Skocz do zawartości

Bolenie 2024

guciolucky

Rekomendowane odpowiedzi

Jeszcze w grudniu tam złowisz o ile się wybierzesz, ociężałe już ryby, lepiej będą reagować na leniwe sticki, nawet zatrzymane między muldami, tworzącymi podwodne przykosy (o ile można te struktury nazwać przykosami) niż cykady, które jednak wymagają nieco tempa. 

Lada dzień, ryby skupią się w pobliżu swoich ostoi, będzie niewiele takich zgrupowań ale jak trafisz na choćby jedną to jest szansa rozbić bank. Pogoda sprzyja, szczupaków na wiosnę złowisz do bólu, bolenie są teraz w sztosie formy, wyglądają wspaniale. 

• Like 7

Ja sezon zakończyłem. Złowiliśmy z Marcinem 31 rap pomiędzy 80-85. Ryba sezonu niestety zwiała mi z podbieraka bo nie chciało mi się zaszyć niewielkie rozdarcie z którego bolek zrobił duże rozdarcie. Grzechem było by narzekać. 80+ przed wschodem słońca.

post-45712-0-55601100-1731395593_thumb.jpg

• Like 27

Moje tegoroczne próby za bolenikem dobiegły końca.

Nawiązujący do boleni wpis znalazł się na moim blogu

https://jerkbait.pl/blog/18/entry-745-koniec-i-w%C4%99dkarskie-%C5%BCycie-po-nim/

A tu jedna z 8ek z bieżącego roku.

post-45573-0-85786900-1731547495_thumb.jpg

Od strony technicznej :

Wedka cts, shimano 3000, linka pitbull oraz wobler Twórcy z jerkbait.pl.

Pozdrawiam

Guzu

• Like 23

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Fajnie że złowiłeś osiemdziesiątkę ale zdjęcie słabe, a w ogóle to wygląda jak trup ...,

Żyje , mam filmik jak wypuszczam , chetnie wstawie lepsze zdiecia ale nie wiem jak prubuje już z 3 godz i nic mi nie wychodzi

Myślisz ze zjadł bym bolenia hehehe post-75328-1734025174,4696_thumb.jpg

Wysłane z mojego SM-G998B przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez kowi

Możesz napisać czemu ma służyć taką fota ?

Ryba na zdjęciu wygląda, nie obraź się jak szmata walnięta na błocie

Jeśli to miała być pamiątka to gratuluję dobrego smaku, jeśli chęć zaimponowania innym to chyba też nie za bardzo trafiłeś

a moze kolego podpowiesz jak zrobic fote samemu bez sprzetu w trzcinie w inny sposób , to był z 10 ty bolen tego dnia w ciągu moze 2ch godzin ledwo z nim dolazlem do brzegu po ostrych kamieniach na boso 

nie jestem spinnigistą pro jak Ty nie używam spodnio butów , nie uzywam podbieraków mat i innych dobrze ze miarki uzyczył pobliski spinnigista pro,ktory patrzył jak na debila ze wyciagam tyle boleni on rzadnego a łowił obok , i tak dobrze ze nie zabrałem go na kotlety bo juz nie bylo miejsca w plecaku xd 

Edytowane przez kowi

a moze kolego podpowiesz jak zrobic fote samemu bez sprzetu w trzcinie w inny sposób , to był z 10 ty bolen tego dnia w ciągu moze 2ch godzin ledwo z nim dolazlem do brzegu po ostrych kamieniach na boso 

nie jestem spinnigistą pro jak Ty , i tak dobrze ze nie zabrałem go na kotlety bo juz nie bylo miejsca w plecaku xd 

Może po prostu następnym razem nie kładz ryby na piachu. A zdjęcie z rąsi np. tak.

post-53762-0-52200200-1734028493_thumb.jpg

• Like 7