jacekp29 Opublikowano 22 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 Panowie a może i Panie czytają ,planują:Jakie plany w przyszłym roku,a nie wierzę że takich nie maJa dopiero trzy razy odwiedziłem Szwecję ,coś wspaniałegoNie tylko ryby ,to tylko dodatek , ale ludzie ,przyroda , brak ciśnienia na wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aigle Opublikowano 22 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 Szwecja 2013 ... Stora le do poprawki , jeden wypad na Melaren i raz w nieznane, Myślę że dwa z tego wyjdzie.Przyroda nie powala ... tam jest pełno łosi ... tak jak u nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 23 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 Ja zabookowałem wyjazd na nowe jezioro z oferty firmy na E (bez reklamy) jezioro nazywa się Vindommen. Może któryś z kolegów słyszał cos o tym jeziorze ? Będzie to mój pierwszy raz u Svenssonów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 23 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 Stora le do poprawki Ogrom wody, znaczne głębokości. Znajoma ekipa już 2 razy połamała sobie na Le zęby... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aigle Opublikowano 23 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 @Krzysiek , chodzi tylko o to że nie złowiłem swojej 100-wy. Na naszym wypadzie było 5 metrówek , a dwie podbierałem. :DMiejsca znam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 23 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 A nie ma tam przypadkiem fajnych salmonidów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aigle Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Widzieć widziałem ale nie wiem czy są tak popularne jak okonie i szczupaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toti Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 Witamrower26 kiedy jedziesz na Vindommen w jakim terminie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 Witamrower26 kiedy jedziesz na Vindommen w jakim terminie ? 1-7 czerwca 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toti Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 My jedziemy 29-04 do 07-05 ,zobaczymy jak będzie .Ile płacicie za tydzień od osoby ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LASOTA1974 Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Witam! Po kilku wyjazdach na esoxy na sziery i jeziora w Szwecji w tym roku pod koniec czerwca jadę do Laponii (Szwecja) dokładnie Sorsele.Mam nadzieję że połowię szczupaki w wśród pięknej przyrody!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 My jedziemy 29-04 do 07-05 ,zobaczymy jak będzie .Ile płacicie za tydzień od osoby ?posłałem priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Witam!Po kilku wyjazdach na esoxy na sziery i jeziora w Szwecji w tym roku pod koniec czerwca jadę do Laponii (Szwecja) dokładnie Sorsele.Mam nadzieję że połowię szczupaki w wśród pięknej przyrody!!! O, a nas zaniesie prawie pod Kirunę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OKONIOKRAD Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 w tym roku jedziemy na jezioro holjes na granicy szwecji i norwegi ciekawy akwen ale bardzo mało wiadomosci mozna znalezc,moze ktos był albo coś słyszał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 O, a nas zaniesie prawie pod Kirunę Wezcie mocne magnesy zamiast kotwic - na tamtejszych wodach utrzymaja lepiej niz tradycyjny ciezarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Hehe, może i tak, ale do samego "mordoru" nas nie zaniesie Przejeżdżaliśmy tamtędy w 2007 roku - krajobrazy kosmiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacavip Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 My w tym roku znowu do Norwegii. Co ciekawe na jeziorze na które jedziemy dopiero kilka lat temu zabroniono odstrzeału szczupaka z broni palnej :o Dziwne pomysły u tych skandynawów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawitogdy Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 O, a nas zaniesie prawie pod Kirunę przejeżdzałem tamtędy w maju w zeszłym roku wracając z dorszy. krajobraz jak po bombie atomowej;) i 1 maja u nas rozpoczęcie sezonu szczupakowego a u nich domy i przyczepy kempingowe na lodzie i łowienie z przerębla;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Myśmy jechali na Lofoty w +/- podobnym okresie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Witam, niestety przedłużająca się zima nie wróży dobrze na początek maja. Ktoś się wybiera na majówkę do szwecji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smad Opublikowano 27 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 Witam, ja się wybieram 26 kwietnia na jez. Fiolen i też mnie martwi sytuacja pogodowa. Mam nadzieję, że w ciągu miesiąca sprawa się wyklaruje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 27 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 Ja 27kwietnia na samo południe - szkiery i w razie lipy przenosimy się do południowo-środkowej Szwecji na leśne bajorka. Nie mam doświadczenia w Szwecji, mógłby ktoś opisać co może się dziać tego roku pod koniec kwietnia/początek maja? Przy niskiej temp. wody będą na prawdę mało ruchliwe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 27 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 Wobler trzeba będzie szukać płytkich miejsc z cieplejszą wodą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_ronin Opublikowano 27 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 Trzy lata temu byłem w Szwecji na początku maja. Pogoda wtedy była dokładnie taka sama jak teraz.Zima trzymała się dość długo. Temperatura wody na szkierach była max. 8 stopni. Na głównym plosie 5-6 stopni Wyniki były tylko w małej zatoce ( wielkości połowy boiska) skąd ryby nie wyszły jeszcze z tarliska. Woda max 0,5-1m. Miejsce znalazł znajomy, ale to był jak trafienie w totka.Bez tego prze trzy dni Ja, Duży, Gaweł i Maraf pływaliśmy prawie na pusto. Ja z bratem połapaliśmy sporo ładnych tłustych szczupaków w miejscu gdzie przebywały śledzie. Brały takie max do 85cm ale grubasy były nieprzeciętne. Woda w tym miejscu była chłodniejsza o tej w wspomnianej zatoce o 2stopnie. Pozostałe miejsca, w których łowiliśmy w zeszłym roku były bezrybne. Powodzenia! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 27 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 No na razie to masz wszystko zamarznięte jeśli chodzi o jeziorka i jeziora w płd-śr Szwecji. Masz jeszcze trochę czasu,choć o ile pamiętam w zeszłym roku rejon Dalalven-Gavle,Avesta,Falun,to z początkiem maja można było na łyżwach pośmigać. Niżej tzn.Boras,Vaxjo,Nasjo,też nie było lepiej..myślę że,lepiej skoncentrować się mimo wszystko na szkierach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi