aigle Opublikowano 5 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 @radanet dzięki za info o Pukavik,u. Szczupaków faktycznie sporo a to ze tam podjechaliśmy spotkaliśmy Szweda z grupy CWC i wysłuchaliśmy opowieści o 15-kilowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 U nas ok, trochę jednak za wcześnie. Ale pajków 70-90 nałowiłem się na muchę........ z pływadełka. Był jeden rodzynek, ja oceniłem 12kg, Szwed dosłownie powiedział lekką ręką 15kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aigle Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 @wobler129 czy przypadkiem nie łowiłeś wczoraj w Kalskronie ? ... fotografowałem rodaka co na muchę łowił szczupaki ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 (edytowane) Tak to ja Ta mucha nie była mała jak mówiłeś... 15-20cm miała ;) Edytowane 6 Maja 2013 przez wobler129 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jak6b Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Witamw srode jedziemy właśnie do karlskrony po prawej od promu patrząc w kierunku lądu@wobler129 próbowałeś łowić inaczej niz na muche a jak tak to co sie sprawdzało??dzieki pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Tak, największy padł na gumę. Ryby stoją na bardzo płytkich blatach/zatokach z podwodną roślinnością. Na czystym piaseczku też były pojedyncze brania. Przynęty typu gumy, woblery, błystki itd były odprowadzane podczas gdy na muchę miałem piękne strzały Najbardziej sprawdziło się baaaardzo powolne prowadzenie z wieloma przerwami, później były jerki i agresywne, mocne prowadzenie z przerwami. Na głębokich miejscach zero kontaktu z rybą. Miejsca 0,5-2m były ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aigle Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Potwierdzam ... wyjątek od reguły ... Ten 12-15 kg Twój szczupak nie wyglądał tak jak mój z głębokości 3 metrów . Oceniliśmy go na od 12stu kg (120 cm ) :rolleyes:OChyba wracaliśmy tym samy promem ... szkoda bo naprawdę zainteresowało mnie jak łowiłeś na tę muchę na pomoście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siksa Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Piękny pajk Można wiedzieć na co wziął? Kiedy można się spodziewać, że zaczną brać na całego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aigle Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 3-4 cm kopytko , 4 gr główka... cast na pstrągi , okonie Temperatury w nocy do -5st były , teraz jest z każdym dniem lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Piękny Ci on, ale dość chudy. Za to kolory - bajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jak6b Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 super wiadomość @wobler129 dzieki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinesz Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 Wróciliśmy wczoraj z Boren. Warunki pogodowe nam całkowicie nie sprzyjały. Przedłużona zima spowodowała, że lód zszedł tam całkowicie mniej więcej 24.04.-25.04. (środa-czwartek przed długim weekendem). Temperatura wody kształtowała się przy powierzchni od 6,5st.C do w pojedynczych miejscach do 10,5st. C. Poza tym jezioro BARDZO wrażliwe na wiatr - z siedmiu dni łowienia, trzy-cztery dni w sumie mieliśmy wyjęte z powodu wiatru 6-8 m/s, idącego z zachodu przez całe jezioro. Ryby nieaktywne, przed tarłem, z mnóstwem pijawek na sobie. Tylko mniejsze pistolety (ca. do 60cm) aktywne na wodzie do 3-4m. Większe (ale bez przesady z tym "większe") wyjęliśmy w trolu. We trzech, którzy siedzieli na wodzie, gdy tylko warunki na to pozwalały, złowiliśmy przez te trzy-cztery dni około 25 szczupaków. Jedna 80+, cztery 70+, reszta mniejsze. Największy 82cm na zdjęciu poniżej. Pozdrawiam,marcinesz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 Te dwa ostatnie dni niewiele zmieniły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinesz Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 Niestety nie. Poza tym przez te ostatnie dwa dni tak naprawdę łowiliśmy tylko jeden dzień. Dłubaliśmy głęboko, ale nic. Na płytszej tak jak napisałem powyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia023 Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 Wróciliśmy wczoraj z Boren. Warunki pogodowe nam całkowicie nie sprzyjały. Przedłużona zima spowodowała, że lód zszedł tam całkowicie mniej więcej 24.04.-25.04. (środa-czwartek przed długim weekendem). Temperatura wody kształtowała się przy powierzchni od 6,5st.C do w pojedynczych miejscach do 10,5st. C. Poza tym jezioro BARDZO wrażliwe na wiatr - z siedmiu dni łowienia, trzy-cztery dni w sumie mieliśmy wyjęte z powodu wiatru 6-8 m/s, idącego z zachodu przez całe jezioro. Ryby nieaktywne, przed tarłem, z mnóstwem pijawek na sobie. Tylko mniejsze pistolety (ca. do 60cm) aktywne na wodzie do 3-4m. Większe (ale bez przesady z tym "większe") wyjęliśmy w trolu. We trzech, którzy siedzieli na wodzie, gdy tylko warunki na to pozwalały, złowiliśmy przez te trzy-cztery dni około 25 szczupaków. Jedna 80+, cztery 70+, reszta mniejsze. Największy 82cm na zdjęciu poniżej. Pozdrawiam,marcinesz DSC03768_optcrop.jpg Jak by ktoś ruszał na szczupaki do Norwegii w okolice Oslo, to sytuacja jest identyczna jak opisał kolega Temp. wody 7-8 stopnia. Ryby mało aktywne, chociaż czasem na 4 m wodzie podnoszą się do gum prowadzonych w pół wody, ale są całe oblepione pijawkami... Jeszcze 2 tyg. i się zacznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 A co do wiatru - mam podobne obserwacje. Pow. 20km/h zaczyna się tam robić nieciekawie. Przy 8-10m/s pływanie ociera się o masochizm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smad Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 (edytowane) Witam My wróciliśmy z Fiolen 4 maja... niestety ale długa zima dała się we znaki nam jak i rybą. Pogoda katastrofalna, zimny wiatr - temperatura odczuwalna około 0 stopni. Woda miała ok. 6. Tydzień przed przyjazdem zszedł lód. We trzech złapaliśmy 25 szczupaków. Ukoronowaniem wyjazdu był rekordowy okoń 49 cm. Wszystkie ryby odbywały tarło jednocześnie - szczupak, okoń, płoć..... ryby złapane "ciekły"..... Niemniej jednak wyjazd wędkarsko nieudany... No ale może następny będzie lepszy.. Edytowane 9 Maja 2013 przez smad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Potwór! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Stare garbate Okonisko. Z checia zamienilbym go na 2 ,, metrowki ,,Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 O tak. Metrówek mam trochę na rozkładzie, ale aż takiego byka - jeszcze nie. Jeno spięty przy burcie mi się zdarzył... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Tak to ja Ta mucha nie była mała jak mówiłeś... 15-20cm miała ;) Machasz wędką #6, no, powiedzmy #8 20cm muchami?Jeszcze powiedz ze wywalasz całą linkę, a naprawdę, postawię kapliczkę i zacznę się do Ciebie modlić :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Kubuś bo Ty jesteś człowiekiem małej wiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Napisałem około ( myślnik ) bo nie mierzę much jakie mam w pudełku Całej linki nigdy nie wywaliłem - nawet z wiatrem, zawsze trochę brakowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 A - i na tej rzeczce rzucałem po 15m max Kuba zluzuj łydy jak to mówi mój kierownik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Kubuś bo Ty jesteś człowiekiem małej wiaryTia, ja w ogóle, to mam małego i się czepiam, z zawiści... Kuba zluzuj łydy jak to mówi mój kierownik.Ja jestem całkiem luźny, tylko bulszitów nie lubię.Po prostu, nie wypisuj takich dziwów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi