczory stricte wędkarskie czyli poświęcić się tylko łowieniu od 19-22

Te sześć godzin spędziłem w wytypowanym przez siebie miejscu gdzie podczas rekreacyjnego pływania namierzyłem fajne ryby .

Te kilka godzin dało 3 ryby 60,70 i wisienką na torcie 106 cm pięknie ubarwionej mamuśki .

Dodam że nie wciąłem kilku ryb w tym jednej ryby 100+ .

Wedkarsko woda z super potencjałem ale trza by się skupić dość mocno na wędkarstwie na co nie miałem zbytnio czasu .

Na wodzie spotkałem miejscowego przewodnika łowiącego basy wraz klientami i jakieś tam rybki łowili na trawach przy portach .

Jak ktoś się wybiera i miał by jakieś pytania zapraszam na priv chętnie podpowiem co i jak choć wiedzę mam znikoma to zawsze pomogę .