Skocz do zawartości

SZWECJA 2013

jacekp29

Rekomendowane odpowiedzi

Fantastyczne wyniki!Serdecznie gratuluję!Szczupak na szczupaka-to dopiero przygoda.Czy duży puścił małego dopiero w podbieraku,czy też jakimś cudem zahaczył się o przynętę?Napiszcie o tym.Swoją drogą to doświadczenie mówi o tym,że nie ma górnej granicy wielkości stosowanej do połowu dużych szczupaków przynęty.

Nasze doświadczenie sprzed ok 10 lat -niestety bez dokumentacji fotograficzbej to 8 kg szczupak wyholowany na 3 kg "malucha"Fuks,ale 11 kg znalazło się w podbieraku.

Jeszcze raz gratuluję klimatu i połowów.

pzdr.kardi

• 2 tygodnie później...

O pierwszej w nocy jazda do laponii. Countdown się skończył.

Kurde, zazdroszczę

Ja miałem ruszać w czwartek, w piątek z Bujo dalej, do Szweda. Niestety część ekipy z PL wystawiła nas do wiatru 5 dni przed wyjazdem i dupa... dopiero chyba za rok. A kuxwa pól roku planowania, potężne koszta poniesione (odesłanie dzieciaków do PL na wymuszone wakacje, bilety w "gorącym terminie") i za 5 12 "sorry, ale nie jadę z Wami"...

Kurde, zazdroszczę

Ja miałem ruszać w czwartek, w piątek z Bujo dalej, do Szweda. Niestety część ekipy z PL wystawiła nas do wiatru 5 dni przed wyjazdem i dupa... dopiero chyba za rok. A kuxwa pól roku planowania, potężne koszta poniesione (odesłanie dzieciaków do PL na wymuszone wakacje, bilety w "gorącym terminie") i za 5 12 "sorry, ale nie jadę z Wami"...

Dlatego planowanie powinno się zawsze odbywać na unity. Taki "dwosobowy junit" to optimum. Samochód, ponton, silnik, dwóch napaleńców, którzy mogą na sobie polegać i do sukcesu potrzeba już tylko szczęścia (+ 10 nieprzespanych nocy). Junit rulez.

• Like 2

Nie ma takiej opcji, ze względów finansowych.

Zmiana trasy, zahaczenie o Wawę gdzie jest sprzęt Michała , ekstra promy itd - robi się z tego kasa, za którą można chyba na tydzień flatsów do Meksyku pofrunąć.

Do tej pory już zainwestowałem w wyjazd więcej niż 2 lata temu, po dorzuceniu ekstra kosztów... Trochę za drogi wypad na lipienie sie robi...

• 1 miesiąc temu...

Witam Wszystkich ! (nowy tu jestem  :D )

chciałbym zapytać czy ktoś z szanownych forumowiczów miał okazję być nad jeziorem Vindommen ?

Ruszam tam ze znajomymi w przyszły piątek. W szczególności interesuje mnie czy były jakieś sukcesy w połowie sandacza. 

Za wszystkie inne wskazówki również będę wdzięczny.

Witam Wszystkich ! (nowy tu jestem  :D )

chciałbym zapytać czy ktoś z szanownych forumowiczów miał okazję być nad jeziorem Vindommen ?

Ruszam tam ze znajomymi w przyszły piątek. W szczególności interesuje mnie czy były jakieś sukcesy w połowie sandacza. 

Za wszystkie inne wskazówki również będę wdzięczny.

PW

witam

Zeby nie zakladac nowego tematu, to spytam tutaj, choc sprawa dotyczy maja 2014 roku.

chcialbym 1 raz wybrac sie do Szwecji na szczupaki.

Moje pytanie jaki sprzet i przynety nalezy zakupic, azeby wyjazd byl udany.

Obecnie lowie zestawemcastingowym dragon millenium 25-60g, abu revo sx i glownie rzucam sliderami 10, plecionka pp 20 lBs, przypony big game surflon 7x7 30 cm

Chcialbym juz powoli zaczac kompletowac sprzet, albo przynajmniej odkladac kase. Lokalizacja wyjazdu jeeacze nie okreslona czy beda to szkiery czy jakies wewnetrzne jezioro.

Pozdrawiam michal

Edytowane przez loktok - cardiamu

jezioro sam wiesz ,dasz rade ogarnac ..szkiery z przewodnikiem ...polecam boren-szukasz łaki podwodnej i jazda- ale nie wczesniej niz czerwiec :)

edit: sprzet masz ok choć fajnie jest porzycać czymś pod jacka 19cm z czerwonym brzuszkiem..choćby :)

Edytowane przez salmon1977

Cóż, ja - żeby wyjazd był udany, biorę 3 kije na pstrągi 10-12-15lb, 3 na szczupaki 17-20-40lb (w tym jeden do DR-a), muchówkę #9, i jerkówkę o bliżej nieokreślonym cw. - tak na oko ze 25lb :) Dojdzie jeszcze jedna pstrągówką 17lb+ bo w tym roku poczułem już pewien niedobór mocy ;)

Cóż, ja - żeby wyjazd był udany, biorę 3 kije na pstrągi 10-12-15lb, 3 na szczupaki 17-20-40lb (w tym jeden do DR-a), muchówkę #9, i jerkówkę o bliżej nieokreślonym cw. - tak na oko ze 25lb :) Dojdzie jeszcze jedna pstrągówką 17lb+ bo w tym roku poczułem już pewien niedobór mocy ;)

Krzychu, jak ty się z tym wszystkim do pontontonu pakujesz ? :blink:  :lol: