Skocz do zawartości

Koleżeński konkurs "Szczupak majówki 2024"

hm62

Rekomendowane odpowiedzi

1. Bootleg

2. Jacek Hetflaisz

3. S.N

4. Tomasz eS

5. Sinus

6. didiunik

7. MajKar

8.bob74

9. Trociarz

10.Tommek

11. Wędkarz 1987

12. PABL0

13. Niusio99

14. Mateusz95s

15. QH

16. Delbanka

17.DominikSy.

18. Speku3

19. malybalon

20. wojti80

21. DominikBP

22.Szydłoś

23.rower26

24.bartosz_lukasiewicz

25. Jim Lahey

26. Łukasz90

27. PiotrN

28.77robson

29.Zack

30.salmon1977

31. Kokot

32 Michal_

33. BOB

34. siti

35. Sadek8

36. Kierat

37. spinspektor

W sensie najdłuższy  :D  prawda? Tak po męsku  :D koleżeński konkurs.

Się mi adekwatnie przypomniał kawał:

Spotyka się przy pisuarze Umerykaniec i Ukrainiec. Amerykaniec zagląda i nagle w euforii gada:

- patrz jaki przypadek widzę że masz urwany kawałek małego jak ja, i jeszcze patrz i u ciebie i u mnie z tatuażu zostało tylko "oria" mi odstrzelili, a miałem wytatuowane "Victoria" ty też? Też Viktoria też ci odstrzelili?

Ukrainiec patrzy i niechętnie odpowiada:

- nie ja sobie po imprezie przytrzasnąłem drzwiami od mesy a miałem wytatuowane  "mariaki czornawa moria pazdrawliajet mariaki baltyckawa moria" ...

No to ja Wam życzę takich szczupaków od jutra, tylko całych.

Edytowane przez Qh_
  • Like 1

U mnie lipa, jedno branie, jedno odprowadzenie- tak nawet pod 9dych, sporo ludzi, na obrotówki kilka pistoletów połowili, cały dzień lampa, lekki wiaterek, momentami glada, ciśnienie od wtorku popołudniu leci na łeb, jak patrzę na prognozy to sobota/niedziela jest nadzieja że coś może...

• Like 1

To u mnie z rana jeden szczupaczek niewymiar, potem sandacz 60+ chyba już wytarte bo mam wrażenie, ze dwa pilnowały gniazda. Potem kilka okonków dupnych takich po 15cm.  ;)

Ryby w opór widziałem z 60 klenia w ataku, fajnego bolka, mniejszych kleni w opór ale od czasu jak zaczęło wiać to można było rzucać pod nos i nic.

Z rana drugi koleś ze dwa razy użył podbieraka. Tyle.

A, no i standardowo wszystko na UL, na okoniowkę, większe przynęty ani pyka. A młóciłem, jak nie spałem, aż miło.

Kolory tylko ciemne naturalne. Nic oczojebnego nie działało. U mnie woda rano 15* po południu 17*C

Edytowane przez Qh_
  • Like 1

Środa ciepściutko, wczoraj odpuściłem bo warunki dalej do dupy, dziś płytkie bajoro i od 4 na wodzie kilka brań do 6 i dwa pięćdziesiątaki, później do dziesiątej flauta, lampa i nic, chciałem się już zwijać ale chrześniak wytrwale dawaj wujek łowimy bo wiaterek się rusza. I rzeczywiście zaczęło przyjemnie podwiewać, a normalnie 5-min później siada mi 90cm na line thru pika 25cm, w następnych dryfach jakieś kilka kontaktów w tym młody ma trzy brania na lazy jerka 12cm- live pike i wyciąga swoją życiówe- narazie 58cm -ale u niego ciężko z wyjazdami bo nikt w domu nie łowi, a bratowa mi już podpadła parę razy bo miała jakieś obiekcje, że za wcześnie, że wieje itp. bzdury.

post-71003-0-74048600-1714741645_thumb.jpg

post-71003-0-29112300-1714742713_thumb.jpg

• Like 22

Witam po wyzerowaniu 1 maja,2 maja w pracy i dzisiaj syn który zjechał na majówkę opalony na robotnika zapytał czy jadę na ryby bo pojechał by się poopalać a że lubi pospać to na wodzie byliśmy około 10.00,nic się nie dzieje do 13.00. Chwilę później odprowadza mi taka 90-tka,zmieniam przynętę i siada 92cm. Jesteśmy do 16 tej i już nic się nie wydarzyło jeszcze w sobotę powalczę no i jak kobita nie będzie marudzić to może jeszcze w niedzielę pozdrawiam

post-65581-0-90556100-1714751037_thumb.jpg

post-65581-0-90907600-1714751049_thumb.jpg

• Like 18

Super. Gratulacje. Już myślałem, ze nic się nie nada do wklejenia (wg regulaminu).

U mnie padł dziś nowy rekord 39,4*C. A w południe już było git tylko 37,4 i się nawet spakowałem na rano. K. co za niefart jutro chyba odpada wiec tylko niedziela - może.

Ja idę pakować paczkę … ;)