russian80 Opublikowano 22 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 Panowie czy ktos z Was posiadał jakis kijek tej marki??jak one sie sprawują?? zalety wady??ostatnio mnie zaciekawily te kijaszki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 22 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 Jest ogrom tego towaru , trudna rada . Choć są u nas dużo mniej popularne i znane od takich powiedzmy Dragonów . No i zdecydowanie mniej kultowe od nich Jest na rynku Loomis NRX i wielka Loomis family . Shimloomis , ATC , TFO , North Fork , starsze Phenixy . Nie ma zbiorczej odpowiedzi , choć pytanie do tego wyraźnie zmierza .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 22 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 Tak się składa, że miałem okazję łowić kilkoma egzemplarzami sprzed przejęcia firmy przez Shimano i po tym "zdarzeniu" bardzo różnią się te wędki jak i blanki oczywiście dotyczy to analogicznych modeli, niestety na niekorzyść obecnie osiągalnych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 22 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 Mam stream dancea 9stóp w klasoe #4 jeszcze Made in USA .Kijek bajeczka a te nowe to już inna bajka więc ciężko jednoznacznie coś powiedzieć.Miałem też starego 6stopowego spina 4-8lb 2-9 też był kijek bajka do łowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 22 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 (edytowane) Żeby nie uprawiać tak chętnie widzianej acz nieprawdziwej zawsze formy,- stare to było cacy a nowe to tylko szajs...Wyjaśnię pokrótce na czym polega różnica o której pisałem:Mówię tu wyraźnie o analogicznych modelach nie wgłębiając się w materiałowe wywody a skupiając się jedynie na owej różnicy.Różnice te są tym mocniej zauważalne im więcej modułów ma blank i tak:GLX - w nowej wersji nie widziałem więc nie mogę porównać...IMX - w nowej wersji zarówno w wersji castingowej jak spinningowej zachowuje się jak GL2 a najwyżej GL3 w starej itd.Odczucie jest takie jakby zawsze o jedną wersję modułową w dół... Oczywiście nie znaczy to że nowe są nic nie warte a tylko to że bardzo inne od starych ,- w moim odczuciu w tym przypadku porównanie nowego i starego wypada na niekorzyść nowego. Edytowane 22 Listopada 2012 przez Rheinangler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
russian80 Opublikowano 22 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 wiec narazie dalej nic nie wiem ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
russian80 Opublikowano 22 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 jozi ale jaką akcje ma Twój kijek?? nie jest pałowaty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pancur Opublikowano 22 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 A co możecie powiedzieć o kiju SR 842-2 Gl3? Nadaje się do łowienia okoni i pstrągów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 22 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 wiec narazie dalej nic nie wiem ;-) Już Sławek Ci sugerował w swoim poście, że nie ma rzetelnej zbiorczej odpowiedzi na tak zadane pytanie, jak zawęzisz pytanie do konkretnego kija to pewnie takowe padną lub przynajmniej do serii blanków. W ostateczności do czego taki patyk ma Ci służyć,- choć pewnie wtedy będzie dużo odpowiedzi nie na temat i sugerujących inne firmy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 22 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 A co powiecie o loomisach GL2 z ery przed Shimano z serii S&S? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 22 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 HS-y dwa 1021 i 1025. Solidne blanki , bardzo ładnie pracujące, porządnie wykonane. Obecnie @fish28 łowi sobie w Norwegii na nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 22 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 jozi ale jaką akcje ma Twój kijek?? nie jest pałowaty?Muchóweczka jest miodzio .A o spinie zapomniałem bo sprzedany, ale żmijowaty był a pod rybką pięknie pracował-to był stary IMX. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 23 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 (edytowane) A co powiecie o loomisach GL2 z ery przed Shimano z serii S&S?A co powiecie o loomisach GL2 z ery przed Shimano z serii S&S? Choć wówczas miałem tylko IMX-y i GLX-y,-i mam niektóre do dziś,- mam i łowie nimi, to mój serdeczny kolega miał taki kij o jakim piszesz i był to niezły kij dla osób lubiących tzw ciepłą akcję, ryby sie trzymały jak przyklejone Edytowane 23 Listopada 2012 przez Rheinangler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 24 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2012 Znów się będę lansował w temacie Loomis , co jest jednak zdecydowanie prostszym rodzajem lansu , niż lansowanie celebrytek , dziennikarzy oraz tzw ekspertów posuwanych tu i tam , albo zwyczajnie w dupę , co też jest w końcu bardzo trendy , oraz zastąpiło tak znienawidzony termin - bądź pochwalony , zdecydowanie łatwiejszym do przyjęcia dla większości - bądź pochylony , przez możnych sponsorów i mecenasów Loomis w Polsce to wielki , nieobecny , sprzętowy potentat , co człowiek w miarę bystry , łatwo zauważy . Gdyby nie rb byłoby jeszcze gorzej , bo sieć dystrybutorska nie istnieje , poza Normarkiem oczywiście , który też nie istnieje . Wcale się też nie dziwię temu faktowi , skoro nie robią kompletnie żadnych , nawet jednej jedynej z tak upragnionych i poszukiwanych przez tutejsze elity wędek do profesorskiego , jedynego w świecie opadu , to sorki oraz paszoł won , Gary Krótko mówiąc , im niższa seria , tym blank ma mniejsze możliwości , tak samo jak jest to urządzone u St Croix , Lamiglasa albo Phenixa . Chociaż te niższe serie to poziom marzenia topów z niższych półek , czy drugiego szeregu Tutaj nie ma cudów .. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi