Olekk Opublikowano 4 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2024 Cześć, mam 13 lat i chce zacząć zbierać na zestaw muchowy polecicie jakiś zestaw wędka + kołowrotek + linka interesuje mnie łowienie białorybu na muche. Chciałbym też w przyszłości zacząć kręcić muchy na to przeznacze ok 150zł. Polecicie coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konstanty Opublikowano 5 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2024 czołem,jaki masz budżet na wędkę, kołowrotek i linkę?zestaw much dostałbyś w gratisie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olekk Opublikowano 5 Maja 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2024 czołem,jaki masz budżet na wędkę, kołowrotek i linkę?zestaw much dostałbyś w gratisienarazxie zbieram budzet to 300zł. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konstanty Opublikowano 5 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2024 ktoś sprzedaje: przejrzyj te oferty, ponegocjuj zestaw Trapera Zestaw do wędkarstwa muchowego nowy z gwarancją od 10 do 50 much grati Milówka • OLX.plWędka muchowa Jaxon cały zestaw Brodnica • OLX.plZestaw muchowy dla początkujących Bielsko-Biała • OLX.plTraper CADDIS #3 Katowice Zarzecze • OLX.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olekk Opublikowano 6 Maja 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2024 ktoś sprzedaje: przejrzyj te oferty, ponegocjuj zestaw Trapera Zestaw do wędkarstwa muchowego nowy z gwarancją od 10 do 50 much grati Milówka • OLX.plWędka muchowa Jaxon cały zestaw Brodnica • OLX.plZestaw muchowy dla początkujących Bielsko-Biała • OLX.plTraper CADDIS #3 Katowice Zarzecze • OLX.plA coś na białoryb bardziej w klasie 3/4? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konstanty Opublikowano 6 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2024 A coś na białoryb bardziej w klasie 3/4?no właśnie ktoś wystawia Trapera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cys82 Opublikowano 12 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2024 Jeśli poczekasz do czerwca, mogę wysłać Ci Okume Aiframe #4-6 za free 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olekk Opublikowano 18 Maja 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2024 Jeśli poczekasz do czerwca, mogę wysłać Ci Okume Aiframe #4-6 za freea taka okuma airtact dała by rade pod kijem 3/4? czy by była za duża jak to jest z kołowrotykami w muszce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 18 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2024 Kołowrotek z linką ma wyważać kij. Tak jak w spinie. Za ciężki lepiej jak za lekki. Ręka mniej więdnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cys82 Opublikowano 19 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2024 Olku odpisałem Ci na priv.Moja propozycja jest aktualna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 27 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2024 Olek, U nas, w komisie (sprzedam) pojawił się kompletny zestaw muchowy - kij w klasie 4/5, kołowrotek, linka jeszcze trochę dodatkowego sprzętu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 14 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2024 (edytowane) Ten post powinien być w temacie "Jak nie zaczynać" lub "Jerkbait się śmieje". W tamtym tygodniu zgłosił się do mnie kolega z prośbą o pomoc. Powiedział, że kupił zestaw muchowy, ale mu to wcale nie lata i do tego mucha mu się topi, a powinna pływać. Myślę, że seria zdjęć wystarczy by znaleźć przyczynę. Ten post nie jest po to by drwić z kogokolwiek, jest po to by ktoś kto zaczyna wpadł na prosty pomysł, że może lepiej pogadać z kimś kto ma jakiekolwiek doświadczenie, a nie eksperymentować bezsensownie. Edytowane 14 Października 2024 przez Mysha 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 14 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2024 Na deser. Kołowrotek był założony w odwrotnym kierunku, a linka nie została nawinięta i była spakowana w torebce. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszek11 Opublikowano 14 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2024 Będę zły i podły.Co mi tam, łowię ryby od 45 lat. Poznałem wszystkie możliwe metody.Sporo za każdym razem musiałem się nauczyć. Ten Twój kolega to z grupy tych co to muszą mieć napisane na bateriach "nie połykać" i w obuwniczym proszą o identyfikację prawego i lewego ...."bo coś nie wygodnie się biega". Pozdrowienia.tomaszek11 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 15 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2024 Będę zły i podły.Co mi tam, łowię ryby od 45 lat. Poznałem wszystkie możliwe metody.Sporo za każdym razem musiałem się nauczyć. Ten Twój kolega to z grupy tych co to muszą mieć napisane na bateriach "nie połykać" i w obuwniczym proszą o identyfikację prawego i lewego ...."bo coś nie wygodnie się biega". Pozdrowienia.tomaszek11Język nienawiści wyczuwam . No i przejawy braku akceptacji nowych trendów 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 15 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2024 Ten Twój kolegaTo NASZ kolega. Ja jestem dość staromodny i każdego wędkarza nazywam "kolegą". Pracując w sklepie wędkarskim mogę napisać, że ten kolega nie był jakimś wyjątkowym egzemplarzem. Gdy zostanę emerytem to napiszę książkę pt. "Po drugiej stronie lady" ????. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konstanty Opublikowano 16 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2024 Na deser. Kołowrotek był założony w odwrotnym kierunku, a linka nie została nawinięta i była spakowana w torebce.jeżeli ktoś jest praworęczny - to inaczej montuje kołowrotek (po przekładce, o ile jest taka opcja) linki nie przechowuje się nawiniętej na kołowrotek to podstawy...trzeba czytać, pytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 16 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2024 (edytowane) Witam.Ze zdjęć sprzętu można wnioskowac iż byż może pochodzi z Aliexpress.To jest symptomatyczne niestety dla ogromnej części obecnego pokolenia dzieciaków - tych pełnoletnich również. Doskonale poruszają się w internecie jeżeli chodzi o zakupy. Jest prosto i łatwo - strony, serwisy i sklepy rowadzą ich niemal za rękę.Niestety często nie potrafią już z niego kopletnie korzystać w temacie zdobywania wiedzy. Bo to zabiera czas, trzeba wykazać się własną aktywnością, inwencją i ukierunkowaniem myślenia oraz przyjęciem jakiegoś toku postępowania. Chodzi o konstruktywność i tyczy się nietety wszystkiego - od zwykłego własnego hobby do rzeczy już poważniejszych, np. własnego życia, pracy i pomysłu na przyszłość. Oczywiście w inym zakresie będze to wszystko dotyczyło 12-13 latka, a w całkiem innym "dzieciaka" 19-30 letniego Ale trend jest widoczny gołym okiem. Programy nauczania w szkołach od dawna były sztuką dla sztuki - dziatawa ma przeczytać cały kanon polskiej literaturu i umieć swobodnie posługwać się analizą matematyczną. Ale nie musi posiąść podstawowych umiejętności interpersonalnych ...Nie piszę tego wszystkiego by narzekać na dzieciaki - wręcz przeciwnie.ONI/ONE ... czekają często tylo na jakiś impuls ze strony każdego bumera, żeby się otworzyć na świat i zacząć go ogarniać z całkiem innej perspektywy.Wystarczy zacząć z nimi rozmawiać - potrzebują po prostu rozmowy i bezpośredniego kontaktu z drugim człowiekiem. Pragną tego jak kania dżdżu ...Mysha dobrze pisze - to nasi koledzy/koleżanki. Jeżeli zaczyna się ich tak traktować to potrafią się pięknie odwdzięczyć Podrawiam. Edytowane 16 Października 2024 przez Forest-Natura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konstanty Opublikowano 16 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2024 Witam.Ze zdjęć sprzętu można wnioskowac iż byż może pochodzi z Aliexpress.To jest symptomatyczne niestety dla ogromnej części obecnego pokolenia dzieciaków - tych pełnoletnich również. Doskonale poruszają się w internecie jeżeli chodzi o zakupy. Jest prosto i łatwo - strony, serwisy i sklepy rowadzą ich niemal za rękę.Niestety często nie potrafią już z niego kopletnie korzystać w temacie zdobywania wiedzy. Bo to zabiera czas, trzeba wykazać się własną aktywnością, inwencją i ukierunkowaniem myślenia oraz przyjęciem jakiegoś toku postępowania. Chodzi o konstruktywność i tyczy się nietety wszystkiego - od zwykłego własnego hobby do rzeczy już poważniejszych, np. własnego życia, pracy i pomysłu na przyszłość. Oczywiście w inym zakresie będze to wszystko dotyczyło 12-13 latka, a w całkiem innym "dzieciaka" 19-30 letniego Ale trend jest widoczny gołym okiem. Programy nauczania w szkołach od dawna były sztuką dla sztuki - dziatawa ma przeczytać cały kanon polskiej literaturu i umieć swobodnie posługwać się analizą matematyczną. Ale nie musi posiąść podstawowych umiejętności interpersonalnych ...Nie piszę tego wszystkiego by narzekać na dzieciaki - wręcz przeciwnie.ONI/ONE ... czekają często tylo na jakiś impuls ze strony każdego bumera, żeby się otworzyć na świat i zacząć go ogarniać z całkiem innej perspektywy.Wystarczy zacząć z nimi rozmawiać - potrzebują po prostu rozmowy i bezpośredniego kontaktu z drugim człowiekiem. Pragną tego jak kania dżdżu ...Mysha dobrze pisze - to nasi koledzy/koleżanki. Jeżeli zaczyna się ich tak traktować to potrafią się pięknie odwdzięczyć Podrawiam.jeżeli ktoś czegoś nie wie, a chce się dowiedzieć - to supergorzej, jak nie wie i nie chce wiedzieć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 16 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2024 jeżeli ktoś jest praworęczny - to inaczej montuje kołowrotek (po przekładce, o ile jest taka opcja) linki nie przechowuje się nawiniętej na kołowrotek to podstawy...trzeba czytać, pytać Kolega do kręcenia korbką używa lewej ręki i tak był ustawiony ten kołowrotek fabrycznie. Nie trzeba było nic przekładać. On go po prostu założył tyłem do przodu (przewlekając podkład przez oczko do haczyka). Linki może się nie przechowuje nawiniętej na kołowrotek, ale podczas łowienia to jednak warto by ją założyć. Kolega używał do rzucania podkładu. Wczoraj prawidłowo zmontowane combo zostało oddane właścicielowi. Plus udzieliliśmy gratisowej lekcji posługiwania się nim. Na trawniku, przed sklepem. Choć moja refleksja jest taka, że nic z tego nie będzie. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 16 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2024 (edytowane) Kolega był raczej z pokolenia 40 plus. Edytowane 16 Października 2024 przez Mysha 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 16 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2024 (edytowane) Kolega był raczej z pokolenia 40 plus. Witam.Jak widać wędkarstwo potrafi spawić że jesteś w głębi (baaaardzo dużej głębi) duszy wiecznym dzieckiem ... Pozdrawiam. Edytowane 16 Października 2024 przez Forest-Natura 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadio Opublikowano 16 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2024 Kiedy chciałem spróbować łowienia na muchę, kupiłem byle jaki sznur pływający i najtańszy kołowrotek. Przywiązałem go do spinningu i tak zacząłem. Po złowieniu pierwszego lipienia kupiłem Daiwa Whisker 5/7. To było ponad 30 lat temu. Mam go do tej pory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 17 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2024 Kiedy chciałem spróbować łowienia na muchę, kupiłem byle jaki sznur pływający i najtańszy kołowrotek. Przywiązałem go do spinningu i tak zacząłem. Po złowieniu pierwszego lipienia kupiłem Daiwa Whisker 5/7. To było ponad 30 lat temu. Mam go do tej poryWitam.Jak byś chciał sprzedać do daj znać Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi